Pastörize edilen sütler buzdolabında 4-5°C de yazın bir gün, kışın 2-3 gün saklanır. Oda ısısında süt saklanmaz.Uzun ömürlü süt (UHT) ise, kutunun açılmaması koşuluyla, oda sıcaklığında 4 ay tazeliğini korur.
Ambalajı açıldığında dayanma süresi kısalır, 1-2 gün arasında değişir. UHT sütler ambalajı açılmadan oda ısısında 3 ay saklanabilir. Ambalajı açıldıktan sonra, UHT sütler de buzdolabında saklamak koşuluyla bir hafta içerisinde tüketilmelidir.
Hiç açılmamış süt bozulur veya bozulmaya bilir. Eğer süt buzdolabında ise ve 3 günü geçmemiş ise bozulmaz. Yani buzdolabında bir süt 3 gün boyunca bozulmadan durabilmektedir. ... Sütler açıldıktan sonra 24 saat içerisinde tüketilmelidir.
Kaplamalı hazır ürünlerimiz için; Ürün taze ise ambalajı açıldıktan sonra hava almayacak şekilde streçlendiğinde 2 gün , Ürün dondurulmuş ürün ise çözdürüldükten sonra aynı gün içinde tüketilmelidir .
1 cup = 140 gr çiğ badem ile yaklaşık 500 ml badem sütü elde edilir. Her gün taze süt yapmak yerine birkaç günlük süt hazırlamak istenirse de hazırlanacak badem sütünü ağzı kapalı şekilde en fazla 3 gün içerisinde tüketilmek üzere buzdolabında saklayabilirsiniz.
SÜT NEDEN BOZULUR? Sütün bozulmasının ana nedeni içindeki mikroorganizmaların artmasıdır. Uzun ömürlü (UHT) sütler ambalajları kapalı kalmak ve uygun sıcaklıkta saklanması suretiyle son kullanma tarihine kadar saklanabilir. Tabi ki bu ilk kez sizin açtığınız sütünüzün bozuk olmadığı anlamına gelmez.
Yoğurt bakterileri sütün içinde bulunan süt şekerini ( Laktoz ) yerler ve çoğalmaya başlarlar. Yedikleri Laktozu Laktik Aside dönüştürürler. Laktik asit sütün PH ını 4,60 lara kadar düşürür. ... Sütte bulunan su,yağ ve diğer bileşenler bu ağa takılarak yoğurt oluşumunu sağlarlar.
Bu olaya sütün kesilmesi denir. Bazen süt , kaynatma esnasında da kesilebilir. Bunun sebebi sütün kaynatılmadan önce uzun süre beklemiş olması ve içindeki bakteri sayısının artmış olmasından kaynaklanmaktadır. Süt kesilmeye başladıktan sonra bu durum tersine çevrilemez.
SÜT NEDEN KESİLİR ? pH değeri 6,50 altına düşen sütlerden yoğurt yapmak mümkün değildir Çünkü Süt kaynatma sırasında veya kendiliğinden kesilecektir. Süt sıcaklığının kontrolsüz yükselmesi, bakterileri faaliyete geçirir. Bakteriler sütteki laktozu kullanarak laktik asit üretmeye başlar ve sütün asitliğini ( pH) düşürür.
İneğin sütünü sağmaktan vazgeçerek sütünün kesilmesini sağlamaya kuruya alma denir. Günümüz süt sığırcılığı hayvancılığında en önemli konulardan bir tanesi gebe ineklerin zamanında (doğumdan iki ay önce) soğultulup kuruya alınmasıdır.
İneğin sütünü sağmaktan vazgeçerek sütünün kesilmesini sağlamaya kuruya alma denir. Doğurmasına 2 ay kalan ineklerin sağımdan kesilmesi gerekir.
SON YAZILAR
Beden eğitimi öğretmeni olmak için hangi liseye gitmek gerekir?
Oruçluyken ağlamak günah mı?
Hangi gezegenlerin dolanma süresi dünyadan daha kısadır?
Dijital endüstriyel dönüşüm nedir?
Hızlı kek nasıl yapılır?
Mekik en kolay nasıl çekilir?
Kuran ı kerim ne zaman çoğaltıldı?
IBB bisiklet nerelerde var?
4K video için kaç Mbps?
Cemevi adı nereden gelir?