Avokado, fasulye, mısır taneleri, salatalık, tahıl, fındık, zeytin, biber, kabak, su kabağı, ayçiçeği tohumu ve domates teknik olarak meyvedir. Kereviz (kök), marul (yaprak), karnabahar ve brokoli (tomurcukları), pancar, havuç ve patates (kök) ise sebzedir.
Köklü bir besin olduğu için havuç sebze grubuna girmektedir. Çekirdeksiz besinler de sebze olduğu için çilek meyve mi sebze mi merakınızı, çileğin sebze olduğunu ifade ederek giderebiliriz.
Meyve , çiçeğin dişi organının döllenme sonucunda farklılaşıp yumurtalığın gelişmesiyle meydana gelen ve tohumları taşıyan organa denir ve yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda çekirdeği olan besinler meyve olarak kabul edilmektedir. Çok büyük ihtimalle kabağı bir sebze olarak düşünmüşsünüzdür.
Beyaz yumurta meyve , turuncu - kahverengi yumurta sebze dir.
İncirler teknik olarak meyve değil, tersyüz edilmiş çiçekler. İncir ağaçları elma veya şeftali ağaçları gibi çiçek açmazlar. Çiçekleri armut şekilli bir kozanın içinde açar ve daha sonra olgunlaşıp yediğimiz meyvelere dönüşür.
Et-Yumurta-Kurubaklagil Grubu . Bu grupta yer alan besinler: Et, tavuk, balık, yumurta, kuru fasulye , nohut, mercimek gibi besinler bulunur. Ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlar da bu grupta yer alır.
Protein Grubunda Yer Alan Besinler Yumurta, Kuru fasulye , nohut, mercimek, fasulye , barbunya, soya fasulyesi , börülce, bakla gibi kuru baklagiller, Ceviz, fındık, fıstık, badem gibi yağlı tohumlardır.
Badem, ceviz ve kaju fıstığı gibi kuru yemişlerin çoğu botanik olarak meyve yerine tohum olarak tanımlanır. Yine de, kestane ve fındık gibi bir avuç gerçek kuru yemişler teknik olarak meyvedir. Yalnız istisna, baklagil olan fıstık ve leblebidir.
Hurma, badem meyvedir. Bu meyveler ağaçta yetişmektedir. Ama toprakta yetişen her şey de sebze değildir. Örneğin çilek.Bir meyve ...
Antep fıstığı (Pistacia vera), sakız ağacıgiller (Anacardiaceae) familyasından yenebilen kabuklu bir meyve , bu meyvenin çekirdeği ve ağacı.
Temel olarak baklagiller ; baklagil , protein veya sebze olarak kabul edilebilir. Hangi kategoriye yerleştirildiğine bakılmaksızın, düzenli olarak fasulye ve diğer baklagilleri tüketmek sağlıklı ve dengeli bir beslenmeye katkıda bulunabilir.
Tahıl grubu; ekmek, pirinç , makarna, erişte, kuskus, bulgur, yulaf, arpa ve kahvaltılık tahılları içerir. Bu yiyecekler buğday, yulaf, pirinç , çavdar, arpa ve mısır gibi tahıllardan yapılır. Tahıllar insan beslenmesinde özellikle ülkemizde önemli yer tutar. Tahıl tüketimi başlıca un şeklinde olur.
Tahıl Çeşitleri Yulaf Tanesi. Yulaf Tanesi / Grain Oat. Arpa Tanesi. Arpa Tanesi / Barleycorn. Çavdar Tanesi. Çavdar Tanesi / Rye Grain. Buğday Tanesi. Buğday Tanesi / (Triticum aestivum) / Wheat grain. Kırmızı Buğday. Kırmızı Buğday / T. ... Siyez Buğdayı Siyez Buğdayı / Einkorn (Triticum monococcum) Kavılca Buğdayı ... Karakılçık Buğdayı
SON YAZILAR
Xiaomi Redmi Note 8 kaç TL?
Suffe ne demek kısacası?
Ankara Üniversitesi kayıt sildirme nasıl yapılır?
Almanya tax free ne kadar?
TLC uyduda hangi kanal?
Peugeot 207 hangi motor?
Buse Varol Arka Sokaklar'da hangi rolde oynadı?
Karun un mezarı nerede?
Fen Bilimleri kime ait?
2020 ÖSYM kalem silgi veriyor mu?