Beşamel sos , orjinal adı ile Bechamel sauce; tereyağ, un ve süt eklenerek elde edilen bir sosdur. Fransız mutfağına ait beyaz bir yemek sosudur. Beşamel sos için; derin bir tencereye tereyağını koyup, eritin. Tereyağ eridikten sonra unu ekleyin.
180 derecede ısıtılmış fırının orta gözüne makarnayı yerleştireceğiz. Yaklaşık 30 dakika kadar pişme süresi vardır, ancak bu süre fırına göre değişiklik gösterebilir. Piştiğini anlamak için üzerinin kızarması yeterlidir.
Beşamel sos veya orijinal adıyla Sauce béchamel, Fransız kökenli beyaz bir yemek sosudur. Özellikle lazanya gibi hamur işlerinde kullanılmaktadır. ... Fransız mutfağının ana soslarından kabul edilen bu sos , un ve süt ile elde edilir.
Beşamel sos yapımı ????????????????. 1 yemek kaşığı tereyağını, 1 yemek kaşığı zeytinyağını tenceremizde eritiyoruz ,2 su bardağı unu koyup yakmadan kavurup daha sonra 1, 5 su bardağı yoğurdu koyup 1 yumurta kırıp karıştırıyoruz. 3 diş sarmısak ezip ,1 çay kaşığı tuzunu koyup bir taşım kaynatıp kapatıyoruz.
Üzerine sürekli karıştırarak 1,5 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edelim. Çırpıcı ile hızlıca çırpalım, topak kalmamasını sağlayalım. Sosumuz kaynayıp koyulaştıktan sonra tuz ve karabiberi de ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırararak pişirelim. 1-2 dakika kaynadıktan sonra sosumuzu ocaktan alalım.
Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın. Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin . İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin.
Beyaz sos adıyla da bilinen bu sos , başka soslar için ilk basamak olarak da kullanılır. Beşamel sos hangi ülke mutfağı kökenlidir diye sorarsan şefim elbette ki pek çok sos gibi o da Fransız mutfağından gelen bir sostur. Fransız mutfağının ana soslarından sayılan beşamel sosun orijinal ismi “Sauce Béchamel”dir.
Beşamel sos yapımı????????????????. 1 yemek kaşığı tereyağını, 1 yemek kaşığı zeytinyağını tenceremizde eritiyoruz ,2 su bardağı unu koyup yakmadan kavurup daha sonra 1, 5 su bardağı yoğurdu koyup 1 yumurta kırıp karıştırıyoruz. 3 diş sarmısak ezip ,1 çay kaşığı tuzunu koyup bir taşım kaynatıp kapatıyoruz.
Suyla ve sıvı yağ ile de beşamel sos yapmak mümkün. Süt yerine su kullanabileceğiniz beşamel sos tarifi için gerekli malzemeler şu şekilde: 3 yemek kaşığı un. 3 su bardağı su (sıcak)
SON YAZILAR
Kirazın ana vatanı neresi?
Kanal D Aşk-ı Memnu Saat Kaçta 2021?
Talasemi hastaları nasıl beslenmeli?
Facebook kayıtlı video nasıl indirilir?
Bitkisel atık yağların geri dönüşümü niçin önemlidir?
Milli kültür kahramanlarımız kimlerdir?
Latinler hangi ülkede?
Nurgül Yeşilçay kimin kızı?
Antalya havaalanı kemer arası kaç km?
Evde Besamel nasil yapilir?
Baykuş görüyor mu?
ETK izni ne demek?
Ankara İzmir arası arabayla kaç saat?
TV VGA girişi nedir?
Pasifik Savaşı 3 ne zaman?
Dibek kahvesi sütlü olur mu?
Bir ceviz ağacı kaç kilo verir?
Ana yol tali yol kavşağı anlamı nedir?
Sütlü nescafe nasıl yapılır 1 kişilik?
Kaç mbit internet kullanıyorum nasıl öğrenebilirim?
Arka Sıradakiler dizisinin finalinde ne oldu?
Sarımsak turşusu sarımsak kadar faydalı mı?
Sağ ulufeciler ne iş yapar?
Nasır bandı fiyatları ne kadar?
Cemal Süreya hangi dönemin sanatçısıdır?
Ediz Hun kimdir nerelidir?
TOBB ETÜ Üniversitesi Özel mi?
Siyer Sınavı 2021 ne zaman?
Siyah beyaz elbisenin ustune hangi renk esarp gider?
Hece ölçüsü nedir nasıl bulunur?
Renault Fluence hangi segment?
Kadın sahabe kimdir?
Trajedi türünün özellikleri nelerdir?
Enerji vektörel bir büyüklük müdür?
Hasret ismi kuranda geciyor mu?
Mogan golu hangi gol çeşidi?
Captain America ne kadar güçlü?
Adolesan dönemi ne demek?
Pop up sütyen ne demek?
Yumurtalı Ispanak yemeğinin yanına ne gider?