Donmuş anne sütünü çözdürmek veya sıcaklığını arttırmak için bir kaseyi sıcak veya ılık su ile doldurun ve içine donmuş anne sütü olan poşet/şişeyi oturtun. Anne sütü ılıtmak için sütü kesinlikle ateş üzerine koymayın ya da kaynatmayın. Kaynatma işlemi sütün içindeki besinlere zarar verecektir.
Dondurucudan donmuş çiğ sütümüzü alıyoruz. Bu haliyle aldığımız sütü buzdolabımızın normal alt bölmesine alarak yaklaşık 4-5 saat kadar burada bir miktar buzlarının çözülmesini bekliyoruz. 5 saat sonra kontrol edelim. Kontrol ettiğimizde hafif eriyip sulandığını gördüğümüzde sütümüz pişirmeye hazır demektir.
Satın almış olduğunuz sütü dondurucuda saklamanın en doğru hali sütü çiğden saklamaktır. Derin dondurucuda süt saklamak istiyorsanız pişirerek değil çiğden saklamalısınız.
İçecekseniz olmaz: Süt Derin dondurucuda donan süt çözüldüğünde topak topak olur. Dolayısıyla içmek için kullanacağınız sütü derin dondurucuya koymak çok da iyi bir fikir değil. ... Yalnız bunun saatler alacağını bilmelisiniz, hatta mümkünse bir gün önceden sütü buzdolabı rafına indirmelisiniz.
Bakterilerin üretmiş oldukları bu asit ise sütte bulunan kazein adlı bir proteini etkilerler. Asit ile kazein arasında meydana gelen etkileşim sonucunda kazein proteinleri topaklaşarak çökelti oluştururlar. Bu olaya sütün kesilmesi denir.
Anne sütünün hava ile teması önlendiği sürece buzdolabında ve buzlukta muhafaza edilebilmesi mümkündür. Hava ile teması kesilmiş süt , uygun sıcaklık derecelerini sağladığı müddetçe buzdolabında 3 gün ve buzlukta 3 aya kadar muhafaza edilebilir.
Süt kabını dondurucuya koy. Artık sütü dondurmaya tamamen hazırsın. Tek yapman gereken etiketlenmiş kabı 0o C'nin altındaki bir dondurucuya koymak. Kabın tamamını dondurucuya sığdıramazsan sütü birkaç küçük kaba bölebilirsin. Süt yaklaşık bir günde donarak katı hâle gelecektir.
Sütte oluşan süt asitini, yani laktik asiti nötr hale getiren maddelerin başında alkali karbonat ve bikarbonatlar gelir. Sütlere bu maddeler katıldığı takdirde sütün pıhtılaşması gecikir ve proteini parçalayan bakterilerin üremesi için elverişli bir ortam oluşur .
Asidik madde içeriği fazla olan sütler kaynatma esnasında kesilir . Dolayısıyla sütün kaynatma esnasında kesilmesi sütteki bakteri sayısının çokluğuna, sütün sağımdan sonra uzun süre bekletildiğine veya sütün sağım koşullarının kötü olduğuna delalet eder. Kesilmiş bir sütten yoğurt yapmak olanaksızdır.
Çiğ süt sağıldıktan sonra oda sıcaklığında 4-6 saat dayanabilir, kaynatılırsa 6-12 saat dayanabilir. Buzdolabında 12-24 saat, havasız kapta 3-7 gün dayanabilir.
Pastörize günlük süt açıldıktan sonra buzdolabında tutulmalı ve 2 gün içerisinde tüketilmeli. UHT süt ise açılmadığı sürece oda sıcaklığında 4 ay saklanabiliyor. Açıldıktan sonra ise 3-4 gün içinde tüketilmesi gerekiyor.
Damıtık su esas olarak sıfır derecede donar . Sütün bileşiminde, gerçek çözelti durumunda laktoz ve mineral maddeler bulunmaktadır. bu maddeler yüzünden süt , suya göre çok daha düşük derecelerde donrar. Sütün donma derecesi yaklaşık eksi 0,55 derecedir.
Karbonatlar özellikle sıcak yaz aylarında sütlerin herhangi bir ürüne işlenmeden kesilmesini engellemek amacıyla süte katılır . En çok kullanılan şekli sodyum bikarbonat (NaHCO3) olup kabartma tozu olarak bilinmektedir. Halk arasında süte soda katmak olarak tanımlanır.
Mayamız oda ısısında olmalıdır. Bir kase içerisinde güzelce özeyip içine azcık tuz, biraz şeker ve çok az karbonat atıyoruz. Ocakta kaynattığımız sütten bir kepçe kaseye alıp ısılarını eşitliyoruz. Bu arada sütün ideal sıcaklığı için serçe parmağınızı daldırdığınızda 7'ye kadar eliniz yanmadan sayabilmelisiniz.
Uzun süre bekletilen sütlerde topaklaşma ve oluşan bu topakların bir çökelti oluşturması görülür. Sütün kesilmesi olarak adlandırılan bu durum genellikle çiğ sütte görülür. Sütün kesilmesini sağlayan şey ise süt içerisinde bulunan bir bakteri çeşididir. ... Bu olaya sütün kesilmesi denir.
SON YAZILAR
POMEM ön sağlıkta nelere bakılıyor?
Tek Türkiye oyuncuları Fırat kimdir?
Köprü diyot ölçümü nasıl yapılır?
Kulak deliği iltihabı nasıl geçer?
Hüsn ü Aşk anlamı nedir?
Cisim olan maddeler nelerdir?
Ad soylu sözcükler nelerdir?
Tam gölge olayı nedir?
Google metin okuma motoru nasıl kapatılır?
Münderecat nedir hukuk?
Genital uçuğa ne iyi gelir?
Robert Koleji Özel mi?
Bambu toprağa ekilir mi?
Elementlerin kimyasal özellikleri neye bağlıdır?
Fiyat farkı faturası nasıl kesilmeli?
Kıyafetten asfalt lekesi nasıl çıkar?
Kapçık ağızlı ne demek argoda?
Lepidolit taşı ne işe yarar?
Silahtar ne iş yapar?
Saksıya çiçek dikimi nasıl yapılır?
Kabede yapılan dua kabul olur mu?
1 çorba kasesi kaç gram alır?
Doçent mi doktor öğretim üyesi mi?
Amerikada iPhone 12 Pro Max ne kadar?
Ertuğrul Karagöl kaç yaşında?
Hikmet kavrami ne demek?
Varroa ile nasıl mücadele edilir?
Robotta evde çiğ köfte nasıl yapılır?
Gümrük işletme Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Istanbul Kayseri uçak bileti kaç TL?
Yutamama korkusu nasıl yenilir?
Shrek Sonsuza Dek Mutlu kaçıncı?
Donmuş süt nasıl çözülür?
Kurani Kerimin 7 Suresi hangisi?
İnşaat teknikeri nerelerde staj yapabilir?
WhatsApp gelen belgeler nerede?
Mebbis Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Bilim ne ile uğraşır?
Philips hangi ülkeye ait?
Samsung Galaxy A7 yazılım güncelleme nasıl yapılır?