Yağsız ve sinirsiz bir et olan nuar , dünya mutfak kültürlerinde rosto denince akla gelen ilk et çeşididir. ... Bu yöntemlere dikkat edildiği takdirde ağızda dağılan, yumuşak dokuya sahip ve lezzetli bir et elde edilebilir.
bonfile : hayvanın sırt bölgesinde sağ ve sol tarafında bu kastan iki tane bulunur. bonfile tam anlamıyla "löp et" olan lifli bir kastır. hemen yanında kontrfile bulunur. ... kuşbaşı etle pişirilen yemeklerde uygundur. ayrıca döner imalatında da uygundur. nuar : beşli but setinin en yumuşak parçasıdır.
Bir çay bardağı et suyunu kaba ilave ediyoruz (etin üzerine dökmüyoruz), defne yaprağını etin üzerine koyup ağzı kapalı olarak 2 saat kadar 180 derece fırında pişiriyoruz. Bu süre sonunda etin ortasına bir demir sis batırıyoruz, suyu hala pembe ise biraz daha fırında tutuyoruz.
Tavamızı iyice ısıttıktan sonra dana nuarı zeytinyağı ile mühürlüyoruz. Etimizi rengini aldıktan sonra fırın tepsisine alıyoruz üzerine tavanın içindeki yağı döküyoruz. Üzerine biraz da daha zeytinyağı döküp alüminyum folyo ile kaplayarak 180 derece fırına veriyoruz.
Dana nuar rosto güzel bir davet yemeği olarak sunulabilir. Dilerseniz öncesinde leziz tarifi ile kremalı mantar çorbası ikram edebilirsiniz. Dana nuar rosto yanına pilav veya fırında patates püresi hazırlayabilirsiniz. Manca salatası, yoğurtlu salatalar ve mevsim salata da bu lezzeti tamamlayacaktır.
Bonfilenin kalın kısmı tüm dünya mutfaklarında genellikle biftek ve “chateaubriand” yapımında kullanılır. İnce olan kısmı ise “fileto”, “tournedo” ve “fileminyon” olarak kullanılır. Pişirdiğiniz eti servis etmeden önce mutlaka dinlendirin. Hemen kesmeye kalkarsanız et içindeki suyu bırakacak ve lezzetini kaybedecektir.
Tavamızı iyice ısıttıktan sonra dana nuarı zeytinyağı ile mühürlüyoruz. Etimizi rengini aldıktan sonra fırın tepsisine alıyoruz üzerine tavanın içindeki yağı döküyoruz. Üzerine biraz da daha zeytinyağı döküp alüminyum folyo ile kaplayarak 180 derece fırına veriyoruz.
Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp eti 5 dakika mühürleyin. Bir tutam tuz, karabiber ve yenibaharı ilave edin. Kaynamış sebze suyu, sirke ve kalın dilimlenmiş limonu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika pişirin .
Dana tranç , dananın but kısmındaki 5 parçadan biridir. Bu 5 parçanın en lop ve en üst kısmıdır. Yağsız bir ettir, kontrnuara nazaran yumuşak bir ettir. Tas kebabı yapılabilir, yağsız kıyma sevenler kıymasını çektirebilir.
SON YAZILAR
Be Hey Dürzü şiiri kime ait?
Ekran kartına macun sürülür mü?
Devreden uyumlu 5 tarifesi nedir?
Kaplıca suları kimler için zararlıdır?
Kanal 7 de Hazreti Yusuf kaçta başlıyor?
Yeşil çaylı süt detoksu nasıl yapılır?
Elfida ismi Kuran'da geçiyor mu?
TTK kütüphane açık mı?
Dana Nuar yumuşak mı?
Ramiz dayı neden öldü?
En meşhur lahmacun nerenin?
3 çipli LED mi tek çipli mi?
Türkiye'nin gölleri nelerdir?
Hayalbozan büyüsü nedir?
Baydöner 1 porsiyon iskender ne kadar?
Bir sayının açıklığı nasıl bulunur?
Murat Boz neden boşandı?
Diyette güllaç yenir mi?
Hareli yeşil lens nedir?
Divanü Lügati't Türk ölçüsü nedir?
Hacle ne anlatır?
Excel Çözümle sekmesi nerede?
7 Kasım hangi burç yükseleni?
Yumurta şeker hastalığına zararlı mıdır?
4 GB RAM ile GTA 5 oynanır mı?
Nm tork ne demek?
Muskat ağacı türkiyede nerede yetişir?
Satrançta rok ne demek?
Kompresör tankı nasıl temizlenir?
Norveç orman kedisi fiyatı ne kadar?
Kırmızı şarap bozulur mu?
Lodos rüzgarı nereden eser?
Ametal Ametal bağ yapar mı?
Somut isim nedir örnek?
Hızma ne tarafa takılır?
Mount and Blade Warband kaç gb?
Ağda dosya ve yazıcı paylaşımı nasıl yapılır?
40 hafta kaç ay eder?
HGS kartı nasıl takılır?
Beşiktaş Adalar vapur kaç dakika?