Aşçılık ve Gastronomi arasındaki fark nedir? - Gastronomi mesleği son günlerde ülkemizde de sıkça rağbet görmeye başladı. Bu bölüm genellikle aşçılıkla karıştırılmaktadır ancak gastronomi 4 yıllık bir lisans bölümü iken aşçılık önlisans bölümüdür.


Aşçılık ve Gastronomi arasındaki fark nedir?

Gastronomi mesleği son günlerde ülkemizde de sıkça rağbet görmeye başladı. Bu bölüm genellikle aşçılıkla karıştırılmaktadır ancak gastronomi 4 yıllık bir lisans bölümü iken aşçılık önlisans bölümüdür.

Gastronomi nasıl bir meslek?

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, mutfağa, yemeklere, yemek yapmaya ilgisi olanların, mutfak sanatları konusunda bilimsel eğitim alma olanağı sağlar. Yiyecekler ve içecekler hakkında detaylı bilgi alma, bilimsel ve sanatsal bir bakış açısına sahip olma gibi kazançları vardır.

Gastronomi Bölümü Hangi devlet üniversitelerinde var?

  • AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ...
  • AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (İÖ) ...
  • AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ...
  • AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (İÖ) ...
  • AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ...
  • ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ...
  • ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ...
  • ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ

Aşçılık mı gastronomi mi?

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü genellikle aşçılıkla karıştırılan fakat 4 yıllık bir bölüm olup aşçılığa oranla çok daha kapsamlı bir lisans programıdır. Mezunlarının mutfakta çalışmak gibi bir zorunlulukları yoktur.