Kaya tuzu zeytinlerin uzun süre muhafaza edilmesini sağlar. Bu aşamada bir parça limon tuzu da ekleyebilirsiniz. Daha sonra kavanozu dolduracak şekilde su ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapattıktan sonra ortalama 30-40 gün serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmelidir.
Zeytin ürünlerini kuru, serin bir yerde saklayınız; güneş ışığı, ısı ve nemden koruyunuz. Zeytinleri, ağzı açıldıktan sonra kendi ambalajında ve buzdolabında muhafaza ediniz.
Zeytinleri derin dondurucunun en derin bölümünü kapatın ve oraya yerleştirdikten sonra 6 ay boyunca saklayabilirsiniz.
Tenekede duran zeytinlerin küflenmemesi için teneke içine bir miktar zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Eğer eklediğiniz yağ, teneke içerisinde yeterince yayılmıyorsa zeytinlerin tamamını büyük boy cam kavanozlara aktarmanız yararlı olacaktır.
Limonu tüm zeytinin üzerine dökmemeye özen göstermelisiniz. Eğer tamamına dökerseniz limon, zeytinin bozulma sürecini hızlandıracaktır. Bu sebeple yiyeceğiniz kadarını kâseye alıp limonlayabilirsiniz. Zeytin çeşitlerini, güneş ışığı almayan serin bir ortamda ağzı kapalı bir şekilde muhafaza etmeniz uygun olacaktır.
Zeytinin bozulduğunu normalden daha yumuşak dokuya sahip olmasından ve kokusunun rahatsız edici derecede yoğun olmasından anlaşılabilir. Zeytinin bozuk olup olmadığını anlamanın bir diğer yöntemi de sap kısmında meydana gelen küflenmeler ve beyaz lekelenmelerdir.
Pet şişenin içine ekmek kırıntısı veya mayalı parçacıkların düşmesi sonucu, zeytinlerin içine işleyerek tadını ve kokusunu bozacaktır. Temiz pet şişenin içine koyduğumuz zeytinlerin üzerine çiçek yağı ekliyoruz. Bir litrelik pet şişenin içine bir çay kasığı kadar çiçek yağı konmalıdır.
Zeytinin salamurası için 2 kilo zeytine 4 yemek kaşığı kaya tuzu ve 4 adet limonun suyunu ekleyin. Üzerine de içme suyu ilave edip 3 veya 4 gün boyunca bekletin. 4. Günün sonunda zeytinlerin oldu demektir.
Cam kavanoza aldığınız siyah zeytinlerin içerisine zeytinyağı eklemeniz, küflenme problemini ortadan kaldıracaktır. Zeytinyağının yanı sıra teneke zeytin , tuzlu ise zeytinleri yıkayıp tekrar yerine koymayı deneyebilirsiniz. Bir gün tüketebileceğiniz kadarını geniş bir kâseye alın ardından kalan zeytinleri durulayın.
Erken hasat döneminde toplanan yeşil zeytinler, kısa süre içerisinde sertliğini kaybederek yumuşamaya başlamaktadır. ... Kırılan yeşil zeytinler, tuzlu salamura suyunu içine aldığı için çabuk yumuşayabilmektedir. Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenilemeniz önemlidir.
 
            
                SON YAZILAR
            
        Farika ne demek TDK?
Bayan özel harekat ne iş yapar?
Anne sütünün bebeğe yarayıp yaramadığı nasıl anlaşılır?
Barzani Kürt müdür?
Minika Çocuk'ta hangi çizgi filmler var?
2019 LGS kaç kişi girdi?
Barış Manço hangi yılda kaç yaşında öldü?
Mezarlığa giderken abdest alınmalı mı?
Facebook paneli ne işe yarıyor?
Seat Ibiza 2021 kaç motor?
Uçuş harekât uzmanı nasıl olunur?
İzmir Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü kim?
Avcılar metrobüsten Kadıköye nasıl gidilir?
Türk kültürünün genel özellikleri nelerdir?
Hanefi mezhebinde mezi gusül gerektirir mi?
50 Cent iflas etti mi?
1 cezerye kaç kaloridir?
Mucize doktor Yeni Oyuncu Ela kim?
Uçak biletini açığa almak ne demek?
1 metreküp buğday kaç ton?
Bebek yatağı yaylı mı sünger mi?
Telefonda hava durumu nasıl güncellenir?
Kat ı sanatı malzemeleri nelerdir?
Hasan Paşa köftenin yanına ne gider?
Bilgisayar klavyede geri tuşu hangisi?
Egzoz cezası ne kadar?
Kars tren var mı?
Sadakatsiz Kore versiyonu adı nedir?
Emniyet hizmetli memur ne iş yapar?
Orta boy çipura kaç gram?
A101 epilasyon aleti var mı?
Post nedir Instagram?
Sumaklı yoğurt kilo verdirir mi?
Bursa Denizli otobüsle kac saat?
AKB nedir nasıl bulunur?
Gray code mantığı nedir?
Rutil ve bazik elektrod nedir?
Hanımın Çiftliği kaç senesinde çevrildi?
Zeynep Özyılmazel kimdir kaç doğumlu?
Sakarya'nın rakımı kaç?