Sucuk baharatı , sucuğun rengini, tadını ve aromasını oluşturan en temel malzemeler içerisinde yer alır. Sucuk harcı içerisinde tuz, kimyon, kişniş, kekik, yenibahar, acı kırmızıbiber, tatlı kırmızıbiber, karabiber, sarımsak tozu ve zencefil gibi baharatlar bulunur.
Normalde 1 kilo et için, 70-80 gram sucuk baharatı yeterli geliyor. Ya da baharatları evde kendiniz ayarlamak isterseniz, sarımsakları robottan geçirip baharatlarla harmanlayıp kullanabilirsiniz. Sucuğu acılı seviyorsanız, acı toz kırmızı biberi daha fazla kullanabilirsiniz.
Ilık suda birkaç dakika bekleterek yumuşattığınız bağırsakları iyice açın. Sirkeli su ile içlerini ve dışlarını iyice temizledikten sonra ıslak havlu üzerinde hafifçe kuruttuğunuz bağırsakların ağzına bir huni yerleştirip sucuk harcını yavaş yavaş bağırsağa doldurun.
Normalde 1 kilo et için, 70-80 gram sucuk baharatı yeterli geliyor. Ya da baharatları evde kendiniz ayarlamak isterseniz, sarımsakları robottan geçirip baharatlarla harmanlayıp kullanabilirsiniz. Sucuğu acılı seviyorsanız, acı toz kırmızı biberi daha fazla kullanabilirsiniz.
Evde bağırsaksız sucuk yapımı kurutulmuş bağırsak yerine genelde pastırma tercih edlir.
100 kg . taze sucuk karışımının bileşimi; 2 kg . sofralık tuz (iyotlu veya iyotsuz farketmez) 0,5 kg . karabiber, 4 kg . yenibahar, 2,5 kg . sarımsak.
Zoom Türkçe ayarı nasıl yapılır?
Burger King ikili menü kaç TL?
BİM online satışı var mı?
Ingilizce nasıl uzun cümle kurulur?
Hurma ağacı Türkiye'de nerede yetişiyor?
Boyum 1.70 kilom kaç olmalı?
Murat Çobanoğlu kaç doğumlu?
Diyarbakır'dan nereye tren var?
Asamblaj nedir görsel sanatlar?
SMA mama 1 yapıldıktan sonra ne kadar bekler?