Andız pekmezi yapılırken, ağacın meyveleri ve de kozalakları en az iki gün süresince kuruması için bekletilir. Ardından ezerek ve ya kırarak kazanlarda kaynatılır, süzülerek meyvelerden ayrılır. Daha sonra su, yoğunlaşıp kıvamları tutturuluncaya kadar karıştırılarak kaynatılır ve soğuduğunda kavanozlara bölünmektedir.
– Andız pekmezi , güçlü antioksidan özelliğiyle düzenli olarak tüketildiğinde vücuttan yabancı ve zararlı maddelerin yani toksinleri dışarı atılmasını sağlıyor. – Astım, bronşit, soğuk algınlığına iyi gelir . Kuru öksürüğü hafifletir ve balgamın sökülmesini kolaylaştırır.
Andız pekmezi yaparken, ağacın meyveleri ve kozalakları toplanır, en az iki gün boyunca kuruması için bekletilir. Daha sonra ezerek ya da kırarak büyük kazanlarda kaynatılır, suyu süzülerek meyvelerden ayrılır. Ayrılan bu su, yoğunlaşıp kıvamı tutturuluncaya kadar saatlerce karıştırılarak kaynatılır.
Andız pekmezi , diğer pekmezlerden daha az üretilen ancak içerdiği zengin besin değerleri sayesinde çok daha sağlıklıdır. Her gün şifa niyetine aç karnına bir kaşık andız pekmezi tüketmek, vücudun ihtiyacı olan günlük vitamin ve mineralleri karşıladığı gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
Üstelik andız pekmezinin faydalarından yararlanmak için öyle bol bol tüketmenize bile gerek yok. Her gün bir yemek kaşığı kadar tüketseniz vücudunuzda öyle etkili olacak ki...
Andız Pekmezi Akdeniz bölgesinin yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen, bir çam cinsi olan andız ağacının kozalaklarından yapılır . Andız Pekmezi Akdeniz bölgesinin yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen, bir çam cinsi olan andız ağacının kozalaklarından yapılır .
Üstelik andız pekmezinin faydalarından yararlanmak için öyle bol bol tüketmenize bile gerek yok. Her gün bir yemek kaşığı kadar tüketseniz vücudunuzda öyle etkili olacak ki...
Keçiboynuzu pekmezi : Pekmezlerin en şifalısı olarak değerlendirilir. Astım hastalarına tavsiye edilebilir, içerdiği gallik asit akciğerlere etkisi bulunan güçlü bir antioksidandır. Bronşit hastalığına, öksürük sıkıntısı olanlara iyi gelir.
Çam kozalaklarında bulunan pinen solunum kaynaklı sorunların tedavisinde kullanılır . Öksürme, bronşit, boğaz ağrıları, nefes darlığı gibi sorunları tedavi edicidir. Akciğeri temizler, nefes almada çekilen rahatsızlıkları giderir. Bağışık sistemini güçlendirir.
Kilo almak isteyenler, pekmezi sabah aç karnına veya tok karnına tüketebilirler. Zayıflık sorunu olan kişiler için pekmezin kilo aldırdığını söylemek mümkündür. Pekmez , zayıflatıcı etkilere sahip değildir. Yoğurtla birlikte tüketildiği zaman, sindirimin sorunlar yaşamasını engeller.
Andız pekmezini her sabah 1 kaşık olacak şekilde tüketebilir veya bir bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı andız pekmezi karıştırarak içebilirsiniz.
Andız pekmezi soğuk algınlığı, öksürük ve iltihapların baş düşmanıdır. Şiddetli öksürüğü önleyen andız pekmesi boğazlardaki balgamı da azaltır. Andız pekmezi ağızlarda oluşan yaraları gidermekte de etkilidir.
Andız Pekmezi Akdeniz bölgesinin yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen, bir çam cinsi olan andız ağacının kozalaklarından yapılır . Andız Pekmezi Akdeniz bölgesinin yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen, bir çam cinsi olan andız ağacının kozalaklarından yapılır .
Doğu Akdeniz, Suriye, Lübnan ve Güney Türkiye üzerinde yer alan bu ağaçlar , aynı zamanda 800-1700 m yüksekliklerde görülebilmektedir. Genellikle kayalık alanlarda görülen bu ağaç türü, farklı alanlar üzerinde de kullanılmaktadır.
Ülser ve gastrit şikayeti bulunan insanlar özellikle dut pekmezi tüketmelidir.
- Özellikle kan oranı düşük olan hastalarda dut pekmezi tüketimi önerilir. Dut pekmezinin en önemli özelliği, kan yapıcı olmasıdır.
Kısık ateşte karıştırarak tereyağı pekmez içinde eritin. Yağ pekmez içinde eridikten hemen sonra ( pekmezi fokur fokur kaynatmamalısınız) cezveyi tezgaha alın pekmezi 1 çay bardağına döküp pekmezin sıcağının biraz çıkmasını bekleyin.. pekmezin üstüne 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin ve hepsini karıştırın…
Kozalak pekmezi nasıl kullanılır ? Kozalak pekmezi sabahları aç karnına kullanıldığında daha faydalı ve etkili olur. İsteğe göre tatlandırılmak istendiğinde pekmez de ilave edilebilir. Bundan sonra yine kazanda kaynatılarak belirli bir kıvamı alması sağlanır.
Büyükacar, sabahları aç karnına kullanıldığında daha faydalı ve etkili olduğu ifade edilen bu pekmezin , tatlandırılması gerektiğini belirterek "İsteğe göre pekmez de ilave edilebilir. Bundan sonra yine kazanda kaynatılarak belirli bir kıvamı alması sağlanıyor.
SON YAZILAR
EBA bilgisayara yüklenir mi?
Tercih yaparken kaç bin önden başlanmalı?
Bilgisayarda YouTube videosu nasıl çekilir?
110 luk sulama borusu kaç para?
iPhone etkinleştirme hatası neden olur?
Metal marakas nedir?
Kıymalı pide içi nasıl hazırlanır nefis yemek tarifleri?
A ++ derin dondurucu ne kadar elektrik yakar?
Türk Telekom e-fatura nasıl görüntülenir?
Koray sporun sahibi kim?
Nuh Tepesi ne anlatıyor?
Forstalk ücretli mi?
Suwen sütyen ne demek?
Tıpta rotasyon ne demek?
Hub ne anlama geliyor?
Hece düşmesi nasıl anlaşılır?
Süper 3 GB 3 tl nasıl yapılır?
PDR matematik kaç net?
25 Mbps internet hızı ne demek?
Ankara Gebze otobüs ile kaç saat?
Sarımsak limon sirkesi nasıl yapılır?
Bayrağımız bizler için neden önemlidir?
Axis Verticalis etrafında hangi hareket yapılır?
Adana Mersin tren seferleri var mı?
Kadir ezildi babası yaşıyor mu?
Ya Hannan Ya Mennan duası nedir?
Kuru kayısı kompostosu nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Hünkar kime denir?
Bim krem şanti fiyatı ne kadar?
Cinsiyet Testi Evde nasıl yapılır?
Kablonet altyapı istiyor mu?
Trafik cezalarında 78 1 B nedir?
TNT neden patlar?
5 li cumhuriyet altını kaç gram?
Bir aracın yaşı nasıl hesaplanır?
Bütün doğa olayları nelerdir?
Acıdan zevk almak ne demek?
Denizli Antalya arası kaç km otobüsle?
Badeli âşıklar kimlerdir?
Ihlamur Kasrı ücretli mi?