Kabak konserve nasıl olur? - Dilimlediğiniz kabakları kaynayan suyun içine atın, 1-2 dakika bekletin. Sürenin uzamaması önemli, aman dikkat. 1-2 dakika sonrasında kevgirle kabak dilimlerini kaynar sudan çıkarın ve hemen yanında duran buzlu suyun içine bırakın. Buzlu suyun içinde de yaklaşık 3-4 dakika tutun ve çıkarın.


Kabak konserve nasıl olur?

  • Kabak ve domatesler küp küp doğranır. (domateslerin kabuklarını soydum). ...
  • Geniş bir tencerede yaklaşık yarım saat pişirilir. ...
  • Ocağın altı kısık bir şekilde kaynar kaynar kavanozlara doldurulur.
  • Önceden suda kaynatılan kapaklar güzelce kapatılıp ters çevrilir.

Taze kabak kışa nasıl saklanır?

Dilimlediğiniz kabakları kaynayan suyun içine atın, 1-2 dakika bekletin. Sürenin uzamaması önemli, aman dikkat. 1-2 dakika sonrasında kevgirle kabak dilimlerini kaynar sudan çıkarın ve hemen yanında duran buzlu suyun içine bırakın. Buzlu suyun içinde de yaklaşık 3-4 dakika tutun ve çıkarın.

Konserve taze fasulye ne kadar sürede pişer?

Konservenin suyunu süzün. Fasulyeleri tencereye ilave edin ve karıştırın. 2-3 dakika kapağını kapatarak pişirin . Suyu, tuzu, kesme şekeri de ekleyerek 15-20 dakika orta ateşte pişirin .

Hangi sebzelerin konservesi yapılır?

  • Közlenmiş kırmızıbiber.
  • Bamya.
  • Patlıcan.
  • Yeşil fasulye.
  • Yaz meyvesi kompostoları
  • Domates konserveleri .
  • Biber konserveleri vardır.
  • Konserve yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar.

Kabak derin dondurucuya konur mu?

Tamamen kuruduklarından emin olduktan sonra kabak dilimlerinizi buzdolabı poşetlerine ya da kilitli poşetlere pay edin. ... Eğer dondurucunuz bozulmaz ya da elektrikler kesilmezse bu şekilde şoklayıp paketlediğiniz kabakları yaklaşık 1 yıl boyunca güvenle tüketebilirsiniz.

Kabak derin dondurucuya atılır mı?

Evet taze çiğ kabaklar buzlukta yıl boyu saklanabilir.