Ahtapotu pişirdiğinizde yumuşak olması için tahta tokmakla döverek etini yumuşatabilir ya da pişirmeden önce birkaç gün derin dondurucuda bekletebilirsiniz. Aksi takdirde ahtapotun etki ne kadar iyi pişirseniz pişirin lastik gibi olacaktır.
İlk teknik en ilkeli yani elle tutmak. Tabii ki ahtapotun kollarında bulunan vantuzların derinize yapışması ve bu vakumun derinizi morartabileceği gerçeğini de unutmamak lazım. Zehirli bir türe (bknz.) rast gelmemiş olduğunuzu varsayarak derinize yapışan vantuzlardan başka size verebileceği bir hasar yok.
Mutlaka kalın ve dayanıklı bir ip veya misina kullanmalısınız. Bu oltaya ahtapot salası denmektedir ve amaç ahtapotun merakını oltaya çekip salaya sarılmasını sağlamaktır. Ahtapot salasını tekneden veya kıyıdan suya attığınızda yavaş yavaş çekmeniz gerekmektedir. Ahtapot salaya sarıldıktan sonra sudan çıkartılır.
Ahtapot için kayalık bulunan kıyılar çok uygundur. Konserve kutusu, şişe veya su testisi tarzı nesneleri birbirine bağlayıp, 10'ar metre aralıklarla suya salabilirsiniz. Kış aylarında avlama şansınız daha da artar. Zıpkınla avlayanlar da vardır ancak Ahtapot muhtemelen tehlikeyi hissedip mürekkep çıkartacaktır.
Ahtapotların neredeyse tamamına yakını avcıdır. Deniz tabanında yaşayan ahtapotlar çoğunlukla kabuklular, deniz halkalı solucanları ile bazı deniz salyangozu ve deniz tarağı türleri ile beslenirken açık denizde yaşayan ahtapotlar genellikle karides, balık ve diğer kafadan bacaklılarla beslenir.
Ocakta döküm tavayı iyice kızdırıp üzerine az zeytinyağı ekleyip üzerine ahtapotu ekliyoruz. Ahtapotu arkalı önlü 2'şer dakika pişiriyoruz. Pişen ahtapotu tabağa alıyoruz. Üzerine kekik, pul biber ve zeytinyağı gezdirip afiyetle tüketiyoruz.
Kasım: Ahtapot ,alabalık, barbun, dil, hamsi, iskorpit, karagöz, kefal, kırlangıç, kolyoz,mercan,mürekkep, palamut, pisi.
Öncelikle ahtapotu sirkeli suda haşlayın . Bu aşamada arzu ederseniz dokunaçlarını temizleyebilirsiniz. Dokunaçları ayıklanmış ahtapotu zeytinyağı ve limon suyundan elde edeceğiniz hafif bir sosla söğüş olarak servis edin. Ahtapotu haşladıktan sonra; bir de ızgarada pişirmeniz gerekir.
Nisan: Ahtapot , alabalık,istavrit, izmarit, kalkan, kefal, kırlangıç, kolyoz, levrek, mercan,mezgit, mürekkep ve pisi balığı.
(4) Bütün karasularımızda, 1 Mayıs-31 Ekim tarihleri arasında, ahtapot avcılığı yasaktır . (5) Akdeniz'de, 1 Mayıs-1 Ekim tarihleri arasında mavi yengeç avcılığı yasaktır .
Büyük ahtapotlar için 30 dakika (1kg. civarı) Küçük ahtapotlar için (300-400 gr.) 15-20 dakika pişirmek yeterlidir.
Nisan: Ahtapot , alabalık,istavrit, izmarit, kalkan, kefal, kırlangıç, kolyoz, levrek, mercan,mezgit, mürekkep ve pisi balığı. Mayıs: Ahtapot , alabalık, kefal, kırlangıç, kolyoz, levrek, mercan,mezgit, mürekkep ve pisi balığı.
SON YAZILAR
Rüyada umreye gitmeye hazırlanmak ne anlama gelir?
Hukuk dilinde derkenar ne demek?
Roman dilinde baro ne demek?
Don Kişot yardımcısının adı nedir?
Opel Corsa 1.2 ne kadar yakıyor?
Acnegen yan etkileri nelerdir?
Akşam namazı sesli kılınır mı?
KPSS kaç dakika genel kültür genel yetenek?
Kenan Yalçın Anadolu Lisesi kaç puan?
Money Kart Kayıt Nasıl Yapılır?
Eliptik galaksiler hangileri?
Lost dizisi Sonunda ne oldu?
PN birleşimi nedir?
Ev yapımı etsiz çiğ köfte kaç kalori?
Kemoterapi vücuttan ne kadar sürede atılır?
Diş fırçası son kullanma tarihi olur mu?
Diş eti şişmesine ne iyi gelir evde?
PS4 Just Cause 4 kaç gb?
Duvar alanı nasıl hesaplanır?
Güdülenme nedir örnek?
Ritüel ne demek TDK?
Ford Connect 75 lik fiyatları ne kadar?
Hibe edilen mal satılabilir mi?
Win ikinci hali nedir?
Amerika ile Türkiye arasında saat farkı kaç saattir?
Edebiyat öğretmenliği hangi alan?
Malefizin konusu nedir?
Eşofman nasıl yazılmalı?
Torium araba çekilişi ne zaman 2020?
1 keçi kaç kilo gelir?
Ahmet Türk kimdir nerelidir?
Geçiş üstünlüğü hangi durumlarda kullanılır kısa bilgi?
Manşet pas ne demek?
Powerade ne zaman etki eder?
Ariel hangi ülkeye ait?
Instagram Repost uygulaması nasıl kullanılır?
Robert Pattinson Suki Waterhouse sevgili mi?
Adil Sani Konukoğlu kimdir?
Aracımda üzerinde HGS var mı?
iPhone 7 de kaç gb ram var?