Sossuz spagetti makarna nasıl yapılır? - Sossuz Makarna Tarifi Nasıl Yapılır ? Suyu tencereye alıp kaynamasını bekliyoruz. Kaynayınca makarnayı ilave edip bir çimdik tuz, baharatlar ve zeytinyağını atıp karıştırıyoruz. Makarna kaynaya kaynaya suyunu çekince tabağa alıyoruz, ister sade ister ketçap, mayonez ile beraber yiyebilirsiniz.


Sossuz spagetti makarna nasıl yapılır?

Sossuz Makarna Tarifi Nasıl Yapılır ? Suyu tencereye alıp kaynamasını bekliyoruz. Kaynayınca makarnayı ilave edip bir çimdik tuz, baharatlar ve zeytinyağını atıp karıştırıyoruz. Makarna kaynaya kaynaya suyunu çekince tabağa alıyoruz, ister sade ister ketçap, mayonez ile beraber yiyebilirsiniz.

Evde spagetti nasıl pişirilir?

  • Makarna paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamda haşlanır .
  • Geniş bir tavada tüm sos malzemeleri gerektikçe makarna suyu eklenerek pişirilir .
  • Makarna süzülerek sosa ilave edilip karıştırılır. Sıcak olarak servis edilir. Afiyetler olsun!

Sade çubuk makarna nasıl yapılır?

  • Kaynamış suyun içine tuzumuzu atıyoruz.
  • Makarnalarımızı ikiye bölüp suyumuzla buluşturuyoruz.
  • Kaynayıp yumuşacık olduktan sonra süzgeçten geçiriyoruz.
  • Boş bir tavaya sıvı yağımızı ve salçamızı koyup kavuruyoruz.
  • Makarnamıza ekleyip karıştırıyoruz.

1 kişiye ne kadar makarna?

Bir mutfak terazisi kullanıyorsan makarnayı terazideki kâseye yerleştir ve 60 g ölç. Ölçü kapları kullanıyorsan tek bir porsiyon (60 g), yarım kap kuru makarnadır. İki porsiyon = 1 kap; dört porsiyon = 2 kap; altı porsiyon = 3 kap; sekiz porsiyon = 4 kap kadardır.