Andız pekmezi yapılırken, ağacın meyveleri ve de kozalakları en az iki gün süresince kuruması için bekletilir. Ardından ezerek ve ya kırarak kazanlarda kaynatılır, süzülerek meyvelerden ayrılır. Daha sonra su, yoğunlaşıp kıvamları tutturuluncaya kadar karıştırılarak kaynatılır ve soğuduğunda kavanozlara bölünmektedir.
– Andız pekmezi , güçlü antioksidan özelliğiyle düzenli olarak tüketildiğinde vücuttan yabancı ve zararlı maddelerin yani toksinleri dışarı atılmasını sağlıyor. – Astım, bronşit, soğuk algınlığına iyi gelir . Kuru öksürüğü hafifletir ve balgamın sökülmesini kolaylaştırır.
Andız pekmezi yaparken, ağacın meyveleri ve kozalakları toplanır, en az iki gün boyunca kuruması için bekletilir. Daha sonra ezerek ya da kırarak büyük kazanlarda kaynatılır, suyu süzülerek meyvelerden ayrılır. Ayrılan bu su, yoğunlaşıp kıvamı tutturuluncaya kadar saatlerce karıştırılarak kaynatılır.
Andız pekmezi , diğer pekmezlerden daha az üretilen ancak içerdiği zengin besin değerleri sayesinde çok daha sağlıklıdır. Her gün şifa niyetine aç karnına bir kaşık andız pekmezi tüketmek, vücudun ihtiyacı olan günlük vitamin ve mineralleri karşıladığı gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
Üstelik andız pekmezinin faydalarından yararlanmak için öyle bol bol tüketmenize bile gerek yok. Her gün bir yemek kaşığı kadar tüketseniz vücudunuzda öyle etkili olacak ki...
Andız Pekmezi Akdeniz bölgesinin yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen, bir çam cinsi olan andız ağacının kozalaklarından yapılır . Andız Pekmezi Akdeniz bölgesinin yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen, bir çam cinsi olan andız ağacının kozalaklarından yapılır .
Üstelik andız pekmezinin faydalarından yararlanmak için öyle bol bol tüketmenize bile gerek yok. Her gün bir yemek kaşığı kadar tüketseniz vücudunuzda öyle etkili olacak ki...
Keçiboynuzu pekmezi : Pekmezlerin en şifalısı olarak değerlendirilir. Astım hastalarına tavsiye edilebilir, içerdiği gallik asit akciğerlere etkisi bulunan güçlü bir antioksidandır. Bronşit hastalığına, öksürük sıkıntısı olanlara iyi gelir.
Çam kozalaklarında bulunan pinen solunum kaynaklı sorunların tedavisinde kullanılır . Öksürme, bronşit, boğaz ağrıları, nefes darlığı gibi sorunları tedavi edicidir. Akciğeri temizler, nefes almada çekilen rahatsızlıkları giderir. Bağışık sistemini güçlendirir.
Kilo almak isteyenler, pekmezi sabah aç karnına veya tok karnına tüketebilirler. Zayıflık sorunu olan kişiler için pekmezin kilo aldırdığını söylemek mümkündür. Pekmez , zayıflatıcı etkilere sahip değildir. Yoğurtla birlikte tüketildiği zaman, sindirimin sorunlar yaşamasını engeller.
Andız pekmezini her sabah 1 kaşık olacak şekilde tüketebilir veya bir bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı andız pekmezi karıştırarak içebilirsiniz.
Andız pekmezi soğuk algınlığı, öksürük ve iltihapların baş düşmanıdır. Şiddetli öksürüğü önleyen andız pekmesi boğazlardaki balgamı da azaltır. Andız pekmezi ağızlarda oluşan yaraları gidermekte de etkilidir.
Andız Pekmezi Akdeniz bölgesinin yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen, bir çam cinsi olan andız ağacının kozalaklarından yapılır . Andız Pekmezi Akdeniz bölgesinin yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen, bir çam cinsi olan andız ağacının kozalaklarından yapılır .
Doğu Akdeniz, Suriye, Lübnan ve Güney Türkiye üzerinde yer alan bu ağaçlar , aynı zamanda 800-1700 m yüksekliklerde görülebilmektedir. Genellikle kayalık alanlarda görülen bu ağaç türü, farklı alanlar üzerinde de kullanılmaktadır.
Ülser ve gastrit şikayeti bulunan insanlar özellikle dut pekmezi tüketmelidir.
- Özellikle kan oranı düşük olan hastalarda dut pekmezi tüketimi önerilir. Dut pekmezinin en önemli özelliği, kan yapıcı olmasıdır.
Kısık ateşte karıştırarak tereyağı pekmez içinde eritin. Yağ pekmez içinde eridikten hemen sonra ( pekmezi fokur fokur kaynatmamalısınız) cezveyi tezgaha alın pekmezi 1 çay bardağına döküp pekmezin sıcağının biraz çıkmasını bekleyin.. pekmezin üstüne 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin ve hepsini karıştırın…
Kozalak pekmezi nasıl kullanılır ? Kozalak pekmezi sabahları aç karnına kullanıldığında daha faydalı ve etkili olur. İsteğe göre tatlandırılmak istendiğinde pekmez de ilave edilebilir. Bundan sonra yine kazanda kaynatılarak belirli bir kıvamı alması sağlanır.
Büyükacar, sabahları aç karnına kullanıldığında daha faydalı ve etkili olduğu ifade edilen bu pekmezin , tatlandırılması gerektiğini belirterek "İsteğe göre pekmez de ilave edilebilir. Bundan sonra yine kazanda kaynatılarak belirli bir kıvamı alması sağlanıyor.
Zülfikar holding sahibi kim?
Düzce il olmadan önce nereye bağlıydı?
Baskül ne ile çalışır?
Vakıfbank aöf harç ödeme nasıl yapılır?
Bilgisayarı kim icat etti Ödev?
Facebook kaydedilenler nerede?
Türk Beşleri kimdir ve neler yapmışlardır?
Ayılar en fazla kaç kilo olur?
Akyarlar arası kaç km?
Serçe etçil mi otçul mu?
Cevizler Ağaçtan ne zaman toplanır?
Politize olmak ne demek?
El Muhit eseri kime aittir?
Sütyende kap nedir?
UPS Kargo takip kodu nasıl öğrenebilirim?
Hyundai i20 benzinli yakıt tüketimi nasıl?
Motoryatlar ne kadar yakıt yakar?
Kayıp kimlik ücreti nasıl yatırılır?
Türk Telekom 5Ghz nasıl açılır?
Ambulanstaki yazı neden ters yazılır?
En iyi kehribar nasıl anlaşılır?
Iskan olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Iç uyak nedir örnek?
Mekanik ne inceler?
Keçi sütü mama kaç aylık bebeğe verilir?
Diyor da daralma var mı?
Migros şeker hamuru nasıl yumuşatılır?
Andız pekmezi nasıl yapılır tarifi?
Bursa Amasya kaç saat sürüyor?
Enterogermina neye iyi gelir?
Kağıt yüz maskesi nasıl kullanılır?
Araplar neden elle yemek yer?
Soslu sosis nasıl yapılır?
Diploma Eki mavi diploma yerine geçer mı?
Adalet mülkün temelidir ne demek 4 sınıf?
Kürk Mantolu Madonna Maria Puder gerçek mi?
TrueCaller uygulaması ne işe yarıyor?
Limonlu su basen eritir mı?
Kulakta Dalız nerede bulunur?
Kokulu taş tozu ne kadar?