Yufkanın biri düzgünce serilir ve 4 eşit parçaya bölünür. Üzerine peynir karışımından eşit olarak sürülür . Daha sonra sarılır ve gül böreği şeklinde katlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörek otu veya susam ekilir.
Yufkaları üst üste dizin ve bir bıçak yardımıyla keserek toplamda 12 adet üçgen yufka elde edin. Sosu için yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı bir kaseye alın ve tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın. Tavaya zeytinyağını ekleyin, ısıtın ve ardından ince ince kestiğiniz soğanları ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Gül börekleri üzerine bir yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine dizin ve böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine çörek otu ya da susam serpin. Tepsiyi önceden ısıtılmış alt üst 180 derece fırına yerleştirip böreklerin altı ve üstü güzelce kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin . Afiyet olsun.
Böreğin üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür .
Yufkalar 4e bölünür hazırlanan sos yufkalara sürülür ıspanakları yufkalara koyup gül böreği şeklinde sarılır. Üstüne yumurta sarısını sürüp isteğe göre susam ve çörek otu atılır. 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişer .
Böreğinizi fırına vermeden evvel, fırını ısıtmayı ihmal etmemeniz lazımdır. Börekler çoğunlukla 180-200 derecede pişirilmelidir.
SON YAZILAR
Muhabbet kuşu tek başına yumurtlar mı?
En iyi ISS hangisi?
Salda gölünde piknik yapılıyor mu?
Kehribar göz rengi nasıl oluşur?
Besi Danasi gunde kac kilo yem yer?
Sütten fazla kaymak nasıl alınır?
Nurofen günde kaç kere içilebilir?
YKS yerleştirmede hangi puan geçerli?
Tahinli cevizli kuru baklava kaç kalori?
Yeşil soğanda ne vitamini var?