Buzlukta Süt Mısırı Saklama Nasıl Yapılır? Buzlukta bütün mısır saklamak için; mısırların kabuklarını soyup, püsküllerini iyice temizleyin. ... Hazırladığınız buzdolabı poşetlerindeki süt mısırları, buzdolabınızın buzluğuna ya da derin dondurucuya koyup, 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz.
Pişen mısırların suyu süzülür. Soğuduktan sonra varsa mısır taneleyicisi ile yoksa bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde tanelere ayrılır. Ardından buzdolabı poşetine koyularak derin dondurucuya atılır. Poşete koyarken tane tane olmasına dikkat edin.
Merhaba, kapalı şekilde konserve edilmiş ürünler oda sıcaklığında, direkt güneş ışığı almayacak şekilde muhafaza edilir. Açıldıktan sonra ise içindeki sıvı dökülmeden buzdolabında saklanması ve en fazla 3 gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir.
Ayıkladığınız mısırları yıkamadan küçük boy olan buzdolabı poşetine birer kullanımlık olarak doldurun. Poşetin havasını alıp, dibinden düğüm atın. Daha sonra mısırları poşete güzelce yayın. Üst üste koyup, dondurucuya kaldırın.
Mısır , koçan haldeyse bu durumda saklamanın ilk yolu haşlamaktır. Kabuklarını soyup haşladığınızda soğumasını bekleyin. Daha sonra mısırları boyuyla orantılı olarak ikiye ya da üçe bölün. Parçaladıktan sonra en fazla üç tanesini buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya atın.
Mısırınızı ilk pişirdiğinizde haşladıysanız, tekrar ısıtmak için çok hızlı bir şekilde yeniden kaynatabilirsiniz. Tek yapmanız gereken büyük bir tencere (bunun gibi) suyu kaynatmak, mısırınızı eklemek ve en fazla 1-2 dakika sıcak banyoda bekletmek.
Bu nedenle öncelikle konserve mısırdan gerekli miktarı ayırarak ise başlamak gerek… Konserveden 300 gram mısır çıkartılır. Bol miktarda su ile yıkanıp süzülür.
Marketten veya pazardan mısırı satın aldıktan sonra yapılacak en iyi şey onu buzdolabında saklayarak soğuk tutmaktır. Aslında bir süreliğine oda sıcaklığında muhafaza edilmesi muhtemelen zarar vermeyecektir ancak en iyi lezzet için soğuk tutmak akıllıca bir fikirdir.
Mısır , koçan haldeyse bu durumda saklamanın ilk yolu haşlamaktır. Kabuklarını soyup haşladığınızda soğumasını bekleyin. Daha sonra mısırları boyuyla orantılı olarak ikiye ya da üçe bölün. Parçaladıktan sonra en fazla üç tanesini buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya atın.
Mısırları koyduğunuz Koroplast kilitli poşetin havasını olabildiğince alın ve derin dondurucu ya da buzluğun en derin kısmında muhafaza edin.
Naylon poşet mısırın nemli kalarak kurumamasına yardımcı olur. Bu sayede, mısırlarınız 7 ila 10 gün tazeliğini koruyabilir.
SON YAZILAR
Garbın afaki ne anlama gelir?
3 haftalık tatil ne zaman bitecek?
KPSS 3 puanı ile nereler tercih edilir?
Göğe bakma durağı şiiri kime yazıldı?
Yapay ışık kaynağı nedir örnekler veriniz?
El Basit kaç defa okunmalı?
Mısır buzlukta saklanır mı?
Tresan sarımsaklı şampuan neye iyi gelir?
Toyota Supra neden yasak?
Ariel Dağ Esintisi beyazlar için mi?
1 promil kaç mg dl?
Push etme ne demek?
Oi ne anlama geliyor?
Dilin çözülmesi için hangi dua okunur?
Vişne ile ne yapabilirim?
Yazın bir erkek nasıl giyinmeli?
Casper klavyeden WiFi açma tuşu hangisi?
Demir turkiyede nerede bulunur?
Bebelac 2 Devam Sütü Nasıl Hazırlanır?
Dance Monkey söyleyen kişi kaç yaşında?
Midye nin içinde ne var?
Otopark ölçüleri ne olmalı?
Dexpantonne aloe vera jel ne işe yarar?
Surname kime ait?
Korkuteli'ne neden Korkuteli demişler?
Eyvah Kitap kaç yaş için?
Antalya Mersin otobüsle kaç saat sürüyor?
Starbucks paket servis yapıyor mu?
Kullanılmayan Instagram hesabı nasıl kapatılır?
Turk Telekom paket sorgulama nasil yapilir?
Esenlik Türkçe mi?
1000 adım kaç kalori?
Bütün dana kelle nasıl pişirilir?
Sesi kaydetmek için kullanılan ilk teknolojik araç nedir?
Ben Yoruldum Hayat söz beste kimin?
Murat Soydan oglu kimdir?
Istihdam söz sanatı ne demek?
Londra hangi ülkeye ait?
Elmalı Kurabiye buzluğa koyulur mu?
Fetret Devri Nedir Kısaca tarih?