Pirinçler cinslerine ve yapılarındaki nemlerine göre ortalama 1 ölçüye 1,5-2 ölçü su kullanılır. Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içerisine 3-4 damla limon suyu koyun.
Sözkonusu tane tane pilav yapmak olunca haliyle pilava konulacak suyun miktarı önemli. Kimilerine göre pilava 1 su bardağı pirince 1.5 su bardağı su konur , kimilerine göre ise ölçü 1'e 2'dir.
Osmancık Pirinç Pilavı Hazırlanışı: 1 su bardağı osmancık pirinci soğuk suda 10 dakika bekletin ve süzün. Pilav yapılacak tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. ... Kısık ateşte, pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin.
Kolay kıvam tutması sebebiyle pilav pişirimi için ideal bir pirinç çeşidi olan osmancık pirinç , aynı zamanda sebze yemeklerinde, dolmalarda ya da sütlaç gibi tatlıların yapımında da kullanılan bir pirinç çeşididir.
Ebru şallı nasıl besleniyor?
Güneş ve ay tutulması yılda kaç kez gözlemlenir?
Domates dolapta uzun süre nasıl saklanır?
Ekber ne demek TDK?
Taştan pas lekesi nasıl çıkar?
Sadaka kimlere verilir ayet?
Fatura üzerinden telefon almak mantıklı mı?
Osmanlı Devletinde Defterdar ne iş yapar?
Telefon ekranı çatladı kaça yapılır?
Posta adresi nedir örnek?