Olgunlaşmamış sarımsak bitkisi olarak tanımlanan taze sarımsak , yeşil sarımsak olarak da isimlendirilir. Toprağın altında kalan sarımsağın olgunlaşmadan önce yeşil kısımları olan dalları toplanarak, tüketilebilmektedir.
Tadını seviyorsak pişmiş yemeklere koymak yerine çiğ tüketilebilir çünkü pişirme işlemi hidrojen sülfit oluşumunu engeller. Kötü kokusundan ötürü çiğ yenmez bu diyorsanız sarımsağı sütle kaynatıp beraber tüketin.
SARIMSAĞIN FAYDALARI NELERDİR ? Güçlü bir antibiyoktik olan sarımsak enfeksiyonlara karşı savaşarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp dostu olan sarımsak , kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi ve felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarının önüne geçer. Kansere yakalanma riskini azaltır.
Taze sarımsak kullanmak söz konusu olduğunda, etkilerinden tam olarak yararlanmak isteniyorsa çiğ olarak yenmesi gerekir. Günlük bir diş sarımsak yeterlidir. Sarımsak yemekler piştikten sonra eklenmelidir. Özellikle yağ, sarımsağın etkinliğini artırabilir.
Bu renkli reaksiyonun ortaya çıkması için yüksek miktarda bakıra ihtiyaç yoktur. Azıcık bir miktarı bile yeterli olur. Bakır kaynağı çoğu zaman sirke yapımında sirkedir. Bu nedenle sarımsak yeşermesi olayı sirke ile kurulan turşularda daha sık rastlanır.
- Sarımsağın filizlenmesi çürüdüğünün anlamına gelmediği için çöpe atmayınız. Zira sarımsağın filizlenmiş tarafında tüm vitamin, enzim ve protein mevcuttur. - Sarımsağın filizlenmiş kısmını yemeklerde salatalarda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Kabuğu soyulmuş taze sarımsakları bir kavanoza koyun. Son olarak taze sarımsakların üzerini örtecek kadar zeytinyağı ya da sıvıyağ dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Soğan ve sarımsak kısa zincirli karbonhidrat kaynaklarından zengin olduğundan pişmiş olarak hatta soğan, sarımsak tozu halinde tüketildiğinde bile mideyi rahatsız edebilir, gaz ve şişkinliğe neden olabilir.
Sarımsağın taze ve çiğ olarak tüketilmesi ise sarımsağın tüm faydalarının alınmasını kolaylaştırmaktadır. Özellikle çiğ sarımsak yutmak sindirime yardımcı olurken aynı zamanda da toksik maddelerin etkisiz hale getirilmesine ve mikropların yok edilmesine de yardımcı olmaktadır.
Kabuğu soyulmuş taze sarımsakları bir kavanoza koyun. Son olarak taze sarımsakların üzerini örtecek kadar zeytinyağı ya da sıvıyağ dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
"Sarımsaktaki sülfür bazlı kimyasallar acıyı algılayan sinirleri uyarıyor." İnsanlar sarımsağı sevme ya da nefret etme eğilimlidirler fakat çok azı sarımsağı acıyla özdeşleştirir.
Öncelikle kabukların üzerinde, yüzeyinde koyulaşmalar, renk değişiklikleri varsa o sarımsak bozulmuş demektir. ... Sarımsağı elinizde hafifçe sıktığınızda yumuşak geliyorsa, bu da bozulduğu anlamına gelir. İyi sarımsak diri, çıtır çıtır olmalıdır. Son olarak sarımsağı soyduktan sonra da tazelik durumunu anlayabilirsiniz.
Filizlenmiş sarımsakları sakın çöpe atmayın! Filizlenmiş sarımsak genel olarak ev hanımlarının hepsinin gördüğü bir şeydir. Tam sarımsağa ihtiyacınız olduğu anda bir bakarsınız ki sarımsak tekrar yeşillenmiş . ... Ancak yapılan son araştırmalarda sarımsağın filizlenmesinin çok faydalı olduğu ortaya çıktı.
Sarımsak ve soğan geçmişten günümüze kalmış en doğal ilaçtır. ... Bu konuyla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde grip, nezle, astım gibi enfeksiyonlarda soğan ve sarımsağın birlikte tüketilmesi önemlidir. Çünkü her ikisi de kükürt içeriğinden dolayı güçlü antioksidanlardır ve savunma sistemini güçlendirirler.
Kuru sarımsağı uzun sapları ile birlikte örgü yaparak serin, havadar ve karanlık bir yere asarak saklayabilirsiniz. Kuru sarımsağı nemden uzak tutmalısınız.
Öneri: Emzirirken sarımsağı az miktar ile başlayarak yemeklerinize ekleyin ve bebeğinizin verdiği tepkileri gözlemleyin. Eğer gaz ya da hazımsızlık gibi problemler oluşmuyorsa gün içerisinde 1-2 diş tüketebilir veya yemekte zorlanıyorsanız sarımsak kapsülü alabilirsiniz.
SON YAZILAR
Onur Şan kiminle evlendi?
Zeytinyağının göze faydası nedir?
Türkiyeden Sicilya ya nasıl gidilir?
Kantar ile ne ölçülür?
TolgShow muzisyen kim?
Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği için kaç net?
Anadolu tarihi çağlara nasıl girdi?
Hurma ağacı saksıda nasıl yetiştirilir?
Beykoz ilçesi hangi yakada?
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı uzman Çavuş ne iş yapar?
1 lira demir para kaç gram?
Hangi markalar hayvanlara deney yapıyor?
Besyo KPSS Kaç puanla atanır?
Harbiye Açık Hava Konserleri 2021 ne zaman başlıyor?
Yeşil sarımsak yenir mi?
Uluslararası ilişkilerde mütekabiliyet nedir?
Krem şantili Bebe bisküvili pasta nasil yapılır?
Yıldız Teknik Üniversitesi hangi ilçede?
Tereciye tere satmak deyimindeki tere nedir?
İyi Aile Robotu Babür ne zaman cekildi?
Tezvirat ne demek Osmanlıca?
Müzik sesi nasıl oluşur?
Kod nedir TDK?
Gezi yazısı özellikleri nelerdir?
Elbise kelimesinin eş anlamı nedir?
Ayağa limon sürmek gribe iyi gelir mi?
1 gr protein kaç kalori?
Psikoloji işsiz kalır mı?
Tek yönlü kara yolu nedir?
Kalorifer nasıl yazılır?
Elektrikli kombi ne kadar elektrik harcar?
John Lennon The Beatles dan neden ayrıldı?
Ağrı Dağı nerede yer alır?
Sosyal medya yöneticiliği ne yapar?
Bir evim den araba nasıl alınır?
Beden Eğitimi atanmak için kaç net?
Sultan Köse kaç kilo?
Pastırma buzluğa atılır mı?
E okulda g olursa ne olur?
Devlet Hastanesi sağlık raporu hangi bölüme gidilir?