10 kilogram Erik alınır çekirdekleri ayrılıp 20 litrelik bidona konur üzerine 3-3.8 kilogram şeker ilave edilir nekadar şeker konulacağına gilikometre yardımıyla karar verilir şıranın % oranında şeker içermesi gerekir erikte %5.25-13.2oranında şeker içerir.
Size takdim edilen shot bardağı ile karşınızdaki kişiyle şerefe yaparken gözlerinin içine bakarak “živeli” (jiveli okunur) diyin ve minik bir yudum alın. O minik tekila bardağındaki erik rakısını 15-20 dakikada bitirmeye özen gösterin. Rakija yanında meze olarak isli et ve peynir tüketmek adettendir.
Kuru madde oranı yarıya düştükçe, kap dolana kadar 10000 L mayşe tekrar tekrar ilave edilerek devam eder. Fermantasyon bome derecesi* sıfır olunca tamamlanır. Fermantasyondan sonra belli bir süre dinlendirilen mayşe damıtmaya gönderilir. Bu işlem süresince sıcaklık 32 °C üzerine çıkmamalıdır.
Erikler,% 10 ila 17 oranında ev şarabı yapmak için kullanılabilir. % 10 erik şarabı yapmak için bir kilogram meyveye 700 ml su ve 200 gr şeker ekleyin. Daha güçlü bir şarap için daha az su ve daha fazla şeker ekliyoruz. Daha fazla tavsiye için, şaraba uygun meyveler hakkındaki bu makaleye göz atın .
Bulgaristan'ın meşhur erik rakısını … | by Ahter Sönmez | Medium.
antakya'da köylerde yapılan süper rakı çeşidi.
Tüm damıtma süresince, alkol metrenizle ölçüm yapın. 60-65 derece ilk ölçümünüz olacaktır. Kaynama devam ettikçe buharlaşan su miktarı artar ve alkol derecesi düşmeye başlar. Alkol %35 in altına düştüğünde ocağın altını kapatın.
Erikler,% 10 ila 17 oranında ev şarabı yapmak için kullanılabilir. % 10 erik şarabı yapmak için bir kilogram meyveye 700 ml su ve 200 gr şeker ekleyin. Daha güçlü bir şarap için daha az su ve daha fazla şeker ekliyoruz. Daha fazla tavsiye için, şaraba uygun meyveler hakkındaki bu makaleye göz atın .
Mayşelenmiş ve fermente edilerek %8 civarı alkol elde edilmiş üzüm şırasının, damıtılması ile elde edilen yüksek alkollü içkiye suma denir. Üretim esnasında, üzümün yanı sıra incir de kullanıldığı görülmektedir. Elde edilen sumayı ikinci kere ve bu sefer anason ile damıtırsanız rakı elde edersiniz.
Fermantasyon sırasında sıcaklık 28-32 ºC, süresi ise 50-60 saat kadardır ve fermantasyon sonucu elde edilen mayşedeki alkol % 8 düzeyindedir. 10 saate kadar dinlenme süresi vardır. Fermantasyon sonucu elde edilen % 8 alkol içeren mayşe damıtılarak içinde % 93-94 alkol bulunur ve elde edilen bu sıvıya suma denir.
SON YAZILAR
Pastırma nedir nasıl yapılır?
Firak ne demek osmanlica?
Aynadaki yazı nasıl silinir?
Buzluğa fasulye nasıl yapılır?
El mebsut kime ait?
Windows 10 disk birleştirme nasıl yapılır?
Heijan ve muti neden ayrıldı?
Rektör ve dekan ne demek?
Bilgisayar CD nasıl açılır?
Kent kelimenin eş anlamlısı nedir?
Boğma erik rakısı nasıl yapılır?
Kadir Savun kimdir hayatı?
Dünyanın dört filin sırtında olduğunu düşünen uygarlık nedir?
1 su bardağı kuru fasulye kaç gr?
Rindane gazel ne demek?
Windows gezgini nedir ne işe yarar?
Reflü çarpıntı yapar mı?
Yüksek ökçeler kitabı kaç sayfa?
Mesnevinin bölümleri var mıdır?
Limak Uludağ abonelik iptali nasıl yapılır?
Hermes geleneği ne demek?
GANO sıcak çikolata kilo verdirir mi?
Seramik hangi maddeden yapılır?
Türkiyede kaç tane lig var?
Bitlis'in tarihi nedir?
Daflon hemoroid ne işe yarar?
160 kaç saat eder?
Ege Üniversitesi Hastanesi devlet mi özel mi?
Gaziantep Kuzeyşehir 4 etap ne zaman teslim edilecek?
Alfa Romeo Giulietta 14 ne kadar yakar?
Kinder Süt Dilimi içinde ne var?
Kapıcılar Kralındaki Ibram kimdir?
Meral Kendir kendi sesi mi?
Kırmızı reçeteli ağrı kesiciler nelerdir?
Lavinya mı Lavinia mı?
Geçtiğim yol kime ait?
Devlerin aşkı büyük olur kim yazdı?
Mikrodalga fırın zararları nelerdir?
Eksik istihdam türleri nelerdir?
Arapça teşekkür ederim nasıl okunur?