Şarap, meyvenin (genellikle üzüm ) fermente edilmesiyle üretilen alkollü bir içecektir. Fermantasyon ya da mayalanma, bir maddenin bakteriler, mantarlar ve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek ve köpürerek kimyasal olarak çürümesi olayıdır.
Şarap veya mey, genellikle üzümün fermente edilmesiyle üretilen alkollü bir içecektir. İçki çoğunlukla %9 ila arası alkol ihtiva etmektedir.
Üzüm suyunun, kalp damar hastalıklarından koruyucu etkisinin daha fazla olduğunu söyleyen Dr. Aysun Çetin, ''Gerçekte kalp-damar hastalıklarından koruyucu etkiye sahip olan şarap değil, üzüm suyudur'' dedi.
Şarap , fermente üzüm suyundan elde edilen alkollü bir içecek. ... Kısaca üzüm, şarabın uzun süre dayanmasını ve tadının güzel olmasını sağlayacak doğru asit, şeker ve tanen dengesine sahip. Fermentasyon nedir ? Fermentasyon , mayanın şekeri yiyip alkol, karbondioksit ve ısı üretme sürecidir.
Eldiven takarak, derin bir kapta üzümleri elinizle sıkın, patlamamış üzüm tanesi kalmasın. Cam bir kavanoza yarısına kadar sıkılan üzümleri ve suyunu doldurun. Doğal fermente çiğ bir sirkeyi ya da anasını maya olarak ekleyin. Üzerine bir kaç parmak kalana kadar içme suyuyla doldurun.
On gün kadar bir süre kabukları ile birlikte bekletilerek gerçekte üzüm kabuğunda bulunan renkli maddenin suya geçmesine fırsat verilmiş olur . Böylece oluşacak şarabın kırmızı renkte olması sağlanır.
Mayanın aktivitesi; İyi ortam koşullarında maya 12 saat sonra aktif olmaya başlar ve bu sesli dönemde en tepe noktaya 6-8 gün sonra ulaşır daha sonra 4-6 gün içerisinde de sessiz fermantasyona geçer. Kırmızı üzümlerin fermantasyonunda sıcaklık daha fazla olduğu için bu süreler daha kısadır.
Karbondioksit miktarı fazla olan şaraplar , köpüren şaraplar olarak adlandırılır. Bunlar genelde şeker oranı %4'ten az olan şaraplardır. ... Bu şarapların üretilmesinde, kuru beyaz, gül rengi ve kırmızı şaraplar kullanılır.
normal şartlar altında fermantasyonu 10-30 gün içinde tamamlanır. Çoğu kez, maya hücrelerin büyük kısmı çökmeye başlar. Berrak şarap çöken kısımdan ayrılır buna arıtma denir. Bundan sonra konteynırlar, şarabın hacmi ve sıcaklığı düşmeye başladığında bazen uygulanan “doldurma” (tamamlama) yöntemiyle dolu tutulur.
SON YAZILAR
Kallavinin anlamı nedir kısaca?
Patlıcan neden tuzlu suda bekletilir?
Idrar sonda torbası nasıl boşaltılır?
Zeytin ne zaman filizlenir?
Burak Bora kaç doğumlu?
Ya Şedidel Batşi ne demek?
Ev yapımı poğaça kaç TL?
3 ders sınavı nedir IÜ?
Saç ve tırnak neden uzar?
Getir büyük farkı ne?
Kalın bacak neden olur?
Maddi Adalet ve şekli Adalet nedir?
Bursluluk sınavı ertelendi mi?
Epilasyon aleti erkekler kullanabilir mi?
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu ve Magfiratuhu ne demek?
Türkiye'de de nasıl yazılır?
Edebi kişiliği ne demek?
22 numara ayakkabı kaç yaş?
Selena Gomez aslen nereli?
Zina yapan affedilir mi?
Kadınlarda karın kası yapmak ne kadar sürer?
Sarının ingilizcesi ne?
Zürafanın düşkünü beyaz giyer kış günü atasözü ne demek?
Tuzlu krema nasıl yapılır?
Osmanlı Devletinin para birimi nedir?
Aşiyan mezarlığında kimler yatıyor?
Filinta gibi adam ne demek?
Silifke merkezde nereye gidilir?
Izmir Kütahya arası otobüs kaç saat?
Takriri Sükun Kanunu hangi olaydan sonra çıkarıldı?
Avek Otomotiv sahibi kimdir?
Kırmızı Oda Meliha'nın ablası neden öldü?
Gustavo Gaviria öldü mü?
Diyanet evlenme niyetinde olanlar birbirlerinin mahrem yerlerine fikir vere..
Hologram nedir kısa bilgi?
Kat ettiği nasıl yazılır?
Bakterilerde klorofil nerede bulunur?
İstihare namazından sonra rüyada ne görülür?
Bebelac LF ne demek?
46 2 H ne cezası?