Hava ile teması tamamen kesilmiş olan plastik torbalarda fındıkların muhafaza edilebilmesi için kullanılan yöntemlerin başında gelir. Ortalama 0 ile 2 derece arasında 2 yıla kadar hiçbir şekilde bozulmadan saklanabilirler. Iç fındık için aynı durum bu kadar uzun sürmez ortalama 6 ay saklama ömrü bulunmaktadır.
Kabuğu çıkarılmış iç cevizi hava geçirmez saklama kaplarında, buzdolabında 6 ay süreyle saklayabiliriz. Derin dondurucuda ise en fazla 1 sene. Buzdolabı dışında kuru, karanlık ve serin bir ortamda kabuklu cevizlerimizi muhafaza edebiliriz.
Cevizlerin kabuklarını ayıkladıktan sonra iç ceviz olarak bir kaba koyup ağızını sıkı bir şekilde kapatıyoruz ve derin dondurucuya kaldırıyoruz. Derin dondurucuda 1 yıla kadar cevizleri saklayabilirsiniz.
Kabuğu çıkarılmış iç cevizi hava geçirmez saklama kaplarında, buzdolabında 6 ay süreyle saklayabiliriz. Derin dondurucuda ise en fazla 1 sene. Buzdolabı dışında kuru, karanlık ve serin bir ortamda kabuklu cevizlerimizi muhafaza edebiliriz.
Bunun için ilk önce poşetin içerisinde bulunan havayı alın ve poşeti dondurucuya koyun. Dondurucuya koyduğunuz fındıkları en fazla 8 ay boyunca saklayabilirsiniz. Buzdolabında saklamak isterseniz bu sürenin en fazla 3 ila 4 ay ile sınırlı olduğunu unutmayın.
Cevizi kokladığınızda boya gibi kokuyorsa, acılaşmış ve oksitlenmiştir. Yani bozulmuştur . Bu da cevizin hasattan sonra uygun şartlarda depolanmadığını gösterir. Bozulmuş ceviz yağa işlenir ve bu yağ sadece sanayide kullanılabilir.
Bu kelime genellikle Ceviziçi şeklinde yanlış yazılıyor . Doğru kullanımı Ceviz içi şeklinde olmalıdır.
Kabuğu çıkarılmış iç cevizi hava geçirmez saklama kaplarında, buzdolabında 6 ay süreyle saklayabiliriz. Derin dondurucuda ise en fazla 1 sene. Buzdolabı dışında kuru, karanlık ve serin bir ortamda kabuklu cevizlerimizi muhafaza edebiliriz.
Cevizin kuruduğuna kanaat getirdiğinizde cevizleri toplayabilirsiniz. Ülkemizde bazı yörelerde cevizler 7-10 gün boyunca güneş altında bekletilerek kurutulur .
İç fındıklar hava ile temasları kesilmiş olan ve vakumlanmış kapalı ambalajlar içinde tazelik ve lezzetlerini en fazla 18 ay boyunca korurlar. Eğer isterseniz iç fındıkları dondurucunun içerisinde de saklayabilirsiniz. Bunun için ilk önce poşetin içerisinde bulunan havayı alın ve poşeti dondurucuya koyun.
Fındığın depo ömrü en az 2 yıldır. Bu süre ortam koşullarına göre artabilir ya da azabilir.
SON YAZILAR
Samsung a20 rehber çöp kutusu nerede?
Kediler çikolata tadı alır mı?
Acur kornişon turşusu nasıl yapılır?
352 Hangi şehir?
Los Angeles'da şu an hangi mevsim?
Panoya kopyalanan nasıl silinir?
Hz İsa nerede doğmuş ve yaşamıştır?
Kipling kimin?
Kardiyak output kalp debisi nedir?
Akli meleke raporunda neler sorulur?
Egemen Korkmaz aslen nerelidir?
TVT kapandı mı?
OPPO sahibi kimdir?
Rüyada aldatıldığını görmek ne anlama gelir?
Bir su kaplumbağası kaç yıl yaşar?
Ağırlıklı Puan ortalaması nasıl hesaplanır?
Temel lise anlamı nedir?
A1 ingilizce konuları neler?
Yüksek gerilim hattı uzaklığı ne olmalı?
J7 pro nun ekranı kaç para?
Zamanın sahibi ne demek?
Bally ile ne yapıştırılır?
Google hesabımı nasıl bulabilirim?
Yıldız Teknik Üniversitesi Yatay Geçiş Nasıl Yapılır?
Dünyanın en büyük kumarhanesi nerede?
Insanlarda üreme kaçıncı sınıf konusu?
Boğaziçi Üniversitesi'nde tıp fakültesi var mı?
Havaist aylık akbil geçerli mi?
Cafe açma ruhsatı ne kadar?
YDG H nin açılımı nedir?
BlueStacks nedir güvenilir mi?
Maden suyu tansiyon düşürür mü?
Aynı hat üzerinde numara değişikliği yapınca önceki numaranın geçmişi görün..
Hamd ve şükür arasındaki fark nedir?
Ipragaz hangi holdingin?
Masal ve fabl ortak özellikleri nelerdir?
31 plaka hangi il?
1910 Halley kuyruklu yıldızı ölen kimdir?
Arda'nın Mutfağı sufle nasıl yapılır?
Kars Kağızman da bayram namazı saat kaçta?