Çilek reçeli yapımının en önemli püf noktası küçük ve kokulu çilek almaktır. Çünkü reçelin tüm aramasını meyve oluşturur. Eğer reçeliniz bir türlü istediğiniz yoğun kıvamda olmuyorsa pişirirken bir çimdik nişasta atabilirsiniz. Nişasta çok hızlı yoğunlaşmasını ve güzel kıvam almasını sağlar.
Üzerinde küf içeren jöle ve reçelleri kesinlikle atın. Küf, mikotoksin (sizi hasta eden zehirli bir madde) üretebilir. USDA ve mikrobiyologlar küfün dışarı alınması ve kalan reçel ya da jöle kullanılmaması gerektiğini özellikle vurguluyorlar.
SON YAZILAR
Bütün dana kelle nasıl pişirilir?
Sesi kaydetmek için kullanılan ilk teknolojik araç nedir?
Ben Yoruldum Hayat söz beste kimin?
Murat Soydan oglu kimdir?
Istihdam söz sanatı ne demek?
Londra hangi ülkeye ait?
Elmalı Kurabiye buzluğa koyulur mu?
Fetret Devri Nedir Kısaca tarih?
Ataol Behramoğlu Kimdir Edebi Kişiliği?
Adana usulü patlıcan tava nasıl yapılır?
Sinop kimden alındı?
Rüyada sevmediği birini görmek ne demek?
Kadınlar bayram namazı kılar mi?
Poco X3 Pro kaç fps veriyor?
Kişisel yetenekler nelerdir?
Soya fasulyesi dönümde ne kadar verir?
Kahverengi koltuk takımına ne renk duvar?
NordMende tv hangi marka?
Amblem ve logo nedir vikipedi?
Mersin balığının kilosu ne kadar?
Kışlık domates sosu kaç dakika kaynatılır?
Bistro tarzı ne demek?
Kadıköyden Süreyyapaşa Hastanesine hangi otobüs gider?
Beyzanur ismi kuranda geçiyor mu?
Türk Telekom tek kullanımlık şifre ne işe yarar?
Kaymakam nasıl olunur?
Sansar insana ne yapar?
Imamı rabbani hazretleri kim?
Defteri aşk kimin eseridir?
Black Friday ne kadar sürecek?
Rifailik mezhebi nedir?
Linkedin derece ne demek?
Doksanlar Bekir ve Nuri neden küs?
Hometech klavyede nokta nasıl yapılır?
Filtre kahvenin zararı var mı?
Malatya Askeri hastane nerede?
Adalet Birliği devamı gelecek mi?
Mutfak lavabosunda abdest almak günah mı?
Gaziantep Tedaş numarası kaç?
Misket oyunu nasil oynanir kısaca?