Sade kefir nasıl tatlandırılır? - Kefiri lezzetlendirmek için en favori meyve böğürtlendir, ancak şeftali, mango, muz, hatta kivi kullanabilirsiniz. Baharatlar sadece lezzeti artırmakla kalmaz aynı zamanda kefirin sağlık faydalarını daha da artırır.


Bu Yazımızda Neler Bulacaksınız ? Göster

Sade kefir nasıl tatlandırılır?

Kefiri lezzetlendirmek için en favori meyve böğürtlendir, ancak şeftali, mango, muz, hatta kivi kullanabilirsiniz. Baharatlar sadece lezzeti artırmakla kalmaz aynı zamanda kefirin sağlık faydalarını daha da artırır.

Kefir ne kadar sürede bozulur?

Buzdolabında +4 derecede kefir mayasının ömrü 8 ile 10 gün arasında değişir. Kefir mayasını derin dondurucuda yaklaşık 2 ay kadar saklayabilirsiniz. En uzun süreli kefir mayası saklama ise kurutma yöntemidir. Kefir mayası kurusu 12 ile 18 aya kadar dayanıklılığını korur.