Gaz yapan besinler: Fasulye, kuşkonmaz, enginar, brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası, lahana, havuç, kereviz, salatalık , yeşil biber, mercimek, soğan, sarımsak, bezelye, patates, turp, elma, kayısı, muz, portakal, şeftali, armut, kuru erik, kuru üzüm, peynir, dondurma, süt ve süt ürünleri, arpa, keten tohumu, yulaf ...
Pirinç, sarımsak, muz, fesleğen, hint safranı, nane, muz, keten yağı gibi besinler gaz yapmayan yiyecekler arasında başta gelir ve sindirim sistemimi rahatlatır.
Bünyeden bünyeye değişiklik göstermekle beraber ay çekirdeğinin içeriğinde gaz yapacak herhangi madde yoktur. Hatta emziren annelerin günde bir avuç ay çekirdeği tüketmesi doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.
Brüksel lahana, brokoli, karnabahar, soğan, fasulye gibi gıdalar, karbonhidratlı içecekler ve meyve suları, erik, armut, şeftali gibi bazı meyveler, süt ve süt ürünleri gaz yapan gıdalar arasındadır.
Özellikle kolik bebek annelerinin gaz sancılarını azaltabilmesi için gaz yapabilen kuru baklagiller, lahana, turp, karnabahar, brokoli, soğuk şekersiz süt ve yoğurt gibi besinlerin kontrollü tüketmesi gerekmektedir. Annenin yemeklerinde kimyon kullanması, bebeğin gaz sorununu azaltabilir.
1- Gaz yapan yiyeceklerden kaçınınız (karnıbahar, mısır, salatalık , bezelye, nohut, fasulye, lahana, ıspanak).
FODMAP adı verilen karbonhidratlar, özellikle irritabl bağırsak sendromu olan kişilerde şişkinlik ve diğer sindirim semptomlarına neden olabilir. Bunun için yüksek FODMAP içeren (buğday, soğan, sarımsak, brokoli, lahana, karnabahar, enginar, fasulye, elma, armut ve karpuz) uzak durulması önerilir.
İhtiyaçtan fazla çekirdek tüketimi, vücutta aşırı sodyum birikimi ve obezite gibi yan etkiler göstermektedir. Alerjen besin grupları içerisinde yer alan çekirdek , hassas bünyeli kişilerde göz yaşarması, ciltte kaşıntı, egzama ve hapşırık gibi alerjik problemlere neden olmaktadır.
Çekirdek kalabalık aile ortamlarında, televizyon karşısında, canımız sıkıldığında sıklıkla tükettiğimiz kuruyemişlerdir biridir. Bir başladığımızda bırakamadığımız çekirdek boş zamanlarımızın adeta kurtarıcısı haline gelebilir. Ama çekirdeğin içeriğinde yüksek oranda yağ bulunur.
Gaz sancısı şikayeti olan hamile anne adayı ne yapılmalı sorusuna cevap olarak yürüyüş yapılması, egzersiz yapılması önerilmektedir. Gaz sancısını ne geçirir sorusuna sık sık az besinleri yemek gaz sancısını büyük oranla azaltır. Özellikle bitkisel çözüm olarak anason ve rezene oldukça faydalı olmaktadır.
Kafein İçeren Yiyecek ve İçecekler: Çay, çikolata ve kahve gibi kafeinli içecek ve yiyecekler bebeğinizde gaz yapmanın yanı sıra uykusuzluğa da sebep olabilir. Sebze ve Meyveler: Lahana, brokoli, karnabahar, portakal, kayısı, soğan, armut, erik, şeftali, greyfurt ve brüksel lahanası.
Doğal yaşam koşulları hazırlamak: İnsanlar doğru solunum yapmayı, gevşemeyi, aşırı yorgunluktan kaçınmayı, temiz havada dolaşmayı, dinlenmeyi, düzenli uyku ve beslenmeyi, yeterli sıvı alımı gibi dengeleri düzene sokarak, heyecanın kontrol edilmesi sağlanır.
Burak Özçivit kimdir ailesi?
9 sınıf coğrafya litosfer nedir?
Abdullah Gül ve eşi kaç yaşında evlendi?
Buşonex buşon yumuşatıcı nasıl kullanılır?
Hacamat yaptıktan sonra ne yapmalı?
Kâdı l Kudat kimdir?
2K çözünürlük ne kadar?
Hamilelikte saç kestirmek günah mıdır?
En güzel kek nasıl kabarır?
Masumiyet hafta sonu tekrarı ne zaman?