Unu bir karıştırma kabına eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları kırın ve hafifçe karıştırın. Ardından yavaş yavaş tuzu ve sütü ilave edip karıştırmaya devam edin. Hamur toparlanmaya başladıktan sonra hafif unlanmış tezgahın üzerine alın ve ele yapışmayan sert bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun.
Erişteleri tencereye dökün hafif kahverengi bir renk alıncaya dek karıştırarak kavurun. Erişteler kavrulduktan sonra kaynar suyu üzerine ekleyin ve tuzu da dökerek karıştırın. Kısık ateşe alarak kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekince altını kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın.
Tereyağlı erişte yapmak için; orta boy geniş bir tencere içine 2 su bardağı erişte koyun. Üzerine 3 yemek kaşığı sıvı yağ dökün. Orta ateş üzerinde hafif renk değiştirene kadar 5 dakika kavurun. Daha sonra kavurduğunuz eriştenin üzerini geçecek kadar su koyun.
Yüksek proteinli un tercih edilmelidir. Erişte de işte tam bu kategoride kendine yer buluyor. Rahatça yoğurulabilen, kolay açılabilen erişte hamuru için un seçimi, baklavalık un diye adlandırılan undan yana olmalıdır.
Su yerine süt kullanılmadır. Ancak erişte , makarna gibi uzun süre saklanacak, kaynar suyun içinde pişirelecek tariflerde yani daha dayanıklı ve sert olması özellikle istenen hamurlar için vazgeçilmez unsurlardan biri de su yerine ölçüsü kadar süt ilave edilmesidir.
Yanmaz bir tencereye sıvı yağ alınır ve iyice ısıtılır. Üzerine erişteler dökülür, karıştırarak iyice kızarıp kavrulur. Tuz ve suyu eklenir, kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Tamamen suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Yumurta Eriştesi Tarifi Nasıl Yapılır ? Öncelikle yumurta tuz ve suyu güzelce karıştırıyoruz ,daha sonra yavaş yavaş un ilave edip sert bir hamur elde ediyoruz ve 25 dk kadar dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan bezeler yapıp. Ekmek yufkasından biraz kalın açıp temiz bir bezin üzerinde dinlenmeye bırakıyoruz.
Bu nedenle tavsiyemiz, en azından makarna yapmanın inceliklerini iyice öğrenene kadar yüksek kalite beyaz un kullanmanız olacak. Buna ek olarak irmik unu da kullanabilirsiniz. Durum buğdayından elde edilen irmik unu, İtalya'da profesyonel makarna üretiminde kullanılması yasayla kesinleştirilmiş bir ürün.
Taze makarna genellikle yumurta ve çok amaçlı un veya ''00'' yüksek gluten unu karışımı ile yapılır.
Erişte Tarifi Malzemeleri Biz 5 kiloluk undan yapıyoruz ve 5 kilo kadar erişte çıkacak. Siz unu daha az ve fazla yapmak isterseniz malzemelerini de ona göre azaltıp arttırabilirsiniz.
Suyla yapılan hamur, yumuşak ve kırılgandır. Kesme makarnanın özellikle daha dayanıklı ve sert olması istiyorsanız hamurunuzu yaparken su yerine süt ilave etmenizi öneririz.
Su yerine süt kullanılmadır. Ancak erişte , makarna gibi uzun süre saklanacak, kaynar suyun içinde pişirelecek tariflerde yani daha dayanıklı ve sert olması özellikle istenen hamurlar için vazgeçilmez unsurlardan biri de su yerine ölçüsü kadar süt ilave edilmesidir.
İçindekiler: Siyez Buğday unu , yumurta. Pişirme önerisi: 2 su bardağı kaynayan az su ilave edilmiş suya 1 su bardağı siyez unlu makarna ilave edilir. Ve arzuya göre 5-8 dak. kısık ateşte pişirilir . Biraz zeytinyağı gezdirilip sos hazırlanana kadar bekletilebilir.
SON YAZILAR
Kadıköyden Beylikduzune nasıl gidilir?
45 lik silah ne demek?
Ingilizce fiillerin 3 hali ne zaman kullanılır?
Kerem Alışık'ın ilk eşi kim?
Noterden vasi tayini yapılır mi?
Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi kaç puan?
En uzun ölçü birimi nedir?
Izmirden Sarimsakli kac km?
Güveçte etli türlü kaç kalori?
Kivi şeker hastalarına zararlı mıdır?
Uçan memeliye ne denir?
Gestyy virüs nedir?
Casper VIA F1 kaç cm?
5 sınıf din kültürü Ramazan ayının Müslümanlar için önemi nedir?
Iş güvenliğinin öncelikli temel amacı nedir?
Ttnet WiFi nasıl kullanılır?
Acil yardım numarası kaç?
Erbani def enstrümanı nedir?
Mersin Ortadoğu Hastanesi kime ait?
Selamün kavlen kaç kere okunur?
Kem gözlü insan ne demek?
Karakuzuların başı kim?
Hamster Fiyatları ne kadar?
Tuzlu göller nasıl oluşur?
Urla Enginar Festivali 2020 ne zaman?
Bixby Türkçe nasıl kullanılır?
Ankara Üniversitesi Kurumsal e-posta nasıl alınır?
Taze fasulye yapılırken toz seker neden konur?
Leyla Kırşan aslen nereli?
850 ile başlayan numaralar nedir?
Tam burslu üniversite okumak nasıl oluyor?
Böbrek küçülmesi ne anlama geliyor?
Cennetül Meva hangi ayette geçiyor?
1 Kişilik Serpme Kahvaltı Kaç kalori?
Beşamel sos sıvı yağ ile olur mu?
Latin alfabesini ilk defa hangi Türk topluluğu kullanmıştır?
DHKP-C nin açılımı nedir?
Bir film flash bellekte ne kadar yer kaplar?
200.000 bin TL kac dolar?
Siyah kuru üzüm kompostosu nasıl yapılır?