Çilek reçeli yapımının en önemli püf noktası küçük ve kokulu çilek almaktır. Çünkü reçelin tüm aramasını meyve oluşturur. Eğer reçeliniz bir türlü istediğiniz yoğun kıvamda olmuyorsa pişirirken bir çimdik nişasta atabilirsiniz. Nişasta çok hızlı yoğunlaşmasını ve güzel kıvam almasını sağlar.
Üzerinde küf içeren jöle ve reçelleri kesinlikle atın. Küf, mikotoksin (sizi hasta eden zehirli bir madde) üretebilir. USDA ve mikrobiyologlar küfün dışarı alınması ve kalan reçel ya da jöle kullanılmaması gerektiğini özellikle vurguluyorlar.
SON YAZILAR
Recep ivedik 5 internete düştü mü?
Rüyada yeşil asma yaprağı toplamak neye gelir?
Bulgaristan'ın en meşhur yemeği nedir?
Instagram DM kutusu nerede PC?
Sinir hücresi hormon üretir mi?
Prof Dr Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi hangi ilçede?
Bagaj havuzu nedir ne işe yarar?
Cam ne zaman bulundu kısaca?
Tavuk kuluçka süresi kaç gündür?
Parkeye dökülen oje nasıl çıkar?