Likit parafin ( petrolatum , paraffinum liquidum): Cildin yumuşak ve parlak görünmesi için kullanılan petrol türevidir. Ciltteki gözenekleri tıkayan bu madde toksinlerin deri yoluyla vücuttan atılmasını engeller.
PETROLATUM : Mineral yağ jeli, sıvı vazelin, parafinum, liquidum ve bebek yağı olarak da bilinen bu madde ışığa karşı hassasiyet, deride çatlama ve kuruma dolayısıyla erken yaşlanmaya neden olurken, vücuttan toksinlerin atılmasına engel olarak ciltte akne oluşmasına neden olabiliyor.
Petrolatum (petrol jeli), yarı katı jöle benzeri bir madde oluşturan mineral yağlar ve mumların bir karışımıdır. Bu ürün, Robert Augustus Chesebrough'un 1859'da keşfetmesinden bu yana pek değişmemiştir. ... Petrolatumun, cildinizi suya karşı koruyucu bir bariyerle kapatmaya yardımcı olan ana bileşeni, petrolden gelir.
Bebek yağlarının içeriğinde bulunan, mineraloil, sıvı parafin (paraffinum liquidum), paraffinoil, paraffinwax veya petrolatum olarak da bilinen mineral yağı aslında bir petrol türevidir.
PEG 'ler genellikle etilen oksit ve 1,4 dioksan kullanılarak üretilir. Etilen oksit bilinen bir kanserojendir, insan gelişimini engelleyebilir ve sinir sistemine zarar verebilir. 1,4 dioksan kanserojen riski içerir ve çevresel bir toksindir. PEG 'ler genellikle, PEG - 7 veya PEG -80 şeklinde belirtilir.
Bu maddeye üretim sürecinde, cilde uzun süreli temasının kanserojen etkisi olduğu söylenen Polisiklik Aromatik Hidokarbonlar (PAH) bulaşabiliyor. Bu sebeple Avrupa Birliği, petrolatum maddesini kanserojen olarak tanımlıyor ve kozmetik ürünlerde kullanımını sınırlıyor.
Vazelin , petrolden elde edilen artıklardan elde edilen doğal bir özdür. Bu nedenle petrol jelatini olarak da bilinir. Yoğun dokulu ve kokusuz şeffaf bir üründür. Petrol jölesinin faydaları oldukça fazladır.
Yeraltından Çıkarılarak Rafİne Edİlİr Vaseline® Nemlendirici Jel katı saflık standartlarına göre rafine edilen baz yağlardan ve balmumundan oluşan saf petrol jelidir ( petrolatum ).. Bu madde nemlendirici losyonlarımızda bulunan temel içeriklerden biridir.
kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılan sentetik kimyasal bileşiklerdendir. PEG 'ler genellikle etilen oksit ve 1,4 dioksan kullanılarak üretilir. Etilen oksit bilinen bir kanserojendir, insan gelişimini engelleyebilir ve sinir sistemine zarar verebilir.
Propylene Glycol ( PEG ): Güneş kremleri, ruj ve banyo malzemelerinde yer alır. Endüstride anti-freeze olarak kullanılan maddenin içeriğinde de yer alır. Nemlendirici özelliği nedeniyle ürünlerin kurumasını önlemek amacıyla kullanılır. Ancak karaciğer ve böbrek üzerinde zararlıdır , deri ve gözü tahriş eder.
Vazelin , petrolden elde edilen artıklardan elde edilen doğal bir özdür. Bu nedenle petrol jelatini olarak da bilinir. Yoğun dokulu ve kokusuz şeffaf bir üründür. Petrol jölesinin faydaları oldukça fazladır.
Petrolden elde edilen vazelin , Robert tarafından yaraların iyileşmesine yardımcı olduğu keşfedildi. Böylece bu madde öncelikle petrolden arındırıldı. 1870 yılında ise vazelin Petrol Jeli olarak piyasada satışa sunuldu. Üretim devam ettiği sürece Vaseline markası ile vazelin üretimi de arttırıldı.
SON YAZILAR
Ferda Yıldırım Yılmazoğlu kaç yaşındadır?
Masum Haluk Bilginer kaç bölüm?
Nerf ve Buff ne demek?
Dondurulmuş Boyoz nasıl pişirilir?
Reset nasıl atılır bilgisayara?
Eklem yüzüğü hangi ele takılır?
Emir Yargıcı kardeşi kim?
Esenler Eyüp nasıl gidilir?
beIN sport haber frekans nasıl yapılır?
Tarla kaç dönüm nasıl hesaplanır?
Adap ne anlama gelir?
Zümrem ne demek TDK?
Hava akış sensörü arızası nasıl anlaşılır?
Diyarbakır Trabzon ne kadar?
Insan vücudundaki damarlar kaç metredir?
Lotemax göz damlası ne işe yarar?
4500 mAh ne demek?
Sumak nasıl kurutulur ve öğütülür?
Egzama lazere engel mi?
BİLSEM merkezleri nerelerde var?
Note 9 yurtdışı fiyatları ne kadar?
Soğuk havalarda neden daha çok Idrarımız gelir?
Devel Sixteen kaç basıyor?
Lillahi el fatiha ne demek?
Delix 5 mg ne icin kullanilir?
Ek konuşma paketi nasıl alınır?
Koh nedir yaygın adı?
Ibrahim Tatlıses'in Annesi Türk mü?
Ruhu revan Osmanlıca ne demek?
Gerilla Markalaşma nedir?
Vodafone ev interneti ödeme nasıl yapılır?
1 kilo tavuk kaç protein?
Halk ozanı nedir kime denir?
Her biri birleşik mi ayrı mı?
Asmek Kurs kayıtları ne zaman başlıyor?
Diş doktorları ne zaman açılacak?
Peygamber devesi böceği ne işe yarar?
Hızlı ve Öfkeli 9 vizyondan ne zaman çıkacak?
Nohut yemeğine karabiber konur mu?
Inek ağız sütü faydaları nelerdir?