İster sakız kabağı olsun, ister bal kabağı her ikisi için en sağlıklısı fide yapmadan direk tohumdan toprağa ekim yapmaktır. Kabaklar için ocak açılarak ekim yapılır . Tıpkı fasulye yetiştiriciliğinde olduğu gibi kabak yetiştiriciliği için de ocak adı verilen açacağımız çukurlara tohumlarımızı ekiyoruz.
Ekim ayının ilk haftasında hasadını yaparız. Kabakları kestikten sonra toprakta kalan kısmını bir hafta güneşte kuruturuz.
Bol lif bulunduran meyvelerden birisi olan balkabağı üretiminde ülkemizde Akdeniz Bölgesi birinci sırada yer almaktadır.
Doğrudan tohum ekimi yöntemi ile yapılan yazlık kabak üretiminde, ekime toprak sıcaklığı 10- 12 °C' nin üzerine çıktığı zaman başlanır. Daha önce hazırlanmış üretim yerlerine kol atmayan ve toplu halde büyüyen yazlık kabak çeşitleri, 60-80 cm sıra üzeri ve her ocakta 2-4 tohum olacak şekilde ekilir.
Kabak tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir. Kabak tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir. Kabak tohumu ekim derinliği 2,5-5 cm , sıralar üzeri mesafe 50-80 cm ,sıralar arası 100-105 cm arasındadır.
Fideler 5 cm olduğunda saksı ya da bahçenize nakil ederek kabak fidelerinizi yetiştirmeye başlayabilirsiniz. Kabak Tohumu Kaç Günde Çimlenir? Kabak tohumu doğru koşullarda çimlendirme işlemi uygulandığında bir hafta içinde çimlenmeye başlamaktadır. Çimlenme için gereken süre 10 güne kadar uzayabilir.
Balkabağı kış sebzesidir. Balkabağı genelde tatlısı yapılan çok lezzetli bir besindir. Hem hafif bir tadı vardır hem de çok besleyici içeriğe sahiptir. Kış mevsiminde özellikle Kasım ve Aralık aylarında hasat edilen balkabaklarını pazar tezgahlarında ve marketlerin sebze reyonlarında görmek mümkündür.
Genellikle Kasım ve Aralık aylarında tatlısı ile karşımıza çıkan bal kabağı hafif ve besleyicidir. Yüzde doksanı su olan bal kabağının sağlık açısından faydaları oldukça fazladır.
Genellikle Kasım ve Aralık aylarında tatlısı ile karşımıza çıkan bal kabağı hafif ve besleyicidir.
Balkabağı kış sebzesidir. Balkabağı genelde tatlısı yapılan çok lezzetli bir besindir. Hem hafif bir tadı vardır hem de çok besleyici içeriğe sahiptir. Kış mevsiminde özellikle Kasım ve Aralık aylarında hasat edilen balkabaklarını pazar tezgahlarında ve marketlerin sebze reyonlarında görmek mümkündür.
Hasat yapılan bölgelerde bir dönüm araziden yaklaşık 60 kilogram ürün elde ediyoruz.
Hasat yapılan bölgelerde bir dönüm araziden yaklaşık 60 kilogram ürün elde ediyoruz.
Kabak tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.
Eylül ayı içerisinde sebzelerde mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi, kabak , dolmalık biber, kırmızı salçalık biber, çarliston biber,havuç, salatalık, sivribiber, taze fasulye tüketebilirken meyvelerde ise mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm tüketebilirsiniz.
Kasım ayında ise balkabağı , kabak , beyaz lahana, kereviz, pırasa, yerelması, havuç, ıspanak, karnabahar, pazı, mor lahanayı sebze olarak tüketirken meyve olarak ise eviz, kestane, üzüm, elma,muz, mandalina, nar, armut, kivi, greyfurt tüketebilirsiniz.
5 hafta kaç ay kaç gün?
Gül ne anlam ifade eder?
Iç güveysinden hallice ne anlama gelir?
35 gr altın bilezik kaç TL?
Muğla Köyceğiz pazarı hangi gün?
Emzirme döneminde Ella kullanılır mı?
Taksi plakası kaç TL Antalya?
Klinik Araştırma Uzmanı Ne Yapar?
Bütün üniversiteler paralı mı?
Boynes ayres nerenin başkenti?