Doğal olarak bu zarı tüketmek istediğinizde haşlanmış yumurtayı soyarken zarı temizlemeyiniz. Zarıyla beraber yumurtayı tüketebilirsiniz. Yumurta kabuğu zarından hazırlanan takviye hapları da eczaneden temin ederek bu mucizevi maddeden faydalanabilirsiniz.
Haşlamadan önce yumurtayı iyice yıkayıp, yuvarlak olan ucundan küçük bir delik açın. Haşlandıktan sonra yumurtayı dik olarak tutarken bu deliğin içine kuvvetle üfleyin. Kolayca soyulduğunu göreceksiniz. Yumurtalarınızı kaynar sudan çıkarıp hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin.
Yumurtalarınızı kaynar sudan çıkarıp hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Soğuk su yumurtaya hem şok etkisi yapar hem de kabuğun gözeneklerinden girerek soymanızı kolaylaştırır. Yumurtalarınızı haşladığınız suyun içerisine bir tutam tuz veya karbonat atın.
Yumurta haşlamadan once suyuna bir çay kaşığı karbonat konulması kabukların kolay soyulmasını sağlar. Suya sirke eklerseniz de yanı sunucu alırsınız. Sirke, kabuktaki kalsiyumu söker ve kabuğun soyulmasını kolaylaştırır.
Yumurta kabuğu üzerinde yaklaşık olarak yüzde 94 oranında kalsiyum içeriği yer almaktadır. Bu durum kemik erimesini önlemektedir. Erime problemi bulunan kemiklerin yoğunluğunu yükselterek kemik erimesi tedavisine yardımcı olmaktadır. Bir tane yumurta kabuğu kaynatılarak kurutulup blenderda toz haline getirilir.
Cilt lekelerine karşı 1 kaşık yumurta kabuğu , 1 kaşık yoğurt, 1 kaşık yumurta akı ve 3-4 damla limon suyu ile karıştırılıp yüze sürülür. 20-25 dakika bekletilir ve yüz ılık su ile durulanır. Bu maske lekelere karşı oldukça etkilidir.
Limonla yapilan hamilelik testi doğru mu?
Güneş Taşkıran boyu kaç?
Mate 20 Lite kaç TL?
Türkiyede balina var mı?
Floresan lamba elektrik enerjisini ısı ve ışık enerjisine çevirir mi?
Prof Dr Cahit Arf çalışmaları nelerdir?
Kore alfabesi toplam kaç harf?
Assassin's Creed 3 PC kaç gb?
Baldo pirince kaç bardak su konur?
Sinekli Bakkal romanının konusu nedir?