Marinasyon. Tarifine göre ete hem farklı tatlar katmak hem de sert eti yumuşacık yapmak için marinasyona güvenebilirsin. Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar.
zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber. Hepsini karıştırın ve etinizi afiyetle marine edin. Yaklaşık 4-8 saat marine süresi yeterlidir. Balzamik sirke marine sosu: Bu sosu hazırlamak malzemeleri bir araya getirmek bakımından zor olabilir ancak hazırlanışı çok kolay.
Süt ile et marinesi yapımında; 500 gr eti orta derinlikte yaygan bir kaba koyun. Daha sonra çukur bir kase içine 1 su bardağı süt ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. ... Etin bu sos içerisinde 2 ya da 24 saat arasında dinlenmesine marine etmek denir. Marine işlemi kesinlikle buzdolabında yapılmalıdır.
Eti yumuşatmanın bir diğer yolu da tuzlamak. Yaklaşık 2,5 santimetre kalınlığındaki bir dilim eti, bir tatlı kaşığı tuza iyice bulayıp 1 saat bekletmek işinizi görecektir. Bu sürenin sonunda etin üzerinde kalan fazlalık tuzu durulayıp etinizi peçeteyle iyice kurulayarak pişirmeye geçebilirsiniz.
Eti soda içinde bekletmek de bir diğer yöntem. Yine bir gün öncesinden pişireceğiniz eti soda içinde bekletirseniz yumuşatmış olursunuz. Soda bu konuda oldukça başarılıdır.
Etinizi Dinlendirin: Yemek için sabırsızlansanız da hazırladığınız marinasyonda etinizi buzdolabında en az 8 saat dinlendirmeniz gerektiğini unutmayın. Ne kadar uzun süre dinlendirirseniz lezzeti o kadar artacaktır. En ideal süre ise 24 saattir.
Etin dışının çok güzel kızarmış içininde yumuşacık olması için etin kendine has suyunun pişirirken dışarıya çıkmaması gerekir. Bu yüzden etin suyunun dışarı çıkmasını da eti mühürleyerek, önleyebiliriz. Mühürlenen lokum eti önceden ısıtılmış 180 derece fırına verip, 30-35 dk kadar pişirin.
Süt Eti yumuşak tutmasını sağlıyor. Dinlendirilen etleri soğanlarını kullanmıyoruz. Döküm Bir tavayı önceden ısıtıp etlilerimizi mühürlüyoruz. Bu sayede etlerimiz suyunu kaybetmediği için sertleşmemiş oluyor.
Bifteği öncelikle bir kaba alıp süt , kekik, karabiber, zeytin yağı ve soğan doğrayıp en az 2 saat dinlendiriyoruz . Ben bir gece dinlendirdim. Süt Eti yumuşak tutmasını sağlıyor. Dinlendirilen etleri soğanlarını kullanmıyoruz.
Eğer marinasyon için bekleyecek vakit yoksa etler 1 yemek kaşığı karbonat ile etler ovalanır. ... Tekrar geri alamayacağı için et kurur ve yumuşaklığını, lezzetini kaybeder.
Bunun için öncelikle eti bir kaşık karbonatla güzelce ovun. Sonrasında bir şişe maden suyunu etin üzerine tamamen dökün ve bir iki saat buzdolabında bekletmek üzere kaldırın. Çıkardığınızda etleri yıkayın ve pişirmek için hazır olan etlerinizi dilediğiniz gibi pişirin ve yumuşaklığının keyfini sürün.
Birkaç Damla Sirke Eti Yumuşatır, Pişirme Süresini Kısaltır! Son olarak etleriniz pişerken üzerlerine damlatacağınız bir kaç damla sirke, hem etlerinizin yumuşacık olmasını hem de çok daha kısa sürede pişmesini sağlayacaktır.
Pişirme esnasında defne yaprağı ve kekik kullanırsanız, daha leziz ve ağır kokmayan bir kavurma elde edebilirsiniz. Dana kuşbaşı pişirirken mühürleme sonrası bir su bardağı sıcak su ekleyerek pişirirseniz uzun sürede pişen dana etini daha yumuşak bir şekilde pişirmiş olursunuz.
Etinizi Dinlendirin: Yemek için sabırsızlansanız da hazırladığınız marinasyonda etinizi buzdolabında en az 8 saat dinlendirmeniz gerektiğini unutmayın. Ne kadar uzun süre dinlendirirseniz lezzeti o kadar artacaktır. En ideal süre ise 24 saattir.
Eti pişirdikten sonra uygun boyuttaki saklama kaplarına konulmalı ve buzdolabında 2 gün saklanmalıdır. 2-3 günün ardından pişmiş et kesinlikle tüketilmemelidir.
Etin yumuşak olmasındaki en büyük etkenlerden birisi pişerken suyunu kaybetmemesidir. Bunun için de eti mühürleyerek pişirmek gerekir. Bu teknikle et , suyunu bırakmadan pişecek ve lokum gibi bir kıvama kavuşacaktır. Dana kuşbaşı nasıl pişirilirsorusunun en can alıcı yanıtlarından birisi de harlı ateşte pişirilmesidir.
SON YAZILAR
8 sınıf fen Hangi konular?
Konstantiniyye yi kim fethetti?
Az gittik uz gittik ne demek?
Sabunun hammaddesi nedir?
Devam sütü ile mama aynı mı?
Kızılırmak üzerinde hangi barajlar var?
La feta illa Ali La Seyfe illa Zülfikar ne demek?
Mayası tutmayan hamura ne yapılır?
Vücudumuzdaki kanın rengi nedir?
Toprak güveçte köfte nasıl yapılır?
Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır ne anlama gelir?
Teniste Oyun alt üst nasıl oluyor?
Mamak MEBS Okulu hangi Otobüs gider?
Kraliçe arının cinsiyeti nedir?
Recep Konuk torkunun sahibi mi?
Kolombiya ne ile ünlü?
Behzat Ç Savcı Esra hangi bölümde oldu?
Sert eti yumuşatmak için ne yapmak lazım?
Karadeniz bölgesinin ovaları isimleri nelerdir?
Malazgirt savaşında kaç kişi öldü?
Epsilon ne anlama gelir?
Farmasi Elmas Direktör ne kadar kazanır?
Didan aşireti nedir?
Türklerin islamiyeti kabul etmesinde etkili olan unsurlar nelerdir?
Hat kapama açma ücreti yasal mı?
Kurtlar Vadisi Mehmet Karahanlı gerçekte kimdir?
Silikon elyaf ile boncuk elyaf mı?
Istiklal marşı kaç mısra kaç kelime?
Montro Boğazlar Sözleşmesi kim imzaladı?
Silivrikapı buz pateni ne kadar?
Peugeot 207 1.4 benzinli hangi motor yağı kullanılır?
Akbank Atm'den kredi borcu ödeme nasıl yapılır?
Dizel motor neden yağ eksiltir?
Ayın yüzeyi neyle kaplıdır?
WDS nasıl ayarlanır?
Yüzdeki tüyler nasıl sararır?
1984 Can Yayınları kaç sayfa?
Namaz kılarken gözler kapatılır mı?
Bursa karta test kodu nasıl yüklenir?
Gece gusül abdesti alınır mi?