* Vişneleri yıkayıp 3 litrelik cam kavonoza alın. *Üzerine karanfil, tarçın, muskat, kakule tohumları, zencefil ve şekeri ilave edin. Votka ve suyu da ekleyip karıştırın, kavanozun kapağını kapatın, şeker eriyene kadar günde bir defa büyük bir kaşık yardımıyla karıştırın (yaklaşık 4-5 günde şeker tamamen eriyor).
Malzemeler – 1 kilo vişne – 1 litre etil alkol – 2 litre su – 500 gr.
Vişnelerin (2 kg) saplarını ayıkladıktan sonra şekeri (750 gr) üstüne boca ettim. Bir gece beklettikten sonra, hafifçe su salmaya başlayınca ertesi gün kavanoza koydum. Üç gün kadar güneşte beklettim, ta ki hareketlenip hafifçe köpürene kadar. Bundan sonra da üstüne votka (750 ml) ve su (750 ml) ekledim.
Hazırlanışı: Vişnelerle tozşekeri karıştırıp cam kavanozda 2 hafta bekletin. 3-4 günde bir vişneleri kaşıkla ezerek suyunu bırakmasını sağlayın. 1.5 hafta sonunda kavanoza votka veya konyağı ekleyin.
Likör ( liquor veya liqueur) şekerli, aromatik ve özgün tatlandırıcılarla lezzetlendirilmiş, çeşitli bitkilerden ya da meyvelerden, rom, cin, viski, votka, brendi gibi alkollerle bir araya getirilmesiyle meydana getirilen alkollü içkilerin genel ismidir.
Likörler, fazla sert olmayan fakat içerdiği yüksek şeker oranı sayesinde hızla kana karışan ve diğer içkilere göre daha kolay sarhoş edebilen bir içki çeşididir.
Öncelikle likörümüz yeterince serin ve nem oranı yeterli düzeyde bir yerde saklanmalı ayrıca da mutlaka ağzı sıkı bir şekilde kapalı olmalıdır. Aynı şey diğer tüm içkilerde de geçerlidir. Bazı likörler 10 yıla kadar sağlam kalabildiğini de görmedik değil.
Erikleri örtün ve en az bir ay boyunca votka konusunda ısrar edin. Bu süreden sonra tentürü tülbentten geçirin. Suyu ısıtın, içine şeker dökün ve erik tentürü ekleyin. Üzerine tarçın çubuğu ekleyerek likörü en az yarım saat kaynatın.
Kavanoza önce vişne üzerine biraz şeker, tekrar vişne tekrar şeker ilavesi ile doldurulur ve güneşe konur. şeker eriyene kadar çalkalanır ve akşamları içeri alınıp sabah güneşe konur. Şeker eridikten sonra likör baharatları ilave edilerek yaklaşık 2 ay kadar serin bir yerde bekletilir.sonra baharatlar çıkartılır.
Likör Ne Demek. Bu konuda Avrupa'daki kanunları göz önünde bulundurmak gerekirse, herhangi bir likörün alkol oranı en az % 15 olmalıdır. Litre başına en az 100 gram kadar da şeker barındırmalıdır.