Kireçli suyun üzerinde çok ince bir tabaka şeklinde duran kireç kaymağını suyuyla birlikte (suyu bulandırmamaya dikkat edin) alarak başka bir kaba aktarın. Kabak dilimlerini ekleyin. Kabakların suyun altında kalması için üzerine bir tabak yerleştirin. Bu şekilde 24 saat bekletin.
Kabakları bir gece suda bekletin sabah kabakları kireç suyundan alın iyice yıkayın biraz suda bekletin. Sonra kabakları çatalla delip tencereye alın. Üzerine şekeri dökün sonra iki su bardağı su döküp ocağın üzerine alın kaynamaya başlayınca ocağı kısıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Bir kilo kabağı 1-2 santim genişliğinde ve 6-7 santim boyunda kesin. Bir tülbentin içine bir su bardağı sönmemiş kireci koyup, yaklaşık altı saat bekletin. Nalburlardan aldığınız toz kireç de olur, bulabilirseniz kaya şeklindeki kireç de. Toz kireç biraz daha yavaş etkisini gösterse de iyi sonuç alınıyor.
Genellikle Kasım ve Aralık aylarında tatlısı ile karşımıza çıkan bal kabağı hafif ve besleyicidir.
Kanal 7 kime aittir?
Prof Bünyamin Şahin Kimdir?
Fiat Fiorino 2010 model fiyatı ne kadar?
Uçak teknikerliği Hangi bölüm?
Alzheimer hastalarında ölüm belirtileri nelerdir?
iPhone 11 Hangi ülkede ucuz?
Zodiac gerçek hikaye mi?
Hürrem Sultan'ın gerçek mezarı nerede?
Ikitelli Eyüp nasıl gidilir?
Vodafone HD ses özelliği nedir?