Sütün yağlı yapısı ve enzimleri sudan daha iyi bir emülsiyon sağlar. Bu da hamura fazladan bir çıtırlık olarak yansır fakat hamurda elastikiyeti artırır. Yoğurt , hamura işlenebilir bir kıvam kazandırır fakat kabarmasını ve piştikten sonra sertleşmesini etkiler.
Kullanacağınız yoğurt ve yumurtanın oda sıcaklığında bekletilmiş olması gerekir. Su ise el yakmayacak ılıklıkta olmalıdır, su çok sıcak olursa maya aktifleşmez. Unu yavaş yavaş ekleyerek istediğiniz yumuşak hamur kıvamını çok daha kolay yakalayabilirsiniz.
Yoğurt aslında birçoğumuzun da hakim olduğu üzere kek daha tok ve nemli bir kıvam verir. İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır.
2 yumurta akı, 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt, 3 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket toz maya ekleyin ve güzelce karıştırın. Karışıma 8 çay bardağı un ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırıp elinizle biraz yoğurun. Tam bu aşamada 75 gram yumuşak tereyağ ekleyip yoğurmaya devam edin.
Yoğurtlu poğaça için; çukur bir kaba 1 su bardağı yoğurt , 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta akı, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. ... Yoğurduğunuz poğaça hamurundan cevizden biraz büyük parçalar alıp, tezgah üzerinde eliniz ile açın. İçine peynir parçaları koyun. Hamuru D şeklinde kapatın.
En iyi alternatif ayran. Yoğurt içine su katılarak ayran haline getirilmek suretiyle kıvam, yağ ve su oranı bakımından süte yaklaştığı için süte iyi bir alternatif haline gelmiş oluyor.
Sade Poğaça Tarifinin Yapılışı: Yoğurma kabına ılık su, süt, yumurta, sıvı yağ, toz şeker ve maya alınır, karıştırılır. Üzerine azar azar un ilave edilerek bir güzel yoğrulur. Hamurunuzun üzeri örtülür ve yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır. Hamur iki katına çıkınca, hamurdan bezeler kopartılır ve yuvarlanır.
Süt yerine içerisinde kullanacağınız krema kekinizin yumuşacık bir dokuya sahip olmasını sağlayacaktır. Diğer yandan kabartma tozunun üzerine ekleyeceğiniz soda kekinizin dilediğiniz şekilde kabarmasına yardımcı olacaktır.
| YİYECEK ADI | ORTALAMA ÖLÇÜ | MİKTAR |
|---|---|---|
| Süt | 1 Su bardağı | 200 ml |
| Yoğurt | 1 Su bardağı(1 kase) | 200 gram |
| Süzme yoğurt | 2 yemek kaşığı dolusu | 50 gram |
| Ayran | 2 Su bardağı | 330–400 ml |
Bir yoğurma kabına; yağ, yoğurt ve yumurta beyazını alıp güzelce karıştırın. Ardından kabartma tozları, tuz, şeker ve sirkeyi de ilave edip, tekrar karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hafifçe ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
SON YAZILAR
Kars Kağızman da bayram namazı saat kaçta?
Polnet ne işe yarıyor?
Müteveffa ne demek TDK?
Yansıtma nedir örnek?
Verem savaştan randevu alınıyor mu?
PÖH kurucuları kimlerdir?
Kadrolu öğretmen olmak için ne yapmalıyım?
Fexofen 180 nasıl kullanılır?
Dram nedir özellikleri nelerdir?
Farmasi girişimci girişi nasıl sipariş verilir?
Metro Turizm kaç tane otobüsü var?
Pera Müzesi hangi gün açık?
Zeynep zor Kimdir Kaç Yaşında?
Metal teknolojisi alanı nedir?
Marsta su ve yer çekimi var mı?
Dadaloğlu kime isyan etti?
200 metre koşu nedir?
Hangi iller seyrek nüfusludur?
Kserosis Kütis ne iyi gelir?
10 kuruş kaç para?
Araba kullanırken uyumamak için ne yapmalı?
Evde kullanılmayan malzemelerle neler yapılabilir?
Rafya nedir ne için kullanılır?
Poğaça için süt mü yoğurt mu?
Ayak numarası nasıl öğrenilir?
Güneş büyük kütleli yıldız mıdır?
Koltukların güzel kokması için ne yapılır?
Laterit topraklar hangi bölgelerde görülür?
Bedi ne anlama gelir?
Vikings dizisi final yaptı mı?
Saim Orhan Şu an ne iş yapıyor?
KFC hangi ülkenin markası?
Photo Editor ücretli mi?
10 TL nin üzerinde kim var?
Vücudun sol tarafında hangi organlar var?
Cem Yılmaz hangi bölümden mezun?
Ters eğik çizgi nasıl yapılır?
Sofia hangi ülke ismi?
1 litre su kaç pet şişe?
Boş küme nasıl belirlenir?