Taze kayısı hoşafı ; mevsiminde kolayca yapacağınız, pratik, lezzetli, sağlıklı ve katkısız bir içecektir. Yediğiniz ağır yemekleri kayısı hoşafı yardımıyla hazmedebilirsiniz. Taze kayısı yerine kuru kayısı ile de yapabilirsiniz. İsteğe göre hoşafın içine kuru üzümde ekleyip, bu şekilde de pişirebilirsiniz.
Şekersiz Gün Kurusu Kayısı Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır ? Kayısıları iki ya da dörde bölünüz. (tozlu ise su altında yıkayabilirsiniz) Dilimlediğiniz kayısıları derin bir tencereye alıp üzerine suyu ekleyiniz. Kaynadıktan 15 dk sonra ocaktan alınız. Soğuk servis ediniz.
- Zedesiz ve iri taneli kuru kayısıları bol suda yıkayın. ...
- Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın. ...
- Kaynamaya başlayan şerbet karışımına kuru kayısıları katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.
- Çubuk tarçın ve karanfilleri alın.
- Kuru kayısılarımızı sıcak suda 5 dakika bekletip yıkıyoruz.
- Tencereye alıp üzerine su ekleyip kayısılar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Pişen hoşafımıza damak tadına göre şeker ekliyoruz.
- Soğutup servis kaselerine alıyoruz.
- Kayısıları iyice yıkıyoruz.
- 6 su bardağı su ve şekeri koyup kaynatıyoruz .
- Daha sonra kayısıları ilave edip 5 dk kaynatıyoruz, kayısılar yumuşamamışsa 5 dk daha kaynatıyoruz.
- Altını kapatıp çubuk tarçınları ve karanfili ekliyoruz.
- Ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakıyoruz.
Dondurulmuş Kayısı ile Ne Yapılır ? Kışlık kayısı gayeli dondurulmuş kayısı ile normal kayısı ile yapılabilen komposto, reçel, marmelat ve meyve suyu yapılabilir .
- Kayısıyı güzelce yıkayın. ...
- Cam kavanozlara doldurun. ...
- Bu işlem tamamlandıktan sonra her kavanozun üzerine 2-3 yemek kaşığı toz şeker ilave edin.
- Daha sonra kayısıların üzerini geçene kadar su ekleyin.
- Kavanozlarınızın kapağını sıkıca kapatın.
- Kayısıları iyice yıkıyoruz.
- 6 su bardağı su ve şekeri koyup kaynatıyoruz .
- Daha sonra kayısıları ilave edip 5 dk kaynatıyoruz, kayısılar yumuşamamışsa 5 dk daha kaynatıyoruz.
- Altını kapatıp çubuk tarçınları ve karanfili ekliyoruz.
- Ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakıyoruz.
- Kayısıları iyice yıkıyoruz.
- 6 su bardağı su ve şekeri koyup kaynatıyoruz .
- Daha sonra kayısıları ilave edip 5 dk kaynatıyoruz, kayısılar yumuşamamışsa 5 dk daha kaynatıyoruz.
- Altını kapatıp çubuk tarçınları ve karanfili ekliyoruz.
- Ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakıyoruz.
- Kayısıları iyice yıkıyoruz.
- 6 su bardağı su ve şekeri koyup kaynatıyoruz .
- Daha sonra kayısıları ilave edip 5 dk kaynatıyoruz, kayısılar yumuşamamışsa 5 dk daha kaynatıyoruz.
- Altını kapatıp çubuk tarçınları ve karanfili ekliyoruz.
- Ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakıyoruz.
- Öncelikle kayısılar istenilen büyüklükte doğranır.
- Sonra üzümler ve doğranan kayısılar 4, 5 kere fazla hırpalamadan yıkanır.
- Tencereye alınıp üzerine suyu eklenir. ...
- Kaynamaya başlayıp üzümler ve kayısılar kabarmaya başladıktan sonra şeker ilave edilir.
- Kayısı Reçeli Tarifi.
- Bademli Kayısı Reçeli Tarifi.
- Taze Kayısı Marmelatı Tarifi.
- Kayısı Soslu Tavuk Tarifi.
- İç Baklalı Yaz Salatası Tarifi.
- Kayısılı Yaz Tatlısı Tarifi.
- Kayısılı Kek Tarifi.
- Kayısılı Şeftalili Galette Tarifi.
- Kayısıları yıkayalım.
- Suyu ve şekeri tencereye koyup kaynaması için ocağa alalım.
- Kaynayana suyun içine kayısıları atıp 10 dakika kadar pişirelim.
- Eğer kayısılar yumuşamamışsa 5 dakika daha kaynatalım.
- Atlını kapatınca karanfil ve tarçın ilavesini yapalım.
- Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakalım.
- Afiyet Olsun.
Olgunlaşan kayısıları yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve Koroplast Kilitli Poşetin içine koyun. 12 aya kadar derin dondurucuda sakalayabilirsiniz.
Reçellerinizi hazırladıktan sonra kavanozun 3/4'ü kadar doldurup derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz. Reçellerinizi bu şekilde 16-18 aya kadar saklayabilirsiniz.
- Kayısıları yıkayalım.
- Suyu ve şekeri tencereye koyup kaynaması için ocağa alalım.
- Kaynayana suyun içine kayısıları atıp 10 dakika kadar pişirelim.
- Eğer kayısılar yumuşamamışsa 5 dakika daha kaynatalım.
- Atlını kapatınca karanfil ve tarçın ilavesini yapalım.
- Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakalım.
- Afiyet Olsun.
- Önce kuru kayısıları biraz sıcak suda bekletelim. Hem içindeki kumu gider biraz da yumuşar.
- Sonra iyice yıkayıp bir tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su ilave edelim. ...
- Kayısılar iyice yumuşayınca altını kapatıp soğumaya bırakalım. Soğuyunca servis edelim.
Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra küp küp doğrayarak bir tencereye koyun. Üzerine elmaları iki parmak geçecek kadar soğuk su ilave edin ve elmalar yumuşayana kadar suyla birlikte kaynatın. Elmalar piştikten sonra şekeri ve bir adet limonun suyunu ekleyin. 5-10 dk daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
Taze Kayısı Kompostosu Tarifi Yapılışı Öncelikle kayısılarımızı yıkayalım ve doğrayalım. Daha sonra su ve şekeri koyup kaynamaya bırakalım. Kaynayan suyumuzun içerisine kaysılarımızı atalım. Kafanfilimizi de ekleyip kayısılarımız yumuşayınca altını kapatalım soğumaya bırakalım.
- Tencereye 3 litre su koyularak ocağın altı açılır.
- Yıkanan ve çekirdekleri çıkarılan kayısılar tencereye ilave edilir.
- Kayısılar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Ocağın altı kapatılır, 1. 5 su bardağı şeker koyularak karıştırılır.