Pasta tariflerinde sık sık kullanılan glaze sos , özellikle yabancı ülkelerde ilgi görmektedir. Kelime anlamı 'sır, gizli tutulan' olan glaze , pasta ve yemeklere 'ayna görünümü' vermek için kullanılır. İçinde kullanılan gıda boyası ve jelatinle, hem pastalara, hem de yemeklere parlak ve şık bir görünüm sunar.
Ürünümüzü kapalı bir tencere içinde düşük ısıda yağ ile kavurduktan sonra az bir yağ ile pişirmektir. Ürünlerimiz sosun içerisinde olmalıdır. Türk mutfağında tencere yemeklerinde sık sık kullanılan pişirme yöntemidir.
Daha yaygın olarak bilinen glaze tekniği ise yiyecekleri parlatma işlemidir. Glaze tekniği kullanılarak yiyecekler genellikle tatlı, bazen tuzlu bir maddeden oluşan bir kaplamayla bütünleştirilir. Kaplamada uygulama yapılacak ürüne göre yumurta beyazı, kremalar, tereyağı, şeker, süt ve belirli yağlar kullanılır.
Curing : Etlerin tuz ile sarılarak içindeki suyun alınarak kurutulması işlemidir. ... Asit Reaksiyonu: Bağ dokusu yumuşak olan etlerin limon suyu ve tuzda bekletilerek pişirilmesi işlemidir. Kas Gücü ile Pişirme : Yiyeceklerin çeşitli baharatlarla sürekli yoğurarak pişirme işlemidir.
SAUTE : Bazen yağda pişirme tekniği olarak ta sınıflandırılır. Ürünlerin az yağ ilave edilmiş tavada alt üst edilerek pişirilmesidir. d. CONFIT: Ürünlerin yağın içerisine gömülüp iç ısı 90 dereceyi geçmeyecek şekilde uzun süre pişirilmesi.
Pastacılıkta ürünlerin üzerinin parlak sıvılarla kaplanması işlemide glaze işlemidir. Glazede yönteminde herhangi bir sıvı (su, tavuk-et suyu vb.), şeker ve tereyağı ana malzemeler olarak kullanılır.
Gıdalarda glaze , soğuk ortam şartlarının ürün yüzeyine zamanla zarar vermesi sebebiyle dondurma işleminden hemen sonra ürünü korumaya yönelik yüzeye uygulanan buz uygulamasıdır. %3-5 oranında uygulama “Koruma glazesi” olarak adlandırılır, ancak uzun süreli saklamalarda bu oran da yeterli olamayabilmektedir.
Derin yağda kızartma, bir gıdanın kızgın yağa batırılarak pişirilmesi yöntemidir. Genellikle bu yöntem için fritöz kullanılır. Kızartma kap içinde yağ eklenip ısıtılarak da gerçekleştirilebilir. Derin yağda kızartma sıcak yağ pişirme yöntemi olarak sınıflandırılır.
Asitte pişirme kimyasal bir yöntemdir. Kısaca asitli gıdalar ile pişecek olan gıdayı birleştirmektir. Örneğin , Eti sirke ,Limon , şeker ve tuz ile marina edip kapalı bir kabın içerisinde beş yada altı saat beklettiğinizde bir nevi eti pişirmiş sayılırsınız.
Kavurma ya da soteleme yiyeceklerin yüksek sıcaklıkta ve az miktarda yağ kullanılarak pişirilmesi işlemidir. Kavurma yöntemi bir yemeği hazırlamak için kendi başına kullanılabileceği gibi bazen sadece yemeğin hazırlanmasındaki bir kademedir.
Cadence Glazing Medium boyayla karıştırıldığında, boyanın geç kurumasını sağlar ve bu özellik boya yapan sanatçıya zaman kazandırır. Çalışmada aynı yağlı boyada olduğu gibi ekleme, silme ve değiştirme işlemlerini yapabilir. Özellikle objelere ağaç budak deseni verme işleminde sıklıkla kullanılır.
Dondurulmuş bir besin özellikle deniz ürünleri ve balık alırken paketin üzerine dikkat ettiyseniz örneğin % 30 Glaze diye bir yazı vardır. ... Su ürünlerinin, dondurulma işleminden sonra üzerlerine su püskürtülerek ya da buzlu suya bir kaç kez daldırılması ile üzerinde ince bir tabaka buz oluşturma işlemidir.
Cadence Glazing Medium boyayla karıştırıldığında, boyanın geç kurumasını sağlar ve bu özellik boya yapan sanatçıya zaman kazandırır. Çalışmada aynı yağlı boyada olduğu gibi ekleme, silme ve değiştirme işlemlerini yapabilir. Özellikle objelere ağaç budak deseni verme işleminde sıklıkla kullanılır.
1- Tavada pişirme yöntemi. 2- Derin bir tencerede, biraz su ve aromatik sebzelerle, iri parça yiyecekleri yavaş yavaş, kapak kapalı şekilde pişirme usulü.
SON YAZILAR
PTT'ye gitmek için izin nereden alınır?
Nihal Bengisu Karaca kimin kızı?
Ziyagil Yalısı kime ait?
Muhtarlıktan ikametgah alınır mı?
Ziraat kart aidat ücreti nedir?
Arapça Bilmukabele ne demek?
TGV bursu ne kadar?
Rüyada ikinci kez evlenmek ne anlama gelir?
Mavi ay ne anlama gelir?
Anadolu yakasından Topkapı'ya nasıl gidilir?
Su bazlı kremler ne işe yarar?
Din Kültürü öğretmenliği hangi üniversitelerde var?
Titanik kaç yılında battı?
Karapınar kumulları nasıl oluşmuştur?
Buffer nedir ne işe yarar?
X eksenine göre simetrik ne demek?
Izol aşireti başı kim?
Hangi şampuanlar Cruelty Free?
Harry Potter ve Sırlar Odası kitap kaç sayfa?
Ebru hangi bölümde öldü?
Vadi isimleri nelerdir?
YouTube otomatik oynatma nedir?
Karpuzun büyümesi için ne yapılmalı?
Küçük ördek yavrusu ne yer?
Ahmet Nezahat Keleşoğlu Vakfı burs ne zaman?
Türkiye'nin aktif uyduları nelerdir?
Koreceye nereden başlamalıyım?
Tek başına namaz kılarken kamet getirmek farz mi?
Maltepe köprüsünden Maltepe Üniversitesine nasıl gidilir?
Glaze sos ne demek?
AVEL mi aval mi?
Tarlusal nasıl kullanılır?
Maydanoz suyu hamileyken içilir mi?
Basketbolda 8 24 ve 14 saniye kuralı nedir?
Tek kıro ne demek?
Davacı filmi Yenişehir'in hangi köyünde çekildi?
POMEM ön sağlıkta nelere bakıyorlar?
Reebok ayakkabı hangi ülkenin markası?
Fotoğraf makinesi mercek var mı?
Jeneratör Nedir Nasil çalişir?