Zedeli ya da yırtık olan yaprakları ayırıp sap kısımlarıyla birlikte pişirme tenceresinin tabanına yayın. Pazı yapraklarını kaynar suya batırıp 1 dakika kadar bekletin. Kısa bir süre haşlanan yaprakları renk ve besin değerlerini kaybetmemesi için; soğuk ya da buzlu su dolu derin bir kaba alıp şoklayın.
Yeşil mercimek, doğranmış pazı , tuz, karabiber, pul biber, sarımsak, rendelenmiş domates ve suyu ilave edip karıştırın. Bu şekilde orta ateşte 20 dakika kadar pişirin ve altını kısın. Kısık ateşte de bir 10 dakika piştikten sonra malzemelerin piştiğinden ve yumuşadığından emin olup ocaktan alın.
Ocakta tencereye su koyulur ve kaynatılır. İçine pazı yaprakları 4-5 yaprak halinde atılır ve 1-2 dakika haşlanması beklenerek süzgeçle kaldırılır ve yeni yapraklar tencereye eklenir. Aynı işlem pazı yaprakları bitinceye kadar tekrarlanır ve tüm pazılar süzgece koyulur.
Bir tencerede bolca su kaynatın. İçine kaya tuzunu ekleyip erittikten sonra ayıklayıp saplarını kestiğiniz karalahanaları suya atın. Lahana yapraklarını 3 dakika kadar haşlayıp kevgirle sıcak sudan alıp soğuk suya koyun.
Pazının zeytinyağlısı, kıymalısı, böreği, dolması yapılabilir. Pazı sarması ve böreğinin denendiği zaman çok lezzetli olduğunu göreceksiniz. Yapılışı: Kökleri sert olduğu için ben orta basınçlı düdüklü tencerede 25 dakika pişiriyorum.
Ocakta tencereye su koyulur ve kaynatılır. İçine pazı yaprakları 4-5 yaprak halinde atılır ve 1-2 dakika haşlanması beklenerek süzgeçle kaldırılır ve yeni yapraklar tencereye eklenir.
Pazı yaprakların damarlı kısımları kesilip çıkarılarak içine iç harç soyulur ve sarılır . Bütün pazı yaprakları bitince tencereye dizilir ve üzerine bir küçük kaseye su 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve 1 yemek kaşığı nar ekşisi karıştırılarak dökülür ve kısık ateşte pişirilir . Ve servis edilir.
Su soğudu pazılar yumuşadı pazıları süzgeçe alın suları süzülsün. Bu yaprakları haşlayarak da yapanlar var ama siz benim dediğim şekilde yaparsanız haşlamaya gerek yok. Ocakta haşlayarak yaparsanız yapraklar çok çabuk haşlanıyor yaprakları eritebilirsiniz. Sonra da saramazsınız. .
Tereyağı parçalarını üzerine koyun. Yemeği ocağa alın ve fokur fokur kaynadıktan sonra, altını kısın ve 50 dakika pişirin .
Ispanakgiller familyasından olup iri ve çok yapraklı bir bitkidir. Kırlarda kendiliğinden yetişen veya bahçelerde yetiştirilen otsu bir bitkidir. A vitamini, C vitamini, K vitamini ve Folik Asit bakımından zengin olan pazı Türkiye'de bolca yetiştirilen bir sebzedir.
Kefir ishale iyi gelir mi?
17 yaşında hangi motor ehliyeti alınır mı?
B12 iğnesi Dodex ne zaman etkisini gösterir?
Arşiv tanımı ve çeşitleri nelerdir?
Ortaöğretim lise mi ortaokul mu?
Ambalaj işi karlı mı?
GTA 5 sistem gereksinimleri neler?
Dünyanın en tatlı kedisi kimdir?
Telefonda word dosyası nasıl açılır?
Bankacılık Bölümü sayısal mı?
2021 WhatsApp hangi telefonlarda çalışmayacak?
Bulent Akkan kim?
Kayseri Belediye Otobüsleri saat kaçta başlıyor?
1402 Ankara Savaşı'na ortam hazırlayan gelişmeler nelerdir kısaca?
Rabbena duaları namazda zammı sure olarak okunur mu?
Ayşegül Atik neden hayatını kaybetti?
TDK diyalog nasıl yazılır?
Sinop'ta hangi dağlar var?
Zeki Müren Kimdir Hayatı kısaca?
Avukat e-devlet şifresi alabilir mı?
Evde sincap nasil beslenir?
Aysel Gürel nerede doğdu?
Discovery araba hangi ülkenin?
Pazı haşlaması nasıl yapılır?
2 kaşık keçiboynuzu pekmezi kaç kalori?
Evdeki Porçöz kokusu nasıl giderilir?
Tır şöförü olmak zor mu?
Slayta YouTube'dan nasıl video eklenir?
Bitişik Eğik yazı kaldırıldı mı?
Istanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü nasıl gidilir?
Sebatkarlık ne demek TDK?
Rüyada çamura girmek ne demektir?
Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz şarkı sözü kime ait?
Ibrahim saraçoğlu lavanta kürü nasıl yapılır?
Siyah saçın üstüne hangi renk tutar?
Güneş gözlüğü camı değişir mi?
Tomografi çektirmek için hangi bölüme gitmek gerekir?
Türkçe öğrenilmesi en zor kaçıncı dil?
Tedaş kaçta kapanıyor 2021?
Konar göçer nedir tarih terimi?