Bayat ekmekleri parçalayıp fırında kurutuyoruz ve rondodan geçiriyorum, bu şekilde köftelere ve galeta unu kullanılan tuzlu yemeklerde ve hamur islerinde kullanabilirsiniz, yumurta ,süt ,sıvı yağı karıştırıp üzerine kabartma tozu peynir ilave ediyoruz, biraz daha karıştırıp ekmekleri de ekliyoruz, biraz daha karıştırıp ...
1 adet tırnaklı pide alınır(ince ve bayat olanı makbuldur) , bıçak yardımı ile küp küp kesilir. Veya elle küçük lokma olacak şekilde kopartılır. Tencerede kaynayan tuzlu suya bırakılır, 1-2 dk sonra süzgeç yardımıyla servis tabağına alınır(çok kaynarsa hamurlaşabilir). Üzerine kızdırılmış bol tereyağı dökülür.
Tencereye tereyağı ve sıvı yağ alınır. Tereyağı eriyip biraz kavrulunca ince doğranan yufka ekmeği eklenir ve hafif kavrulur. 2-3 dk sonra suyu süzülen makarnalar eklenir. İyice karıştırılır. Servis tabağına alınarak servis yapılır .
Burak Özçivit kimdir ailesi?
9 sınıf coğrafya litosfer nedir?
Abdullah Gül ve eşi kaç yaşında evlendi?
Buşonex buşon yumuşatıcı nasıl kullanılır?
Hacamat yaptıktan sonra ne yapmalı?
Kâdı l Kudat kimdir?
2K çözünürlük ne kadar?
Hamilelikte saç kestirmek günah mıdır?
En güzel kek nasıl kabarır?
Masumiyet hafta sonu tekrarı ne zaman?