Zedeli ya da yırtık olan yaprakları ayırıp sap kısımlarıyla birlikte pişirme tenceresinin tabanına yayın. Pazı yapraklarını kaynar suya batırıp 1 dakika kadar bekletin. Kısa bir süre haşlanan yaprakları renk ve besin değerlerini kaybetmemesi için; soğuk ya da buzlu su dolu derin bir kaba alıp şoklayın.
Yeşil mercimek, doğranmış pazı , tuz, karabiber, pul biber, sarımsak, rendelenmiş domates ve suyu ilave edip karıştırın. Bu şekilde orta ateşte 20 dakika kadar pişirin ve altını kısın. Kısık ateşte de bir 10 dakika piştikten sonra malzemelerin piştiğinden ve yumuşadığından emin olup ocaktan alın.
Ocakta tencereye su koyulur ve kaynatılır. İçine pazı yaprakları 4-5 yaprak halinde atılır ve 1-2 dakika haşlanması beklenerek süzgeçle kaldırılır ve yeni yapraklar tencereye eklenir. Aynı işlem pazı yaprakları bitinceye kadar tekrarlanır ve tüm pazılar süzgece koyulur.
Bir tencerede bolca su kaynatın. İçine kaya tuzunu ekleyip erittikten sonra ayıklayıp saplarını kestiğiniz karalahanaları suya atın. Lahana yapraklarını 3 dakika kadar haşlayıp kevgirle sıcak sudan alıp soğuk suya koyun.
Pazının zeytinyağlısı, kıymalısı, böreği, dolması yapılabilir. Pazı sarması ve böreğinin denendiği zaman çok lezzetli olduğunu göreceksiniz. Yapılışı: Kökleri sert olduğu için ben orta basınçlı düdüklü tencerede 25 dakika pişiriyorum.
Ocakta tencereye su koyulur ve kaynatılır. İçine pazı yaprakları 4-5 yaprak halinde atılır ve 1-2 dakika haşlanması beklenerek süzgeçle kaldırılır ve yeni yapraklar tencereye eklenir.
Pazı yaprakların damarlı kısımları kesilip çıkarılarak içine iç harç soyulur ve sarılır . Bütün pazı yaprakları bitince tencereye dizilir ve üzerine bir küçük kaseye su 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve 1 yemek kaşığı nar ekşisi karıştırılarak dökülür ve kısık ateşte pişirilir . Ve servis edilir.
Su soğudu pazılar yumuşadı pazıları süzgeçe alın suları süzülsün. Bu yaprakları haşlayarak da yapanlar var ama siz benim dediğim şekilde yaparsanız haşlamaya gerek yok. Ocakta haşlayarak yaparsanız yapraklar çok çabuk haşlanıyor yaprakları eritebilirsiniz. Sonra da saramazsınız. .
Tereyağı parçalarını üzerine koyun. Yemeği ocağa alın ve fokur fokur kaynadıktan sonra, altını kısın ve 50 dakika pişirin .
Ispanakgiller familyasından olup iri ve çok yapraklı bir bitkidir. Kırlarda kendiliğinden yetişen veya bahçelerde yetiştirilen otsu bir bitkidir. A vitamini, C vitamini, K vitamini ve Folik Asit bakımından zengin olan pazı Türkiye'de bolca yetiştirilen bir sebzedir.
SON YAZILAR
Kallavinin anlamı nedir kısaca?
Patlıcan neden tuzlu suda bekletilir?
Idrar sonda torbası nasıl boşaltılır?
Zeytin ne zaman filizlenir?
Burak Bora kaç doğumlu?
Ya Şedidel Batşi ne demek?
Ev yapımı poğaça kaç TL?
3 ders sınavı nedir IÜ?
Saç ve tırnak neden uzar?
Getir büyük farkı ne?
Kalın bacak neden olur?
Maddi Adalet ve şekli Adalet nedir?
Bursluluk sınavı ertelendi mi?
Epilasyon aleti erkekler kullanabilir mi?
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu ve Magfiratuhu ne demek?
Türkiye'de de nasıl yazılır?
Edebi kişiliği ne demek?
22 numara ayakkabı kaç yaş?
Selena Gomez aslen nereli?
Zina yapan affedilir mi?
Kadınlarda karın kası yapmak ne kadar sürer?
Sarının ingilizcesi ne?
Zürafanın düşkünü beyaz giyer kış günü atasözü ne demek?
Tuzlu krema nasıl yapılır?
Osmanlı Devletinin para birimi nedir?
Aşiyan mezarlığında kimler yatıyor?
Filinta gibi adam ne demek?
Silifke merkezde nereye gidilir?
Izmir Kütahya arası otobüs kaç saat?
Takriri Sükun Kanunu hangi olaydan sonra çıkarıldı?
Avek Otomotiv sahibi kimdir?
Kırmızı Oda Meliha'nın ablası neden öldü?
Gustavo Gaviria öldü mü?
Diyanet evlenme niyetinde olanlar birbirlerinin mahrem yerlerine fikir vere..
Hologram nedir kısa bilgi?
Kat ettiği nasıl yazılır?
Bakterilerde klorofil nerede bulunur?
İstihare namazından sonra rüyada ne görülür?
Bebelac LF ne demek?
46 2 H ne cezası?