Pişşkembe ile Evde Kokusuz İşkembe Çorbası Tencerede 1-2 tur karıştırdıktan sonra işkembe parçalarının üzerine 5 su bardağı ilave edin. Suyun kaynamasını bekleyin ve su kaynadığında Pişşkembe kutusundan çıkan glütensiz çorba harcını suya ilave ederek karıştırın. Çorba kıvamını alana dek bekleyin.
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi Yapılışı Temizlenmiş iyice yıkanmış işkembeyi küp küp doğrayıp düdüklü tencereye alalım. Tane karabiber ve bir diş sarımsağı ekleyip yaklaşık 45-50 dakika pişirelim. Pişme süresi değişebilir. Kontrol edip tekrar pişirebilirsiniz.
Bir kaba 4 yemek kaşığı karbonat ve 4 yemek kaşığı su koyup ortamdaki işkembe kokusunu rahatlıkla giderebilirsiniz. Elinizdeki kokuyu gidermek için de elinizi koku gidene kadar kabın içinde bekletebilirsiniz.
1-2 Kg. işkembe haşlamanın en kestirme yolu ise; işkembeyi ocak üzerinde, düdüklü tencerede haşlamaktır. İyi bir düdüklü tencere işkembeyi orta ateşte 40 ila 45 dakika arasında haşlar. İşkembeyi sakatatçıdan almışsanız, düdüklü tencerede orta ateşte 40 dakikada haşlarsınız.
İşkembe sert bir dokuya sahip olduğu için düdüklü tencerede, kısık ateşte 40 ile 45 dakika pişirilmelidir.
İşkembe nasıl haşlanır : Ön haşlaması yapılan işkembe , düdüklü tencereye konur . Kokusunu en aza indirmek için; üzerine bir iki diş sarımsak, kabuğu ile birlikte yarım limon ve yarım çorba kaşığı tuz ve üzerini kapatacak miktarda su konur .
Güzelce yıkanmış işkembe düdüklü tencerede 10 dakika haşlanır. Suyu dökülür . İşkembe küçük kare parçalar halinde doğranır ( doğranmış satın alsanız bile ilk haşlama suyu dökülür ) tekrar sıcak su konularak 20 dakika daha düdüklü tencere de pişirilir.
Yapımı için malzemeler 1 kilogram işkembe . 1 çay bardağı sirke. 2 litre su . 3 yemek kaşığı un. 2 yemek kaşığı sıvı yağ 4-5 diş sarımsak.
Yıkadığımız işkembeleri tuzunu ve sarımsakları ilave ederek suyla yüzledikten sonra düdüklüde yarım saat, normal tencerede 1 saat pişiririz. Zahmetli ama bir o kadar da lezzetli olur. Afiyet olsun.
Sirkeli suda bekletmek ise içindeki bakterilerin temizlenmesi için önemli bir ayrıntı. Eğer yine de içiniz rahat etmezse işkembeyi sirkeli suda beklettikten sonra yıkayın ve tencere alın.
Odanın içinden evin içinden karbonat kokusunu gidermek istiyorsanız bir kabın içine bir miktar karbonat koyun. Karbonat miktarını kokunun yoğunluğu ile orantılı olarak azaltıp çoğaltabilirsiniz. Kabın içine koyduğunuz karbonat sayesinde ortamda bulunan işkembe kokusu ortadan kaybolacaktır.
İşkembe Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 kg işkembe . 3 diş sarımsak. 3 kaşık un. 2 kaşık elma sirkesi .
Bir kapta yoğurt, un, yumurta sarısı ve az su ile terbiye hazırlanır, işkembenin suyundan katılarak ılıştırılır ve çorbaya katılır. Tavada pul biber ve karabiber kızdırılır çorbanın üstüne dökülür .
Kelle Paça Çorbası İçin Sarımsaklı Sos Tarifi Yapılışı Sarımsakları bir kaseye ezin. Üzerine sirke ve limon suyunu da koyarak karıştırın. Çorbayı içerken istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.
Tarif: Hazır kelle paçayı tencereye alın,suyu ilav edin 30 dakika kaynatın. Yumurta,un,su,yoğurdu kasede akışkan olana kadar çırpın, çorba suyundan biraz ilave edin çırpıcıyla tekrar çırpın. Çorbaya ilave edin,tuzunu serpin karıştırarak bir taşım kaynatın.
Düdüklüye göre 30-40 dakikada pişiyor . Ben 45 dakikada iyice pişirdim et kemikten güzelce ayrılmıştı.
 
            
                SON YAZILAR
            
        Sevinince toprağa üzülünce göğe bakın yerde tevazu gökte ferahlık vardır ki..
En son hangi il büyükşehir oldu?
Redmi AI camera nedir?
Kürsi i istiğrak şiirinin teması nedir?
Batman Ankara uçak kac dakika?
Matine ne demek TDK?
Badem Şekeri filmi kaç yılında çekildi?
Coca Cola nasıl ortaya çıktı?
Buğday ten hangi fondöten?
Türk Telekom internet kota sorgulama nasıl yapılır?