Pilavın besin değeri: 100 gr. pilav , 37, 50 gr. karbonhidrat içerir. 100 gr. pilav , 5 gr. protein içerir.
Besin Değeri | 100 gramda | 1 Porsiyon / 220 g |
---|---|---|
Lif | 0.4 g | 0.9 g |
Protein | 7.2 g | 15.9 g |
Yağ | 4.1 g | 9.0 g |
Kolesterol | 25.8 mg | 2583.0 mg |
“ Pirinç içerdiği vitaminler bakımından oldukça değerlidir. Yüzde 80 karbonhidrat , yüzde 7 protein, yüzde 2 yağ, 10 mg kalsiyum, 0,9 mg demir, 0,08 mg B1 vitamini (Tiamin), 1,6 mg Niasin, 94 mg fosfor, 92 mg potasyum, 0.3 gr posa içerir.
Tahıllar: Buğday, pirinç , mısır ve bunlardan yapılan un, ekmek, makarna, bulgur ve benzeri besinler bu gruba girer . Bu grup besinlerin önemli kısmı karbonhidratlardır. B grubu vitaminleri yönünden zengindir.
Kısaca bulgur ; posa, lif açısından zengin, karbonhidrat değeri daha düşük ve protein değeri yüksek oldukça değerli bir gıda maddesi olarak bizlere ulaşmaktadır. Oldukça yüksek miktarda lif içermesi bulguru bağırsak çalışmasından önemli bir pozisyona getirmiştir.
Tavuk pilav gibi besinlerin spora katkısı yüksek seviyede olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Övgü Doğruyol'a göre tavuk pilav ikilisini tükettiğiniz süreçte sağlık problemi yaşamıyorsanız bir sorun yok.
CEFR sertifikası nedir?
Erdal Erzincanlı memleketi neresi?
Menekşe çiçeğinin özelliği nedir?
Almanya 3 lig kaç takım çıkıyor?
Omu UZEM nasıl girilir?
Barbara Palvin eşi kimdir?
Ay yolculuğu kaç gün sürer?
Levent Ünsal kaç yaşında vefat etti?
Müslüm Gürses Alevi mi?
Biteral 250 mg kaç gün kullanılır?