Öncelikle nohutları ayıklayıp, yıkayarak işe başlayın. Bir düdüklü tencere alın ve içerisine nohut , su, tuz, şeker ve kabartma tozu ekleyin. Düdüklünün kapağını kapatın ve nohutları yarım saat haşlayın. Ocağın altını kapattıktan 10 dakika sonra nohudu süzüp yemeği pişirmeye başlayabilirsiniz.
Düdüklü tencerenin kitapçığında bulunan nohut pişirme süresi dikkate alınarak (30 dakika ) nohut pişirilecek. Nohut piştikten sonra, tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
- Nohut düdüklü tencerede 20 dakika , normal tencerede 1 saat kısık ateşte pişirin. -Eğer nohut yemeğini akşam yiyecekseniz, yemeği sabah yapmanız lezzetini daha iyi vermesini sağlayacaktır.
Haşlanan nohutları soğanların içerisine aktararak 1-2 dakika kadar karıştırın. Sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek, sonrasında et bulyonu ilave edin. Orta ateşte 15-20 dakika kadar pişmeye bırakın. Pişen yemeği sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Haşlanmış nohut düdüklüde kaç dakikada pişer diyecek olursanız 25 dakika pişirme sonunda nohutlar yemekleriniz için hazır hale gelecek. Düdüklüde haşlanan nohut ile birbirinden lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Nohutu bekletmeden haşlamak istediğinizde de en iyi sonucu almak için düdüklü tencere kullanabilirsiniz.
Ardından et ve nohutu ekleyin. Tuz ve baharatları da attıktan sonra karıştırın. Üzerini geçecek şekilde su koyun. Kaynayınca düdüklü tencerenizin kapağını kilitleyip en az 30 dakika kadar pişirin .
Nohut için bir menü hazırlamak gerekirse, buna aşağıdaki liste örnek teşkil edebilir. Kırmızı Biber Çorbası Yaz aylarından dondurucunuza atacağınız bir paket kırmızıbiber, bu menü için işinize çok yarayacak. Mevsim Salatası Etli Nohut yemeği için yeşil salata uygundur. ... Turşu. ... Zeytinyağlı Lahana. ... Pirinç Pilavı ... Muhallebi.
Pilavın Yanına Ne Gider ? Sofralarınızı Şenlendirecek 10 Yemek Tarifi Etli Kuru Fasulye. Nohut Yemeği . Türlü Patlıcan Musakka. Patatesli Havuçlu Bezelye. Tavuk Sote. Zeytinyağlı Barbunya. Kuru Köfte.
Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Yağları tencereye alalım önce soğanı biraz kavuralım. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçayı kavurduktan sonra, domatesi de ilave edip kavuralım. ... Baharatlarını ve tuzunu verelim. ... Bulgurlar yumuşayıp suyunu çekince ocaktan alalım ve biraz dinlendirelim.
SON YAZILAR