Küçük küçük doğranarak suyu sıkılır. kızgın yağda soğanlar iyice kavrulur. Bir iki diş sarımsak doğranır. Melocanlar içine konulur ve soğanlarla özlenmesi için kısık ateşte biraz pişmesi sağlanır.Servis tabağına alınarak, servis yapılır .
Genellikle ana yemek öncesi atıştırmalık tüketilebildiği gibi ana yemek olarak da tüketildiğini belirten Aktepe, “ Melocan Ordu'da ormanlık veya çalılık, dikenlik alanlarda toplanır. Karadeniz'de 'diken ucu sebzesi' olarak bilinir” dedi.
Eflâtun renginde küçük çiçekler açan, tesbih tanesi büyüklüğündeki meyveleri kırmızı, yapraklarından dolma, ince dallarından yumurta ile kavrularak yemek yapılan dikenli bir ot. melevcen , 8 karakter ile yazılır. Ayrıca, m harfi ile başlar, n harfi ile biter.
Hoşkıran Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır ? Hoşkıranları bol suda yıkayalım. ... Hoşkıranları daha sonra kavuracağımız için çok fazla haşlamayın. ... Ayrı bir tencerede bir miktar tereyağı eritip, zeytinyağını ilave edelim. ... Soğanlar kavrulunca domatesleri ekliyoruz. ... Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ilave edip ocağın altını kapatalım.
Zimilanga : Zimilanga tavası, dikenli bitkilerin bahardaki taze uçlarından yapılan bir yemek adı… Zimin: Yemin ederken kullanılan bir kelime.
Yörede ' menevcen ' olarak adlandırılan kuşkonmaz 'bitkisel antibiyotik' olarak biliniyor. ... Tarlasından kuşkonmaz toplayan çiftçi Alpay Celep, “Bu menevcene bazı yerler 'kuşkonmaz' der. Bizim yöremizde menevcen derler. Bu menevcenler ekseriyetle bük arasında yani dikenlerin arasında olur.
Ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgesinde yetiştirilen kuşkonmaz son yıllarda kazanç getiren bir tarım alanı olması nedeniyle diğer bölgelerde de ilgi görmeye başlamıştır.
Şuanda kuşkonmazın pazarda satış fiyatı kilogram başına 40-45 TL. bu fiyat 60 TL'ye kadar çıkabiliyor.
Kuşkonmaz ziraatı: Çimlenmesini 3 - 5 yıl koruyabilir. İlkbaharda; Mart, Nisan aylarında toprak ısınmaya başlayınca tohum ekimine başlanır. Ekilişlerinden 20-30 gün sonra çimlenme başlar.
Kuşkonmaz Nasıl çoğaltılır Kuşkonmaz çiçeğinin çoğaltılması bitkinin köklerinden ayırma yöntemiyle olur. Bitki köklerinden ayrılıp ufak bir saksıya dikilip sulama ve bakımına devam edilmelidir.
Kuşkonmaz (Asparagus) bitkisinin yetiştirilmesi, bakımı ve sulanması: *Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki dolaylı ışıklardan da yararlanabilir. *Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakma çiçeğin yapraklarına fayda sağlamaz. *Hava akımlarından kolay etkilenen kuşkonmaz bitkisi bu etkiden korunmalıdır.
Eski Instagram şifremi nasıl öğrenebilirim?
Zafer Arapkirli hangi bölümden mezun?
Duo Mobile instagram ne işe yarar?
Louis neyi icat etti?
Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü Nazif kimdir?
Buğday kaça kaç verir?
Kepeğe ne iyi gelir soda?
Kokulu günlük ped zararlı mı?
The Body Shop kimin?
1 tabak haşlanmış kuru fasulye kaç kalori?