1 baş sarımsak . 1 çay kaşığı karabiber. 1 tatlı kaşığı tuz. En az bir litre kadar (5 bardak) kaynamış su.
Mumbar dolması ya da bumbar dolması, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır.
Orta ateşte 45 dakika pişirilir.
Mumbar dolması ya da bumbar dolması , koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma . Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır. Yazın pek tercih edilmeyip, kışın daha fazla tüketilir.
İşkembe Salatası Tarifi Yapılışı İşkembeyi iyice yıkayıp haşlayın. Haşlanınca kare kare doğrayın ve soğumaya bırakın. Közlenmiş kırmızı biberi ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp işlembeyle karıştırın. Üzerine sirke, zeytinyağı, tuz ve pul biber ekleyip karıştırın.
İşkembe Dolması Yapılışı : İşkembeler temizlenip iyice yıkanır.1 limon suyuyla iyice karıştırılıp ½ saat dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılıp kenarları dikilerek küçük kesecikler yapılır . Kuşbaşı et küçük küçük sotelenir, yıkanır (pirinçle birlikte). Üstüne tuz, nane, yağ ve baharatları ilave edilir.
Mumbar Dolması yapılışı Mumbar soğuk suyla yıkanır, kazınarak yağ ve diğer kalıntıları temizlenir. İki adet kuru soğan soyulup ince bir şekilde kıyılır, temizlenmiş mumbar ile ovulur ve bulunduğu kapta 2 saat bekletilir. İki saat sonra mumbar tekrar yıkanır ve 2 adet soğan ile tekrar ovulup bekletilir.
İşkembe uzun sürede pişen bir besindir. Bu nedenle dilerseniz düdüklü tencereyi kullanabilirsiniz. Normal tencerede 75 ile 90 dakika pişirilmesi önerilir.
Temizlediğiniz işkembelerin bir tarafı açık kalacak şekilde dikip, hazırladığınız iç harcını doldurun. Ardından ağzını dikip, düdüklü tencereye alın. İşkembelerin üzerine sıcak su, salça ve kırmızı toz biber ilave edip, düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin .
Sakatat denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de mumbar dolması oluyor. Şırdan ve kokoreç gibi, Adana'da sıkça tüketilen ve Adana'nın yöresel nitelikteki yiyeceğidir.
İşkembe Kavurması (Karın) Tarifi Yapılışı Öncelikle bir tencereye işkembeyi alıp, 45 dakika haşlayalım. ... Tuzunu, kimyonunu (1 çay kaşığı), toz biberini(1 tatlı kaşığı)atıp kavurmaya bırakalım, 15 dakika kavurduktan sonra servise hazır.
Batman mutfağının en özel yemeklerinden biri ur u rovi olarak da bilinen işkembe dolmasıdır. Minik işkembe keseciklerinin etli ve pirinçli harçla doldurulmasıyla elde edilen ur u rovi , farklı bir lezzet denemek isteyenler için uygun bir seçenek.
SON YAZILAR
Mırlan balığı nedir?
Rüyada korkup bağırmak ne anlama gelir?
IBAN evrak bilgisi nereden alınır?
Yeni eğitim sistemi lise nasıl olacak?
Türkiye'nin en büyük lunaparkı hangisi?
Röntgen cihazı radyasyon yayar mı?
Kocan kadar konuş filmindeki yazar kim?
Bor organik mi?
Tarihte artı ürün ne demek?
Mumbar icine ne konur?
Diyet sebze yemekleri nasıl yapılır?
Cola'nın ham maddesi nedir?
Alexander Rybak hangi ülke?
Ipragaz piknik tüpü ne kadar?
Facebook otomatik video oynatma nasıl kapatılır?
Doktor Eyüp Yılmaz hangi hastanede?
AYT organik kimyadan kaç soru gelir?
Reflektör kaç metre uzağa konulur?
Cabrio otomobil ne demek?
Bambu meşale nasıl yakılır?
Everest kaç metredir?
Izmirde Bugün nereye gitsem?
Abraham Lincoln suikastı nasıl oldu?
Instagram ss nasıl atılır?
Skechers hangi ülkenin markasi?
Dijital ehliyet ücreti ne kadar?
10 sınıf edebiyat sorumluluk sınavı konuları neler?
Kek kaç derecede ne kadar sürede pişer?
Vodafone sınırsız Whatsapp nasıl yapılır?
Buski numarası kaç?
Nar çiçeği çayı günde kaç bardak içilmeli?
Lol solo neresi oluyor?
Lansinoh krem bebeğe zararlı mı?
Yurtdışına çıkarken bavula neler konmalı?
Pixel ayarı nasıl yapılır?
Taner Kaya yaşıyor mu?
Cem Arısoy mesleği nedir?
Aydın Üniversitesi tercih bursu var mı?
Lut Gölü derinliği kaç metredir?
Sıvı maddeler akışkan mıdır?