Beze ( Kaymak ) Tarifi Yapılışı Yumurta sarıları aklarından ayrılarak, akları şeker ve tuz karıştırılarak 20-25 dk çırpılır. (yumurta sarıları aklarına hiç bulaşmayacak) (malzeme içine hiç su damlamayacak). Krem şanti kıvamına gelen karışım mikserin tellerini kaldırdığınızda düşmüyorsa kıvamı yakalamışsınız demektir.
Beze Tarifi Yapılışı Derin bir kaba yumurta akını koyup bir tutam tuz ekleyip mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Yıldız uç takılı sıkma torbasına hazırladığınız karışımı koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkın. Önceden ısıtılmış 100 C de fırında 60 dk pişirin. Afiyet olsun.
Çırptığınız mereg kremşanti kıvamı almış ve mikserin ucunu kaldırdığınızda akmıyorsa mikserden ya da çırpma kabını ters çevirdiğinizde kabından akmıyorsa olmuş demektir.
Çırptığınız mereg kremşanti kıvamı almış ve mikserin ucunu kaldırdığınızda akmıyorsa mikserden ya da çırpma kabını ters çevirdiğinizde kabından akmıyorsa olmuş demektir.
5 dakika kadar bu şekilde çırptık dan sonra sıkma torbasına alalım. Yağlı kağıt üzerine istediğiniz şekilde döküp pişmesi için fırına koyalım. Beze lerinizi soğuduktan sonra kapalı bir kutuda bekletirseniz. 5-6 gün taze olarak kalır.
Köpük kurabiye olarak nam salan beze dünyanın en az malzemelerine sahip tatlısı olarak defterleriniz de yerini alabilir bence. Köpürtülen yumurta aklarının içerisine eklenen şeker ile tatlanan bezelere dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
Kertenkele dizisinin çekildiği villa nerede?
3310 telsiz kodu nedir?
Evlendirme memuru ne kadar maaş alır?
Fazıl Hüsnü Dağlarca Hangi akım?
50 litre kaç kg?
Teres Kürtçe ne demek?
Alüminyum en çok nerelerde kullanılır?
Hangi peygamber önce gelmiştir?
Gabardin kumaş yazlık mı kışlık mı?
Oto Cam Suyu donmaması için ne yapmalı?