Eğer vücuda yeteri kadar sıvı girmiyorsa midede boşluk oluşur. Bu durumda da mide kazınır ve kişi kendini aç hisseder. Aslında karın aç değil sadece midedeki boşluktan dolayı böyle bir his ortaya çıkmıştır. Bu durum gereksiz yemeye ve kilo almaya sebep olur .
Sürekli aç hissetmenizin sebeplerinden biri de düzenli kullandığınız ilaçlar olabilir. Özellikle diyabet rahatsızlığı için kullanılan ilaçlar, antidepresanlar ya da duygudurum düzenliyiciler; içerdikleri kortizol, insülin, klozapin ya da olanzapin gibi maddelerden dolayı sürekli olarak aç hissetmenize neden olabilir.
Stresli olduğumuz zamanlarda işte sindirimi düzenleyen sinir sistemi yerine tepkileri kontrol eden kısım harekete geçer ve bu nedenle sindirim yavaşlar. Zaman zaman tamamen de duran sindirim midede rahatsızlığa ve ağrıya neden olur . Bu nedenle stresli olduğumuz zamanlarda midemizin ağrıması normal bir durumdur.
Stresin tehdit ettiği önemli sistemlerden bir tanesi sindirim sistemimizdir. Stres , sindirim sisteminin dengesini bozarak fonksiyonel dispepsi, peptik ülser ve reflü gibi sindirim sistemi hastalıklarına neden olabilir.
Sık acıkma nedenleri arasında susuzluk, aşırı tuz tüketimi, menopoz, kullanılan ilaçlar, alkollü ve gazlı içecekler de sayılabilir. Ancak hepsinin özüne bakıldığında yanlış beslenme tüm bunlara neden olmaktadır.
Doymak bilmeyen açlığınızın nedeni alışkanlıklarınız, çevreniz, beslenme düzeniyle ilgili seçimleriniz olabilir. Yetersiz uyku ve aşırı gerginlik açlık duygusu yaratabilir. Televizyon izlemek de benzer bir etki yaratabilir. Hormonlarınız, duygu durumunuz ve yanlış boyutta bir çatal bile acıkmanıza neden olabilir.
Normal şartlarda en yaygın mide yanması türü gastroözofageal reflü hastalığından kaynaklanmaktadır. Bu hastalıkta mide asidi yemek borusuna doğru geri akar ve ağrıya neden olur. Bu ağrı, genellikle göğüs kemiğinin veya göğüs kemiğinin arkasında spazm veya keskin bir ağrı şeklinde yanma hissi olarak hissedilebilir.
Uzun süre midede bulunan yağlı besinler midenizdeki problemi arttıran başlıca etmenlerdendir. Kızarmış tavuk, cips, derisi ile birlikte tüketilen tavuk kanat veya kızartılmış tüm yağlı besinleri sıklıkla tüketiyorsanız mide problemi yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.
Reflü hastaları için kahvaltıda yenilecek proteinlerin de az yağlı olması veya az yağla pişirilmesi bu sebeple önerilir. Yağlı sosisler yerine, yağsız et türleri, az yağla pişirilmiş yumurta veya haşlanmış yumurta tercih edilebilir. Bitkisel bazlı yer fırstığı ezmesi, soya sosisi veya tofu da tüketilebilir.
Stresli olduğumuz zamanlarda işte sindirimi düzenleyen sinir sistemi yerine tepkileri kontrol eden kısım harekete geçer ve bu nedenle sindirim yavaşlar. Zaman zaman tamamen de duran sindirim midede rahatsızlığa ve ağrıya neden olur . Bu nedenle stresli olduğumuz zamanlarda midemizin ağrıması normal bir durumdur.
SON YAZILAR
Nm tork ne demek?
Muskat ağacı türkiyede nerede yetişir?
Satrançta rok ne demek?
Kompresör tankı nasıl temizlenir?
Norveç orman kedisi fiyatı ne kadar?
Kırmızı şarap bozulur mu?
Lodos rüzgarı nereden eser?
Ametal Ametal bağ yapar mı?
Somut isim nedir örnek?
Hızma ne tarafa takılır?
Mount and Blade Warband kaç gb?
Ağda dosya ve yazıcı paylaşımı nasıl yapılır?
40 hafta kaç ay eder?
HGS kartı nasıl takılır?
Beşiktaş Adalar vapur kaç dakika?
Horoz nasil beslenir?
Buvat Gazvesi nedir?
Lisede sınıf geçme notu 50 mi?
Ilmiye sınıfında kimler yer alır?
Hayvan Çiftliği anlatılmak istenen nedir?
Emlak Yönetimi DGS ile hangi bölüme gidilir?
DNAaz ne işe yarar?
Sincan Kızılay metro kaç dk?
Midpointin sahibi kim?
Hz Yuşa Peygamber kimdir?
Araba fren neden boşalır?
MSÜ sınavında kaç net yapmak gerekir?
Ahzab suresi 43 ayet ne için okunur?
Kars istanbul uçak fiyatları ne kadar?
Fit kalıp ne demek?
Bepanthol madecassol E vitamini ne işe yarar?
4444 salatı tefriciye duası hangi gün başlanır?
Limoni servi ne kadar uzar?
Ford Connect otomatik vites var mı?
Albatros neyi temsil eder?
Aşağıdakilerden hangisinde çatı özelliği aranmaz?
Sepette indirim nasıl oluyor?
Donmuş kanat nasıl pişirilir?
Tost makinesinde yumurta yapılır mı?
Bayrak şiirinin yazarı kim?