Tütsüleme de diyebiliriz. Ette tütsüleme temel olarak iki aşamada gerçekleşir, kürleme ve tütsüleme. Et , 15 gün kaya tuzunda bekler daha sonra 120 derecelik odun fırınında 24 saat pişer. Yani füme et çiğ et değil.
Füme et , çeşitli etlerin daha uzun süre içinde tüketilmesi için tütsüleme işleminden geçmesiyle hazırlanan et türüdür. Füme etler, özel olarak tütsüleme işleminden geçer. Bu işlem doğal ortamda odundan çıkan islerle yapılır . Seri üretimde ise tütsüleme cihazları kullanılarak hazırlanabilir.
Elma, kiraz ve erik ağaçları gibi meyve ağaçların odunları ile meşe, kayın ve palamut gibi yapraklı ağaçların odunları, bu iş için en uygun odunlar olarak bilinmektedir. Fümelenecek olan et bu odunlarla yakılan ateşin dumanına maruz bırakılır ve içerisindeki kan ve suyun tamamen atılması sağlanır.
Kemik ve sinirlerinden tamamen temizlenmiş dana etlerinin, Namet Lezzet uzmanlığı ile, özel kavurma kazanlarında, dana yağı ve tuz eklenerek pişirilir. Bu işlemden sonra özel fırınlarda fümelenir. Dilimlenerek, servise hazır halde, tüketicilerin beğenisine sunulur.
Atahan Merhaba, az önce kanser üzerine bir araştırma okuyordum şöyle bir yazı geçiyor: "Tütsülenmiş( füme ) et ve balık ürünlerinde tütsüleme işlemi sırasında polisiklik aromatik hidrokarbonlar oluşmaktadır." Epidemiyolojik çalışmalarda da tütsülenmiş yiyeceklerin kolon ve mide kanseri riskini artırdığı gösterilmiş.
Yağ oranı çok az olduğu için sağlıklı bir atıştırmalıktır. Bir nebze tuzlu olmasından dolayı yanında tuzlu gıdalar tüketmemeniz tavsiye edilir. İsterseniz hindi füme dilimlerin ısıtıp veya pişirip de tüketebilirsiniz.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sosis, pastırma, jambon benzeri işlenmiş etlerin kansere yol açtığını açıkladı. Örgüt tarafından yayımlanan raporda günde 50 gram işlenmiş et yenilmesinin kalın bağırsak kanserine yakalanma olasılığını % 18 oranında artırdığı kaydedildi.
Palivor Çiftliği Füme Cotto trançtan yapılır. Tranç, dana butunun en büyük,yağsız ve değerli et parçasıdır. Tas kebaplık,dönerlik ve sotelik olarak kullanılır.
Lezzetli ve Özel Dana Cotto Yaklaşık olarak on saat pişirilen Dana Cotto , tütsüleme işleminden geçirilmekte ve özel olarak dinlendirilerek daha lezzetli olması sağlanmaktadır. ... Fümeci Smokehouse tarafından baharatlar ile masajlanan ve dinlendirdikten sonra pişirilen dana cotto oldukça lezzetli bir üründür.
Bir nebze tuzlu olmasından dolayı yanında tuzlu gıdalar tüketmemeniz tavsiye edilir. İsterseniz hindi füme dilimlerin ısıtıp veya pişirip de tüketebilirsiniz.
Kemik ve sinirlerinden tamamen temizlenmiş dana etlerinin, Namet Lezzet uzmanlığı ile, özel kavurma kazanlarında, dana yağı ve tuz eklenerek pişirilir. Bu işlemden sonra özel fırınlarda fümelenir. Dilimlenerek, servise hazır halde, tüketicilerin beğenisine sunulur.
SON YAZILAR
Dana gulaş et nasıl pişirilir?
Sözde özne ne demektir örnekler?
Bir telefon numarasının kime ait olduğunu nasıl öğrenirim?
Faik Öztrak nereden milletvekili?
Twitter'da dünya gündemi nasıl bakılır?
iPhone uygulama gizleme nasil yapilir?
Klasik roman nedir kısaca?
Evde ekmek hamuru nasıl yapılır?
Gökhan Doğanay babası kim?
WhatsApp sohbet aktarma nedir?
Dünyada kaç tane yeşil gözlü insan var?
25 kilo undan kaç tane yufka çıkar?
Fiat Doblo 1000 km de ne kadar yakar?
Tost makinesinin yapışmaması için ne yapılmalı?
Türk Telekom internet fatura ödedim ne zaman açılır?
Füme et pişirilir mı?
Veteriner olmak için hangi bölüm?
Domestik kadın ne demek?
Sljivovica hangi ülkenin?
Duo internetli mı?
Taha Suresi evlilik için nasıl okunur?
Sebebi med harfleri nelerdir?
Osmanlı Devleti Eyalet askerleri kimlerdir?
Karnabahar hangi ayda bebege verilir?
585 ayar yüzük kaç ayar?
Sadakallahülazim nerede geçiyor?
Cinsel organın sertleşmesi abdesti bozar mı?
2006 yilinda euro kaç lira?
30 30 beden ne demek?
Senet belgesi nereden alınır?
Cüneyt Arkın kızı ile görüşüyor mu?
Kuduz aşısı yan etkileri ne zaman geçer?
Pena nedir ekşi sözlük?
Mide kanseri ultrasonda görülür mü?
Yılmaz Gruda Ayşen Gruda nın abisi mi?
Vestel Tv de ilk kurulum nasıl yapılır?
Tekstil ortacı maaşı ne kadar?
Nohut yemeğinin yumuşak olması için ne yapmalı?
Kavga ederken ilk nereye vurulur?
Dereotlu poğaça nasıl yapılır kıyır kıyır?