1 su bardağı sirke kavanoza doldurulur. Karnabaharların üzerini örtecek kadar kaynar (sıcak) su da kavanoza dökülür ve kapak sıkıca kapatılır. Kavanoz ters çevrilir ve kapak vakumlatılır. Serin ve karanlık bir yerde saklanır.
Karnabahar yıkanıp çiçek gibi ayıklanır. 5 kiloluk bidona karnabahar ve sarımsaklar karışık atılır. Üzüm sirkesinin yarısı dökülür ve bidonun geri kalanına su ve tuz karıştırılıp dökülür. Ağzını sıkıca kapatıp soğuk yerde muhafaza ediniz. Şimdiden ellerinize sağlık.
Karnabaharları koyup aralarına sarımsak, turp ,havucu ,koyduktan sonra tuz, limon tuzu, sirke, yağ ,su, limon suyu ,şeker ,pul biberi bir kapta su hazırlayıp bidona koyuyoruz ve ağzını sıkıca kapatıyoruz. 10 veya 15 gün içerisinde tüketebilirsiniz afiyet olsun.
Morun güzel rengini almış, görünümü ve lezzetiyle iştah açan güzel karnabahar turşusu . Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır , soğutulur.
Soğuyan tuzlu ve şekerli suyu karnabaharların üzerine boşaltın. Dereotunu yıkayıp temizledikten sonra doğramadan karnabaharların üzerine yerleştirin ve elinizle bastırın. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. O da sıcaklığında 7-10 gün beklettiğiniz karnabahar turşusu yemeye hazır hale gelir.
Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır , soğutulur. Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar , sarımsaklar eklenir üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır.
Karnabaharı çiçek çiçek ayırın ,15 dk suda kısık ateşte haşlayıp soğuk sudan geçirip süzün, turşu kavanoza sarımsakları ,nohutu koyun, üzerine karnabaharları yerleştirin ,aralarına halka kesilmiş havucu ,doğradığımız kırmızı biberleri yerleştirerek bu kavanozu doldurun ,suyunu derin bir kapta sirke şeker, tuz ,limon ...
Karnabaharlar küçük parçalara ayrılır daha sonra yıkanır. İki kiloluk bidona yerleştirilir ve aralarına yuvarlak dilimlenen havuçlar koyulur. Sarımsak soyulup ikiye bölünür içine katılır su ve kalan diğer malzemeler katılır. 15 gün beklenir güneş görmeyen bir yere koyulur.
Karnabaharı çiçek çiçek ayırın ,15 dk suda kısık ateşte haşlayıp soğuk sudan geçirip süzün, turşu kavanoza sarımsakları ,nohutu koyun, üzerine karnabaharları yerleştirin ,aralarına halka kesilmiş havucu ,doğradığımız kırmızı biberleri yerleştirerek bu kavanozu doldurun ,suyunu derin bir kapta sirke şeker, tuz ,limon ...
Rengi ile gönülleri fethedecek, lezzeti ile çok konuşulacak pancarlı karnabahar turşusu sofralarınızı renklendirecek. Yapımının kolay olması sizlerin de evinizde rahatça denemenizi sağlayacak. Brokoli ve karnabaharla aynı kavanozda turşu kurabilirsiniz.
Dereotunu yıkayıp temizledikten sonra doğramadan karnabaharların üzerine yerleştirin ve elinizle bastırın. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. O da sıcaklığında 7-10 gün beklettiğiniz karnabahar turşusu yemeye hazır hale gelir.
Pancarlı Karnabahar Turşusu Tarifi Yapılışı Karnabahar ve pancarı ayrı ayrı buharda istediğiniz yumuşaklıkta haşlayın. Kavanoza sarımsak, pancar , karnabahar karışık olarak isteğinize göre doldurun. Maydanoz v. s de ekleyebilirsiniz. En son üzerine sirke, tuz, isterseniz limon da ilave edebilirsiniz.
Havuçları soyup doğrayarak sarımsakları büyükse ikiye üçe bölüyoruz. Suyunun malzemelerini derince bir kabın içine alarak karıştırıp hazırlıyoruz. Bidonumuzun içine karnabahar , havuç ve sarımsakları yerleştirip üzerine suyunu ilave ediyoruz. Ağzını sıkıca kapatıp 15 gün kapağını hiç açmadan bekletiyoruz.