Yalancı Sushi Tarifi Yapılışı İlk önce ezilmiş patatesi mayonezi tuzumuzu salata turşumuzu ve 1-2 damla limonumuzu karıştırın. Pazımızı kağıt şeklinde bir tezgahın üzerine açın sonra üzerine ezilmiş patatesimizi yayın. Sonrada ortasına havucumuzdan 1 tanesini koyun. Kenarlarını katlamadan aynı sarma gibi sarın.
Bir kaseye su doldurulup hazırda bekletilm. Nori yaprağını hasır bir servisimizin üzerine açalım pirinçin 1/3ü nü ekleyelim .Ve eşit şekilde yayalım . Yaprağın bir tarafına havuç ve salatalıklarımızı ekleyip , üzerine somon ekleyelim yavaş yavaş, hasır servis ile iyice sıkılarak rulo haline getirelim.
Elma sirkesi Aslında, pirinç sirkesi yerine elma sirkesi yerine suşi pirinci ve turşular gibi herhangi bir tarifte kolayca kullanabilirsiniz.
2) Uramaki Deniz yosunu sushiyi çevreleyen son katman değil, en içteki katmandır. Sushiyi kaplayan malzeme ise pirinç, balık yumurtası veya susam olabilir. Deniz yosunu tadını sevmeyenler için denenmesi gereken alternatiflerdendir.
California roll , genellikle salatalık, yengeç eti veya taklit yengeç ve avokado içeren içten yapılmış bir makizushi suşi rulosudur. Yengeç salatasının yerine bazen yengeç çubukları konur ve genellikle içten dışa dönen bir rulodaki pirinç tabakası üzerine kızarmış susam, tobiko veya masago serpilir.
Evde Sushi Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır ? Pirinç ılık su ile yarım saat ıslatılır. ... Soğuyan pirinç 3 parçaya ayrılır, her nori yaprağına pirinçin 1/3ü kaşıkla eklenir, parmak uçları su ile ıslatılarak pirinç yaprağın yer yerine eşit bir şekilde yayılır. Yaprağın bir tarafına avokado, havuç ve salatalıklar eklenir.
Pirinç Türü Otantik Japon standardına ulaşmak için ve kaliteli bir sushi pirinci yapmak için yalnızca kısa taneli Japon pirinci kullanmanız gerekir. Bunun nedeni, Japon pirincinin kıvamının ve lezzetinin uzun taneli pirinç , yasemin pirinci veya diğer pirinç türlerinden çok farklı olmasıdır.
Yapışkan pirincin veya suşi pirincinin yerine geçebilecek gerçek bir alternatifin olmadığını unutma. Normal pirinci , daha yapışkan veya lapamsı hâle gelmesi için pişirmek mümkündür. Ancak normal pirinç , yapışkan pirincin bilinen kendine has lezzetinden ve dokusundan yoksundur.
Pirinci kaynatmak, sushi hazırlamanın en uzun zaman alan kısmıdır. Bu esnada sebzelerinizi ve deniz ürünlerinizi hazırlayabilirsiniz. Pirinç sirkesi , beyaz sirke ya da tuz ve sirke kullanarak pirincinizi tatlandırın. Yukarıdaki pirinç miktarına göre 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi kullanabilirsiniz.
Ben elma sirkesi kullandım.
Nigiri. Pirincin üzerine deniz mahsullerinin yerleştirildiği sushi türüdür. Diyet yaparken sushiyi tabiki tüketebilirsiniz.