Düdüklü tencereye 2 adet derin dondurucudan çıkarılmış mısır , 8 su bardağı soğuk su konulacak ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı normal (orta ateş) ısı konumuna ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca; düdüklü tencerenin modeline göre, üzerindeki ağırlığı takılacak veya mandalı indirilecek.
Mısırları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika kadar pişirdiğiniz mısırları süzüp tekrar tencereye alın. Üzerine tereyağını ekleyip mısırların sıcağıyla eritin. Tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyip mısırları kaselere bölüştürün.
Mısırlarınızı tencereye sığacak şekilde bütün olarak veya bölerek düdüklü tencerenin içine yerleştirin. Tencereye mısırların üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Mısırların üzerini mısır yaprakları ile tamamen örtün. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. 30-60 dakika kadar pişmek üzere ocağa alın.
Mısır haşlamak için: Seçtiğiniz mısırları yapraklarından ayırın. - ... Mısırları düdüklü tencereye yerleştirin. ... Mısırdan ayırdığınız yaprakları da mısırların arasına yerleştirin. Mısırların üzerinie iki parmak geçecek şekilde su ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağa alın.
Konserve yapacağımız için mısırı biraz lezzetlendirmek ve uzun süre dayanmaları için ekstra birkaç malzeme eklemek şart. Suyun içerisine süt, 1 yemek kaşığı kadar tereyağı, az bir miktar şeker ilave ederek kaynatma işlemine geçin. Ayırdığınız mısır kabuklarını da koyun ve tatlanarak pişmesini sağlayın.
Önce mısır koçanlarını kabuklarından ve püsküllerinden temizleyin. Daha sonra ister bütün ister ortadan ikiye bölünmüş şekilde poşetleyin. Poşetlerken her bir poşette 3 adet mısır olacak şekilde ayarlayın. Böylece buzluğunuzda fazla yer kaplamaz ve kolayca yerleştirebilirsiniz.
Merhaba, kapalı şekilde konserve edilmiş ürünler oda sıcaklığında, direkt güneş ışığı almayacak şekilde muhafaza edilir. Açıldıktan sonra ise içindeki sıvı dökülmeden buzdolabında saklanması ve en fazla 3 gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir.
Mısırla yapılan en güzel 7 tarif 1- Patlamış mısırlı mango salatası 2- Tavuk salatalı mısırlı taco. 3- Mısırlı barbunya. 4- Izgara mısır ve domates salatası 5- Bebek mısırlı çorba. 6- Peynirli mısırlı dip. 7- Mısır salatalı tavuk.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp, ızgara bölümünü yakın. 10 dakika bir mısırları çevirerek, közlemeye devam edein. Hazırladığınız fırında közlenmiş mısırı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Arzu ederseniz, servis ederken közlediğiniz mısırların üzerine de tuz da serpiştirebilirsiniz.
Fırında Mısır Tarifi Yapılışı İlk önce mısırları alıp yıkıyoruz. Sonra kurutup ısınmış fırına koymadan önce tuz ve yağa bulayıp fırına atıyoruz. İsterseniz folyo ya sarıp yada yağlı kağıda sarıp koyabilirsiniz. 25 dk kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında pişirirken koçanlı veya koçansız pişirebilirsiniz. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında , ara ara diğer yüzlerine de çevirerek 35-45 dakika kadar mısırlarınızı pişirin. Nefis bir köz tadı yakalayacaktır. Tavada ve ocaktada da mısır közleyebilirsiniz.
Eve gelince mısırların yapraklarını dikkatli bir şekilde -mısırı parçalamadan- koçandan ayırın. Sonrada tabanı kalın bir tavaya koyun. Tavayı da ocağa koyup, ara ara çevirerek mısırları közleyin... Mısırları tavada dört bir yanını spatula yardımı ile çevirerek közleyin.
Közlenmiş Taze Mısır Tarifi Yapılışı Mangal tam köz haline gelince soyulmamış mısırları mangala dizin ve yaprakları iyice kararana kadar pişirin ve yerken soyun. İster üzerine tereyağı, ister tuz serpip sıcak olarak servis yapın. Nefis. Şimdiden afiyet olsun.
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.
Tost makinesini yüksek seviyede ayarlıyoruz ve istediğiniz miktarda mısırları üzerine dizip tost yapar gibi kapatıyorsunuz. Piştikçe çeviriyoruz. Hepsi bu kadar afiyet olsun.
Mısır Patlatma Yöntemleri Tencere ocağa koyulur ve ardından içine yağ eklenerek, mısırlar koyulur. Kapağı hemen kapatılır. Birkaç dakika sonra mısırlar patlamaya başlar. Tüm mısırların patlaması için ara sıra tencereyi sallayın.
Mısırlar şişmeye başladığında, rengi değişmeye başlayacak bu evreye kadar tencerenin kapağını açık tutun. Tuzunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını biraz daha açın. Tencereyi arada bir sallayarak karıştırın. Mısırların patlama sesi kesilene kadar kesinlikle kapağı açmayın.
SON YAZILAR
DGS OBP puanı nasıl hesaplanır?
Matbaanin kullaniminin okuryazar sayisinin artmasina katkisi nelerdir?
Gemi sahibi ne kadar kazanır?
Buyukada Belediye Baskani kim?
Yeşil mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Uçakta kullanılan yakıt türü nedir?
Neden sürekli DNS hatası alıyorum?
Porçöz fayansa zarar verir mi?
For Honor kaç gb?
1 paket Züber kaç kalori?
Aleyna Kalaycıoğlu ne zaman doğdu?
Bir ürünün değişim süresi ne kadardır?
Adaletten DGS ile hukuka geçiş zor mu?
Fiorino LPG kaç yakar?
Sağlık ocağı doktoru nasıl şikayet edilir?
Derin dondurulmuş mısır nasıl pişirilir?
Rasta saç yıkanır mi?
Diyarbakır'ın yerlisi kimdir?
Bluray film ne demek?
Kenan Sofuoğlu'nun çocuğu var mı?
Kaç tane mühendislik dalı vardır?
Sevdiğine kavuşmak için dua etmek caiz midir?
SG ne anlama geliyo?
Arka Sokaklar Elif kim?
Hz Ali ve Hz Aişe neden savaştı?
Capacity nin sahibi kimdir?
Tuz ruhu ne için kullanılır?
Dinç Üner nereli?
Note 10 su geçirir mi?
Palm Olein yağı zararlı mı?
Miskin sözlükte ne demek?
Balaban 2 pomad ne işe yarar?
GSM No nedir örnek?
Sürat nasıl bir büyüklük?
How long am I blocked from logging into Ubisoft?
Yeni çıkan orkidenin dalı kırıldı ne yapmalıyım?
Mert Fırat Kimdir Nereli?
Ev yapımı kuru yufka kaç kalori?
Snapchat siyah tema nasıl yapılır iphone?
Mesut isminin anlami ne demek?