Ordövr ; içine genellikle soğuk mezelerin konduğu, yemekten önce iştah açmak niyetiyle yenilen mezelerin toplamına verilen isimdir.
yiyeceklerin servisinde kullanılan çatal ve bıçak ve kaşıktır (Resim5). Ordövr takımı olarak isimlendirilmektedir. ... Her türlü tatlı ve meyve servisinde kullanılan çatal, bıçak ve kaşıktır.
Meze Tabağı ; Güzel bir akşamın başlangıç tabağı olabileceği gibi içki sofralarına eşlik eden sıcak ve soğuk yiyeceklerle hazırlanan tabaktır. Tabağın hazırlandığı duruma göre 4 ile 12 çeşit arasında değişen karışık mezelerle sunulur. ... Sıcak meze tabağı ve soğuk meze tabağı olarak ikiye ayrılır.
Ordövr çeşitleri, tatlı çeşitleri, salata, bu çatalla yenir. 17,5-18-,5 santim büyüklüğündedir.
Klasik menüde yemekler şu şekilde sıralanır. Soğuk ordövrler: Mezeler, füme balıklar, balık yumurtası, havyar, vb. Sıcak ordövrler: Volavan, kroket, börek çeşitleri, ravioli, lazanya, küçük şişler, küçük kebaplar, peynir sufle vb hamur işleri (daima miktar az, porsiyon küçük ve süslü hazırlanır).
Ordövr tabağı , ana yemeklerden önce sunulan iştah açıcı bir başlangıç yemeğidir. Fransızca kökenli bir kelime olan ordövr, 'esas yemeğin dışında' anlamına gelir. Ordövr tabağında sunulan yiyecekler ülkeden ülkeye değişse de, genel olarak aperatif tariflere ve mezelere yer verilir.
ANTRE TAKIMLARI Antre (giriş) yemeği olarak yenilen soğuk mezeler, krepler vb.. yiyeceklerin servisinde kullanılan çatal ve bıçak ve kaşıktır (Resim5). Ordövr takımı olarak isimlendirilmektedir.
Fransızca kökenli bir kelime olan ordövr, 'esas yemeğin dışında' anlamına gelir. Ordövr tabağında sunulan yiyecekler ülkeden ülkeye değişse de, genel olarak aperatif tariflere ve mezelere yer verilir. Sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılan ordövr, ülkemizde ' meze tabağı ' olarak da bilinir.
Yemek Tabağı • 19-20 cm çapında bir tabaktır. Sulu yemeklerin servisinde kullanılır.
23-24 santim büyüklüğünde normal düz tabak . 20-21 santim büyüklüğünde yemek tabağından küçük düz tabaktır. A - Tatlı Tabağı da denir.
Çorba ve başlangıç yemeğinden sonra sunulan üçüncü yemek veya ana yemekten önce yenilen yemeklere antre yemekler denilmektedir. ... Fransızca kökenli olan ve “ordövr” (hors d'œuvre) olarak da adlandırılan bu yemeklerin kelime anlamı esasen “eserin (yemeğin) dışında”dır.
Bu masa hazırlama işlemine, “servis açma” veya “ kuver açma” denir. Yemek yeme usulüne ve sırasına göre yemekte kullanılacak tabak, çatal kaşık, bıçak, bardak, peçete, kül tablası, vazo, şamdan ve menaj gibi araçların yemek masasıüzerine yerleştirilmesine denir.
Pek çok restoran sahibi kuverleri kendi kullanım kolaylıklarına göre yapsalar da dünyada kabul edilen bazı kuver çeşitleri bulunur. Hazırlanış ve kullanım amaçlarına göre dört adet kuver çeşidi vardır .
SON YAZILAR
Mor elbisenin üstüne hangi renk şal gider?
Mayalanan yoğurt kaç saatte tutar?
Boeing 737 kaç tondur?
Astrolojide kişisel gezegen nedir?
Pera Sensiz Ben hangi dizide çaldı?
TR Launcher Güvenli mi?
iPhone 11 ekran resmi nasıl alınır?
Ortalama bir buzdolabı kaç litre?
Kaskoda tenzili muafiyet nedir?
ATA AÖF AFAD staj var mı?
Tarçın tansiyonu yükseltir mı düşürür mu?
Dosya indirme hızı nasıl arttırılır?
Ido Kadıköy Armutlu kaç saat?
Yaprak nasıl basılır oktay usta?
Sibob nedir argo?
OBEB OKEK hangi sınıf konusu?
Bayragımız neden Degerlıdır?
Powerpoint kaç punto ile yazılır?
Preveze deniz savaşı nerede yapıldı?
44 puan 1 mi 2 mi?
Saka kuşu kışın ne yer?
Sohbet arşivlemek ne demek?
Bongo nasıl kullanılır?
Gökbörü isminin anlamı nedir?
E-imza PTT'den nasıl alınır?
Turk kahvesi uyku kaçırır mi?
DenizBank mobil para transferi nasıl yapılır?
1 tane patatesli gözleme kaç kalori?
Neden 21 tane kuru üzüm?
Bugün nasıl yazılır?
Galaxy S4 45 g uyumlu mu?
Zemheri hangi gün hangi kanalda oynuyor?
Dominos pizza içinde neler var?
Hazreti Hamzanın babası kimdir?
Samsung A50 suya dayanikli mi?
MS hastaları oruç tutabilir mi?
Izmirden Şirinceye nasıl gidilir İZBAN?
Video oynatıcı programlar nelerdir?
Orduluların ırkı nedir?
Jon Snow hangi bölümde dirildi?