Süt Helvasının üstü nasıl kızarır ? Helvamızı kaselere ya da kızartmak istediğimiz fırın kabına boşaltıktan sonra isterseniz doğruca fırına yerleştirebilirsiniz. Fırının sadece üst kısmını yani ızgara kısmını çalıştırarak15-20 dakika da kızartabilirsiniz.
Karışımı orta boy fırın kabına dökün ve üzeri kabuk tutana kadar 10 dakika bekleyin. 230 derece önceden ısıtılmış fırında süt helvasını, üzeri kızarana kadar (15 dakika) pişirin. Fırından çıkan süt helvasını arzuya göre sıcak ya da oda ısısında, fındıkla birlikte servis edin. Afiyet olsun.
İster sıcak , ister soğuk olarak ikram edin. Süt Helvası yaparken unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat etmek gerekir. Gereğinden fazla kavrulur ise un kokusu baskın olacaktır.
Süt Helvası 'ını Bursa'nın meşhur ve eski esnaf lokantalarından, Hayat Lokantası'nın sahibi, merhum Mustafa Selek'in reçetesi ile tanıdık.
Süt helvası kıvamı ne çok akışkan olmalı ne de kesilebilecek kıvamda olmalı. İkisinin arasında hafif akışkan, enfes bir sütlü tatlı.
İster sıcak , ister soğuk olarak ikram edin. Süt Helvası yaparken unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat etmek gerekir. Gereğinden fazla kavrulur ise un kokusu baskın olacaktır.
Bu nedenle şekeri sütün bir kısmı ile eriterek ocaktan alarak kalan sütü üzerine ekleyebilirsiniz. Tatlının üzeri kızartılırken de tatlınızı su dolu tepsinin içine koymanız gerekir. Aksi durumda tatlının üzeri geç kızarır ve helva pişmeye devam edeceği için kıvamı istediğiniz gibi olmayabilir.
2-3 dakika bekletip, sıcak sıcak, servis kaşığı ile tabaklara paylaştırıp, tarçın serperek servis edebilirsiniz. Soğudukça kıvamı sertleşecektir bu sebeple sıcak ve ılık olarak servis edilmesi önerilir.
Süt helvası kıvamı ne çok akışkan olmalı ne de kesilebilecek kıvamda olmalı. İkisinin arasında hafif akışkan, enfes bir sütlü tatlı.
İster sıcak , ister soğuk olarak ikram edin. Süt Helvası yaparken unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat etmek gerekir. Gereğinden fazla kavrulur ise un kokusu baskın olacaktır.
Süt Helvası sıcak mı yenir soğuk mu? İster sıcak, ister soğuk olarak ikram edin. Süt Helvası yaparken unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat etmek gerekir. Gereğinden fazla kavrulur ise un kokusu baskın olacaktır.
İster sıcak , ister soğuk olarak ikram edin. Süt Helvası yaparken unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat etmek gerekir. Gereğinden fazla kavrulur ise un kokusu baskın olacaktır.
Kaynayan yağın üzerindeki köpükler temizlenir ve tülbent bezinden süzülerek tortularından ayrılıp kavanozda, oda ısısında dahi saklanır.
SON YAZILAR
Negatif elektrot nedir?
Ilahi bakış açısı ne demek?
EMG sonuçları hemen çıkar mı?
Amazonda dropshipping yasal mı?
Kimler merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapabilir?
Fecr-i Ati beyannamesi nedir?
Serdar Ortaç Bilsem ki vokalist kim?
7 koğuştaki mucize gerçek hikayesi nedir?
Gökhan Doğanay eşi kimdir?
Reji idaresi nedir hangi amaçla kurulmuştur?