Dereotlu poğaça nasıl yapılır kıyır kıyır? - Dereotlu Cevizli Poğaça Tarifi Yapılışı Dereotu , kaşar ve ceviz içini de katalım, kurabiye hamuru kıvamında yoğuralım. Küçük parçalar alalım ve ceviz büyüklüğünde çekirdek şekli verelim. Tepsimize dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu atalım. 180 derecede, kızarana kadar pişirelim.


Dereotlu poğaça nasıl yapılır kıyır kıyır?

  • Un, peynir vee dereotu hariç tüm malzemeler karıştırılır.
  • Daha sonra azar azar kontrollü bir şekilde un eklenir. ...
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarisi sürülerek 180 derecede üzeri kiıarana kadar pişirilir .

Dereotlu poğaça tarifini verir misiniz?

  • Dereotunu yıkadıktan sonra ince ince doğrayıp bir kâseye alın.
  • Yoğuracağımız kabın içine yumurta akı, yoğurt, peynir, dereotu , kabartma tozu ve tuzu katalım.
  • Üzerine azar azar un ilave ederek, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim.

Dereotlu poğaça mayasız nasıl yapılır?

  • Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, süt ve tuz kaba alınıp çırpılır.
  • Peynir ve dereotu eklenip karıştırılır. ...
  • Kabartma tozu konup yavaş yavaş un eklemesi yapılır ve karıştırılır.
  • Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak.

Nefis Yemek Tarifleri dereotlu poğaça nasıl yapılır?

  • Yumurta beyazı, yoğurt, sıvı yağ iyice karıştırılır.
  • Dereotu yıkanıp doğranır.
  • Kalan diğer malzemeler de eklenir.
  • Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un eklenir.
  • Elimizle şekil verilerek, üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında pişirilir .

Gevrek poğaça nasıl yapılır?

  • Tüm malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.
  • Ortasına peynir koyup poğaçalar şekillendirilir.
  • Yağlanmış tepsiye dizip streçle kaplanır.
  • Buzdolabında 1 saat bekletilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • 190 derecede pişirilir . Afiyet olsun :))

Cevizli dereotlu poğaça nasıl yapılır?

Dereotlu Cevizli Poğaça Tarifi Yapılışı Dereotu , kaşar ve ceviz içini de katalım, kurabiye hamuru kıvamında yoğuralım. Küçük parçalar alalım ve ceviz büyüklüğünde çekirdek şekli verelim. Tepsimize dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu atalım. 180 derecede, kızarana kadar pişirelim.

Dereotlu poğaça süt ile yapılır mı?

Dereotlu Poğaça İçin Malzemeler : 1,5 çay bardağı süt . 1,5 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine) 2 paket kabartma tozu.

Mayalı dereotlu poğaça nasıl yapılır?

Dereotunu ince doğrayalım. Karıştırma kabına ılık süt, su, sıvı yağ, yumurta akı, maya , tuz ve toz şekeri alıp iyice karıştıralım. Unu azar azar ilave edelim ve kıyılmış dereotunu da ilave edip, yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini kapatıp, 1 saat mayalandıralım.

Dereotuyla ne yapılabilir?

  • Peynirli Kurabiye Tarifi. ...
  • Zeytinyağlı Bakla Tarifi. ...
  • 3. Zeytinyağlı Enginar Tarifi. ...
  • Kereviz Salatası Tarifi. ...
  • Kaygana Tarifi. ...
  • Dereotlu Cacık Tarifi. ...
  • 7. Buğday Salatası Tarifi.

Poğaçanın gevrek olması için ne yapmalı?

Kıyır poğalarda yağ miktarını fazla tutmakta daha gevrek poğaçalarınzı olmasını sağlar.Verdiğim bu tür poğaça tariflerinde de genelde yağ miktarı biraz fazla olabiliyor ama bu hem lezzet hem gevreklik veriyor.Tabii içine kullanılan yoğurdunda çok katı,olmamasına dikkat edin.Sulu olmamalı ama çok da katı bir yoğurt ...

Dereotlu havuçlu poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kaba önce sıvıları koyarak diğer malzemelerle karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunu en son ekleyip yoğurun. ...
  • İçine malzeme koymadan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  • 180 derecede yaklaşık 20-30 dk pişirin.

Mayalı dereotlu peynirli poğaça nasıl yapılır?

Karıştırma kabına ılık süt, su, sıvı yağ, yumurta akı, maya , tuz ve toz şekeri alıp iyice karıştıralım. Unu azar azar ilave edelim ve kıyılmış dereotunu da ilave edip, yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini kapatıp, 1 saat mayalandıralım. Mayalanan hamurdan parça kopartıp açalım, ortasına peynir koyup kapatalım.

SON YAZILAR