1 su bardağı sirke kavanoza doldurulur. Karnabaharların üzerini örtecek kadar kaynar (sıcak) su da kavanoza dökülür ve kapak sıkıca kapatılır. Kavanoz ters çevrilir ve kapak vakumlatılır. Serin ve karanlık bir yerde saklanır.
Karnabahar yıkanıp çiçek gibi ayıklanır. 5 kiloluk bidona karnabahar ve sarımsaklar karışık atılır. Üzüm sirkesinin yarısı dökülür ve bidonun geri kalanına su ve tuz karıştırılıp dökülür. Ağzını sıkıca kapatıp soğuk yerde muhafaza ediniz. Şimdiden ellerinize sağlık.
Karnabaharları koyup aralarına sarımsak, turp ,havucu ,koyduktan sonra tuz, limon tuzu, sirke, yağ ,su, limon suyu ,şeker ,pul biberi bir kapta su hazırlayıp bidona koyuyoruz ve ağzını sıkıca kapatıyoruz. 10 veya 15 gün içerisinde tüketebilirsiniz afiyet olsun.
Morun güzel rengini almış, görünümü ve lezzetiyle iştah açan güzel karnabahar turşusu . Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır , soğutulur.
Soğuyan tuzlu ve şekerli suyu karnabaharların üzerine boşaltın. Dereotunu yıkayıp temizledikten sonra doğramadan karnabaharların üzerine yerleştirin ve elinizle bastırın. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. O da sıcaklığında 7-10 gün beklettiğiniz karnabahar turşusu yemeye hazır hale gelir.
Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır , soğutulur. Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar , sarımsaklar eklenir üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır.
Karnabaharı çiçek çiçek ayırın ,15 dk suda kısık ateşte haşlayıp soğuk sudan geçirip süzün, turşu kavanoza sarımsakları ,nohutu koyun, üzerine karnabaharları yerleştirin ,aralarına halka kesilmiş havucu ,doğradığımız kırmızı biberleri yerleştirerek bu kavanozu doldurun ,suyunu derin bir kapta sirke şeker, tuz ,limon ...
Karnabaharlar küçük parçalara ayrılır daha sonra yıkanır. İki kiloluk bidona yerleştirilir ve aralarına yuvarlak dilimlenen havuçlar koyulur. Sarımsak soyulup ikiye bölünür içine katılır su ve kalan diğer malzemeler katılır. 15 gün beklenir güneş görmeyen bir yere koyulur.
Karnabaharı çiçek çiçek ayırın ,15 dk suda kısık ateşte haşlayıp soğuk sudan geçirip süzün, turşu kavanoza sarımsakları ,nohutu koyun, üzerine karnabaharları yerleştirin ,aralarına halka kesilmiş havucu ,doğradığımız kırmızı biberleri yerleştirerek bu kavanozu doldurun ,suyunu derin bir kapta sirke şeker, tuz ,limon ...
Rengi ile gönülleri fethedecek, lezzeti ile çok konuşulacak pancarlı karnabahar turşusu sofralarınızı renklendirecek. Yapımının kolay olması sizlerin de evinizde rahatça denemenizi sağlayacak. Brokoli ve karnabaharla aynı kavanozda turşu kurabilirsiniz.
Dereotunu yıkayıp temizledikten sonra doğramadan karnabaharların üzerine yerleştirin ve elinizle bastırın. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. O da sıcaklığında 7-10 gün beklettiğiniz karnabahar turşusu yemeye hazır hale gelir.
Pancarlı Karnabahar Turşusu Tarifi Yapılışı Karnabahar ve pancarı ayrı ayrı buharda istediğiniz yumuşaklıkta haşlayın. Kavanoza sarımsak, pancar , karnabahar karışık olarak isteğinize göre doldurun. Maydanoz v. s de ekleyebilirsiniz. En son üzerine sirke, tuz, isterseniz limon da ilave edebilirsiniz.
Havuçları soyup doğrayarak sarımsakları büyükse ikiye üçe bölüyoruz. Suyunun malzemelerini derince bir kabın içine alarak karıştırıp hazırlıyoruz. Bidonumuzun içine karnabahar , havuç ve sarımsakları yerleştirip üzerine suyunu ilave ediyoruz. Ağzını sıkıca kapatıp 15 gün kapağını hiç açmadan bekletiyoruz.
SON YAZILAR
Midye nin içinde ne var?
Otopark ölçüleri ne olmalı?
Dexpantonne aloe vera jel ne işe yarar?
Surname kime ait?
Korkuteli'ne neden Korkuteli demişler?
Eyvah Kitap kaç yaş için?
Antalya Mersin otobüsle kaç saat sürüyor?
Starbucks paket servis yapıyor mu?
Kullanılmayan Instagram hesabı nasıl kapatılır?
Turk Telekom paket sorgulama nasil yapilir?
Esenlik Türkçe mi?
1000 adım kaç kalori?
Bütün dana kelle nasıl pişirilir?
Sesi kaydetmek için kullanılan ilk teknolojik araç nedir?
Ben Yoruldum Hayat söz beste kimin?
Murat Soydan oglu kimdir?
Istihdam söz sanatı ne demek?
Londra hangi ülkeye ait?
Elmalı Kurabiye buzluğa koyulur mu?
Fetret Devri Nedir Kısaca tarih?
Ataol Behramoğlu Kimdir Edebi Kişiliği?
Adana usulü patlıcan tava nasıl yapılır?
Sinop kimden alındı?
Rüyada sevmediği birini görmek ne demek?
Kadınlar bayram namazı kılar mi?
Poco X3 Pro kaç fps veriyor?
Kişisel yetenekler nelerdir?
Soya fasulyesi dönümde ne kadar verir?
Kahverengi koltuk takımına ne renk duvar?
NordMende tv hangi marka?
Amblem ve logo nedir vikipedi?
Mersin balığının kilosu ne kadar?
Kışlık domates sosu kaç dakika kaynatılır?
Bistro tarzı ne demek?
Kadıköyden Süreyyapaşa Hastanesine hangi otobüs gider?
Beyzanur ismi kuranda geçiyor mu?
Türk Telekom tek kullanımlık şifre ne işe yarar?
Kaymakam nasıl olunur?
Sansar insana ne yapar?
Imamı rabbani hazretleri kim?