Kırmızı kiraz şekerleme ; pasta, dondurma ve kek üretiminde dolgu ve süsleme olarak kullanılır .
Kiraz Şekerlemesi Tarifi Yapılışı Saplarını ayıkladığınız kirazları yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkartın. Tencereye aldığınız kirazları 2,5 su bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın. Toz şeker, gıda boyası ve limon suyunu kaynatarak şerbet haline getirin. Şerbeti kirazlara ekleyerek 1 saat kaynatın.
Vişneler bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ateşten indirip vişne leri ezmeden suyunu süzün. Bir kilo şekeri birbuçuk litre suyla ateşe oturtun. Şeker eriyip şurup hafifçe koyulaşmaya başlayınca vişne leri şuruba atın. Vişneler bir süre bu koyu şurupta kaynadıktan sonra bunları bir kevgirle tencereden çıkarıp süzün.
Şeker içeriği nispeten düşük olduğu için diyabet hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir meyve olan kiraz , gut hastalığının iyileşme sürecine de destek oluyor. Ancak kan sulandırıcı etkisi olduğundan kalp ve tansiyon hastaları dikkatli tüketmeli.
Çilek, üzüm, incir, kavun, karpuz, vişne gibi yaz meyveleri yüksek glisemik indekse sahiptir. Kan şekerinizi aniden yükseltebilir. Diyabetlinin bu tür yaz meyvelerinden uzak durması, kontrollü şekilde sadece tadına bakmak adına bir ölçek yemesi uygundur.
Kaynayan ve şekeri eriyen vişnelerin altı kısılarak 1,5 saat kadar kısık ateşte kaynatılır ve altı kapatılır. Daha sonra bir süzgeç yardımı ile suyu süzülen vişneler kenara alınır. Soğuyan vişne suyu şişelere boşaltılır, buzdolabına kaldırılarak uzun süre muhafaza edilebilir. İstendiği zaman sulandırarak içilir.
Şeker içeriği nispeten düşük olduğu için diyabet hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir meyve olan kiraz , gut hastalığının iyileşme sürecine de destek oluyor. Ancak kan sulandırıcı etkisi olduğundan kalp ve tansiyon hastaları dikkatli tüketmeli.
Hatırlayın, çocukluğumuzun en yaratıcı, en kırmızı takılarından biri olan kiraz ; şeker hastalarının da kulağına küpe olmalı! İçerisinde bulundurduğu antosiyanin maddesi; şeker hastaları için hayati önem taşıyan insülin üretiminin %50 oranında artmasını sağlayarak şeker hastalarına büyük oranda fayda sağlıyor.
Diyabet, denildiğinde akla ilk gelen; meyvelerden uzak durmak oluyor. Ancak şeker hastaları günde 20 adet vişne yediklerinde; içeriğindeki antosiyaninler pankreasın insülin üretimini artırıyor, kan şekerini düşürüyor .
DİYABETLİLER İÇİN İYİ BİR ARA ÖĞÜN Diyabet hastalarının vişneyi tercih edebileceğini belirten Destereci, “ Vişne düşük glisemik indekse sahip olması sebebi ile kan şekerinde ani yükselişe sebep olmaz, bu yüzden diyabetikler için iyi bir ara öğün alternatifidir” ifadelerini kullandı.
Kaynayan ve şekeri eriyen vişnelerin altı kısılarak 1,5 saat kadar kısık ateşte kaynatılır ve altı kapatılır. Daha sonra bir süzgeç yardımı ile suyu süzülen vişneler kenara alınır. Soğuyan vişne suyu şişelere boşaltılır, buzdolabına kaldırılarak uzun süre muhafaza edilebilir. İstendiği zaman sulandırarak içilir .
Söğütlüçeşme metrobüs durağından Sabiha gökçene nasıl gidilir?
Yusuf Kamil Paşanın çevirisi Hangi tür?
Siber güvenlik ne kadar maaş alır?
Dünya'nın içinde bulunduğu galaksinin adı nedir?
Apranax plus emzirenler kullanabilir mi?
Akika kurbanı gece kesilir mi?
Sateen markası kimin?
Tusebron şurup kaç yaş için?
Sufi Özcan kimdir?
Burun piercingi kaç gün sonra değiştirilir?