Sardalya (Pişmiş) Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 138 kcal kalori , ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 65 gramlık miktarında Sardalya (Pişmiş) 90 kalori bulunmaktadır. Sardalya , orta yağlı bir balık türüdür.
1 Porsiyon (Orta) Sardalya (Pişmiş) 89,70 kaloridir. Sardalya (Pişmiş) içeriğinde 14,92 Protein (g), 3,89 yağ(g), 73,45 Sodyum(mg), 243,10 potasyum(mg), 65,65 Kalsiyum(mg), 9,75 A Vitamini(ui), 0,19 C Vitamini(mg), 1,57 ve Demir barındırır. Sardalya (Pişmiş) kalorisi ve besin değerleri…
| TİP | ADI | EN AZ |
|---|---|---|
| BALIK | SARDALYA (DENİZ) | 3,33 TL |
| BALIK | SARGOZ(DENİZ) | 50,0 TL |
| BALIK | SARPA (DENİZ) | 1,0 TL |
| TATLI SU | SAZAN ( TATLI ) | 18,0 TL |
Bir porsiyon somonda 3982 mg veya 100 gramında 2586 mg Omega - 3 bulunuyor. Ege ve Marmara denizlerinde bol bol avlanan ve bu bölgelerde çok sık tüketilen bir balık olan sardalya , içerdiği yağlarla tam bir Omega - 3 kaynağı. Sofranıza gelen 1 porsiyon sardalyada 2220 mg veya 100 gramında 1480 mg Omega - 3 bulunuyor.
Palamut (Izgara) Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 137 kcal kalori , ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 300 gramlık miktarında Palamut (Izgara) 411 kalori bulunmaktadır. Palamut ızgara, omega yağ asitleri ve protein içeriğine sahip bir yemektir.
Mevsiminde taze, mevsim dışında ise konserve olarak sofralarımızda güvenle yiyebileceğimizi belirtmeliyim. DOĞAL OMEGA 3 KAYNAĞIDIR: Sardalya kas gelişimi için gerekli biyolojik değeri yüksek protein, iyot, selenyum, kalsiyum, fosfor, A ve D vitaminleri ile omega 3 yağ asitlerini yüksek miktarda içeren bir kaynaktır.
Balıkların çoğunun aksine, en yağlı dönemini yaz mevsiminde, özellikle haziran-ağustos döneminde yaşayan sardalya , Karadeniz'in meşhur hamsisine benzerliğiyle tanınıyor.
Hamsi protein açısından oldukça zengin bir balıktır. 100 gram hamside bir yetişkinin günlük protein ihtiyacının yarısı bulunur.
Mevsiminde ve yağlı olan sardalya balığını ızgara yerine çok az yağ ilavesiyle fırında da pişirebilirsiniz.Balıkları zedelememek için bıçak kullanmayın, baş parmağınız yardımıyla temizleyin. İyice temizlenmesi ve küçük pullarından arınması için bol suda tek tek yıkayın.
Sardalya balığının en avantajlı yönlerinden biri de farklı pişirme yöntemlerine açık olmasıdır. Yemek tarifi için kullanılıyorsa sardalya fırın yapmak iyi bir seçenektir. Lezzetli baharatlar, soğan ve sarımsak gibi malzemelerle çeşnilendirilen sardalyaları fırına atmak mutlaka hoşunuza gidecektir.
Çocuklar ve hamileler de gönül rahatlığıyla tüketebilir. Omega - 3 kaynağı olarak haftada iki kez denizlerimizde yetişen sardalya, hamsi, palamut ve uskumru yemek cıva açısından risk oluşturmaz.
SON YAZILAR
Optimum seviye ne demek?
10 Mart hangi burç 2021?
Ihlamur fidanı ne zaman dikilir?
Ton balığı ve süt zehirler mi?
Koşuk nedir ve örnek?
YKS Matematik yapmadan puan hesaplanır mı?
Mukallit ne demek TDK?
Cem Karaca kaç kez evlendi?
Instagramda Story Bakanlar neye göre sıralanıyor?
Pudra pembe hangi renkle kombinlenir?
Masaüstü bilgisayarda wifi özelliği nasıl acilir?
Halk TV spikeri kim?
Otomatik vites n ne işe yarar?
6 ile bölümden kalan nasıl bulunur?
Telefon anakartı Degisince icindekiler silinir mi?
Ağızda sigara kokusunu ne yok eder?
Sardalya fırında kaç kalori?
Dudak Parlaticisi nasıl yapılır?
Golf 1.4 TSI motora LPG takılır mı?
Ozan Koçer aslen nereli?
Kars Erzurum tren kaç saat?
Ayıcıklar ne kadar fiyatları?
Icra müdürlüğü nasıl çalışır?
Mobil veri neden açılmıyor Vodafone?
Hindistan cevizi tozu kilo verdirir mi?
2 yıllık grafik tasarım bölümü mezunu ne iş yapar?
Huawei Gece Modu nasıl açılır?
YouTube'da videoları kimin beğendiğini görme?
Vaat nasıl yazılır TDK?
Matcha çayı neyle karıştırılır?
Akü hangisi artı?
Taban zıt anlamı nedir?
Karaciğer enzim üretir mi?
Hemşirelik AYT mi TYT mi?
Dost kazığı kağıt oyunu nasıl oynanır?
Singer dikiş makinesi bime ne zaman gelecek 2020?
Shameless Netflix de var mı?
Türk kahvesi tansiyonu çıkartır mı?
Huawei Band 4 ne işe yarar?
Adetliyken neden hacamat yapılmaz?